15. februar 2011

Esben Østergaard stopper karrieren


Efter to operationer i albuerne har Esben Østergaard fra Maribo Kajakklub og Dansk Kano og Kajak Forbunds elitecenter desværre måtte erkende, at kroppen ikke kan holde til mere.

Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Esben der i 2009 var en del af det stafethold, der blev europamester i 4x200 meter udtaler selv: Efter en længerevarende skadesperiode med to operationer, som ikke gav de ønskede resultater stopper jeg min aktive karriere.

Et valg som har været svært at tage, blandt andet fordi jeg havde set frem til samarbejdet med de to nye landstrænere, Martin Hald og Martin Hunter.

Sportschef Mikkel von Seelen vurderer, at Esben har truffet den rigtige beslutning taget omfanget af hans skade i betragtning.

Han udtaler: Det er rigtig ærgerligt, at en så ung og talentfuld atlet, må stoppe karrieren, men i Esbens tilfælde er mulighederne ved at være udtømte. Esben har ofret meget for at komme tilbage, men det har desværre ikke vist sig muligt.

Et comeback virker ikke længere realistisk og så er tiden moden til at træffe den beslutning Esben har taget. Det har været en vanskelig beslutning for Esben, da det i tillæg til de sportslige konsekvenser naturligvis også har store personlige implikationer for så ung en atlet. Esben har dog ageret meget professionelt og håndteret situationen flot, lyder det i forbundets pressemeddelelse.

Esben Østergaards flotte resultater omfatter bl.a:

Europamester i 4x200 meter stafet, 2009
EM Sølv K-4 1000 meter Junior (Martin Larsen, Nikolaj Dagnæs, Emil Stær)
Nr. 6 ved Junior VM i K2-500m (med Jimmy Bøjesen)
Sølv ved World Cup maraton, K1 25km
Nr. 5 K-2 500 meter World cup Poznan (m. Casper Nielsen)

Interview med Esben Østergaard fra 2009:


null