30. december 2012

KCG: Tak til det perfekte trænerteam


En lille æra i Kraftcenter Gladsaxe historie blev af rundet søndag d. 30 december, med en vægttest, og derefter en hyggelig eftermiddag, hvor der blev sagt pænt farvel til Jarl Pors Jakobsen og Knud Kragh.

De to trænere har henholdsvis de sidste 4 og 3 år har stået for den daglige træning på KCG.
- Vi må jo sige, at det er et populært trænerteam, som desværre har valgt at sige stop, siger KCG styregruppen.

De herrer har altid været vellidte og respekteret blandt roerne på KCG. Motivation har været nøgleordet i deres trænergerning. Via det har de altid være klar til at guide de aktive på rette vej, ja sågar lektiehjælp har den stået på i årene, der er gået.
De har flyttet KCG til et meget højt niveau inden for kano og kajaksporten, hvilket sæsonen 2012 er et bevis for.

Sprint mesterskaber

EM
Ida Willumsens Em sølv-medalje til U18 EM i Portugal  sammen med sine holdkammerater på den olympiske prestigedisciplin 500m firekajak.

Til selvsamme EM formåede Mads Kerrn at vise sit internationale niveau ved at erobre 6. pladsen på distancen 500m enerkajak i U23 klassen.
Endvidere lykkedes det Solveig Schmidt, Emma Broberg og William Axelsen at blive udtaget til U23 EM. Disse viste stort format ved at kvalificere sig til finalerne i deres respektive løb, og derved være blandt de 9 bedste i Europa.

NM
De nordiske mesterskaber var endnu engang stor succes for KCG. Med 7 udtagede roere, udgjorde KCG en god andel af de respektive landshold, og de formåede nærmest at henvise samtlige modstanderne til sekundære placeringer.

Med utallige nordiske mesterskaber i hus, vendte roerne glade tilbage til Danmark.

DM
Sprint: 18 guld, 21 sølv og 16 bronze marathon: 1 guld og 2 bronze

VM Marathon
Ida Willumsen og Emilie Rosenkilde formåede at lave årets bedste kajakmæssige marathonresultat, ved at afvise næsten alle modstandere. Den imponerende duo formåede at krydse målstregen som nr. 2 i toerkajak for U18.

Kåringer

Et par kåringer fik de 2 trænere delt ud på denne sidste dag:

Emma Broberg: Årets kameraet 2012.
Ida Vilumsen: Årets præstation

Caroline Mogensen: Årets dårligste undskyldnig for ikke at komme til træning.

- KCG ønsker Jarl, held og lykke med studiet, som fremover skal fylde hverdagen, samt surferlivet ved de danske kyster, du er og vil altid være velkommen til træningen i KCG.
Vi vil ønske Knud held og lykke med den kommende familieforøgelse, og livet som farmand. Og med den opdragelseseffekt du har haft på de aktive, så kan det kun gå godt.

Og du vil selvfølgelig også altid være velkommen på KCG, især på vinterløbeturene.

Tak for et fantastisk samarbejde, lyder det fra de aktive samt styregruppen.
Til at følge op og videreføre Knud og Jarls arbejde vil trænerteamet bestå af Kim Wraee og Esben Østergaard, som har været en del af trænerteamet i 2012.

I KCG ser vi frem til at arbejde sammen med dette nye trænerteam, som kommer med en kæmpe erfaring fra de internationale robaner. En erfaring som de aktive vil få meget glæde af, og forhåbentligt vil flytte deres niveau endnu et step op i deres karriere.



Knud Kragh. Foto: KCG


Jarl Pors Jakobsen. Foto: KCG



16. december 2012

Kim Wraae ny træner i Kraftcenter Gladsaxe

Kim Wraae fortsætter indenfor kajaksporten som
træner i Kraftcenter Gladsaxe. Foto: Das Büro.

Kraftcenter Gladsaxe har tilknyttet 35-årige Kim Wraae som ny træner i 2013 med start fra årsskiftet, erfarer Kajaksporten i fokus.

- Med Kim håber vi kunne videreføre og løfte niveauet på centret med en træner, der selv har roet på allerhøjste niveau, siger Niels Peter Andersen fra Kraftcenter Gladsaxe.

Til at bakke Kim op i træningen er Esben Østergaard også en del af trænerteamet i 2013, og på kanosiden fortsætter Michael Norrbom som teknik træner.

- Vi vil ikke udelukke, at vi skal bruge en træner mere, når sæsonen på vandet kommer igang, men det er noget, vi ser på hen af vejen, siger Niels Peter Andersen

- Vi har søgt DKF om at blive superkraftcenter, dog har vi en struktur i vores center, som gør,  at vi tager 2013 som et opbygningsår. Så vi vil først gå i luften som superkraftcenter i 2014 efter aftale med DKF, fortæller han.

Kim Wraae deltog ved OL 2008 i Beijing, hvor han vandt sølv i toerkajak sammen med René Holten Poulsen. 

Han var ved OL 2012 i London den danske fanebærer. Wraae begyndte at ro som femtenårig og kom første gang på landsholdet tre år senere i 1996. I 2012 stoppede han sin aktive karriere på landsholdet.

Kraftcenter Gladsaxe (KCG) er et projekt mellem 361 Kano- & Kajakklub, Nybro-Furå Kano- & Kajakklub samt Gladsaxe Kano og Kajakklub.


6. december 2012

Nyt U16-bruttolandshold samlet i Silkeborg



I alt 19 af 22 indbudte roere deltog i U16-landsholdets træningssamling d. 23. - 25. november 2012 i Silkeborg.

Deltagerne var:

1. Stas Magdych  Maribo Kajakklub  KC Lolland
2. Søren Maretti  Silkeborg Kajakklub  KC Silkeborg
3. Mikkel Ibsen  Maribo Kajakklub  KC Lolland
4. Emil Skovgaard  Silkeborg Kajakklub  KC Silkeborg
5. Victor S. Jørgensen Lyngby Kanoklub  KC Gladsaxe
6. Jonathan Dagnæs Silkeborg Kajakklub  KC Silkeborg
7. Jonas Hall-Andersen Sundby Kajakklub  KC København
8. Nicolaj Winther  Silkeborg Kajakklub  KC Silkeborg
9. Emil V. Rasmussen 361 Kano og Kajakklub  KC Gladsaxe
10. Frederik Faurschou Silkeborg Kajakklub  KC Silkeborg
11. David Boesen  Kajakklubben Vejle Å  KC Silkeborg
12. Anne-Sofie Winther Silkeborg Kajakklub  KC Silkeborg
13. Julie Frølund  Vallensbæk Kano og Kajak Club KC Vallensbæk
14. Bolette Nyvang  Holte Roklub  KC Gladsaxe
15. Sandra Nidløse  Sundby Kajakklub  KC København
16. Cathrine Rask  Silkeborg Kajakklub  KC Silkeborg
17. Linea Ebbesen  361 Kano og Kajakklub  KC Gladsaxe
18. Caya Borgen  Maribo Kajakklub  KC Lolland
19. Sigrid Bøgh Jensen Struer Kajakklub  KC Vest

Afbud:

Natasja Justesen, Maribo Kajakklub
Caroline Mogensen, 361
Pernille Hansen, Gladsaxe Kano og Kajakklub

Udover træningen til lands og til vands holdt U16-Landstræner Finn Pape et kort oplæg om DKFs U16-landshold. I oplægget blev der lagt vægt på, at DKF forventer en stor træningsindsats af U16-talenterne, og at det nye U16-landshold vurderes til at have samme høje niveau, som de to foregående års U16-landshold.

Det blev også fremhævet, at U16-landstræneren forventer tæt kamp om pladserne på det endelige U16 NM-landshold i 2013. NM afvikles d. 10. - 11. august 2013 på Bagsværd sø.

U16 bruttolandsholdsroerne 2012/2013 fremlagde til samlingen alle en ugeplan med et omfattende træningsprogram.

Ugeplanerne for vinterhalvåret indeholdt fra 10 til 13 træningspas. De der trænede 13 træningspas pr. uge havde dog mange træningspas, der var ret korte. Det danske ATK anbefaler, at U16 talenter træner 8 træningspas pr. uge i vinterhalvåret og 10 træningspas pr. uge i sommerhalvåret.

De roere der vidste hvor mange km de trænede i sæsonen 2012 (et helt år) lå mellem 1.600 km. og 3.000 km.

- Jeg forventer at alle på U16 Bruttotruppen 2012/2013 i sæsonen 2013 får trænet fra 2.000 til 3.000 km., sagde Finn Pape til samlingen.

Den danske ATK indeholder ikke et anbefalet årlig antal km. men Svenska Kanotforbundet anbefaler i deres Utvecklingstrappa, at U16 talenter træner ca. 2.250-3.000 km. pr. år, fortalte landstræneren.

4. december 2012

Stort pigehold på træningslejr i Florida

Anne Nielsen er blandt de kvindelige roere, der er
inviteret med til Florida på træningslejr.
I forbindelse med Kraftcenterledermødet d. 25 november 2012 blev det meldt ud, at et af satsningsområderne på landsholdene i den kommende olympiade, er at skabe et stærkt dame landshold.

Målsætningen er efter ca. 25 års “tørke”, at DKF igen skal have en mandskabsbåd kvalificeret til OL. Sidst var henholdsvis K4 i Seoul i 1988 og K2 i Barcelona i 1992.

Følgende piger, der indgår i  boblergruppen, er inviteret med på Elitecenterets forårstræningslejr i Florida:

Anne Nielsen, Vejle
Amalie Thomsen, Limfjorden
Emma Jørgensen, Maribo
Emilie Petersen, Maribo
Emilie Rosenkilde, Skovshoved
Ida Willumsen, 361
Katrine Græsbøll, Silkeborg

- Vi tror på, at der blandt denne flok, er noget af det potentiale der skal til for at skabe én eller flere både, der kan nå et OL kvalifikations niveau, siger landstræner René Olsen i en pressemeddelelse.


2. december 2012

Første senior landsholdssamling med mange nye ansigter

Foto: DKF / Martin Hald.

Elitecenterstrukturen har set nogle forandringer i dette efterår, hvoraf de fleste så småt er ved at træde i kraft, fortæller landstræner Martin Hald til "Kajaksporten i fokus".

- Vi har ønsket at lave nogle omstruktureringer omkring elitecenterarbejdet, der skal være med til at styrke træningsmiljøet og sikre en fortsat sportslig udvikling af både seniorlandsholdet samt de bedste U23 landsholdsroere. 

Ved opstarten på 2013 sæsonen, har Martin Hald og René Olsen tilbudt en gruppe roere at flytte al deres træning på Elitecenteret. 

- Vi ser et stort potentiale i flere af de unge roere, og derfor skal de have tilbuddet om få en hverdag sammen med nogle af bedste i verden og se, hvor meget der skal til, før man når et olympisk niveau.

I første omgang drejer det sig om roerne  Anne Nielsen/Vejle, Emilie Rosenkilde, Skovshoved, Mads Kern/Skovshoved, Martin Larsen/Sorø og William Nordahl/Gladsaxe, siger Martin Hald.

Troels Lund træner også pt. med 2 gange om ugen.

Foto: Martin Hald / DKF
Senior bruttolandsholdet har været samlet for første gang i denne weekend. Truppen tæller både de roere der har deres dagligdag på Elitecenteret, samt roere fra provinsen. Samlingen talte udover tre pas på vandet i mandskabsbåde også sprint træning i svømmehallen, samt en Workshop med Team Danmarks Sportpsykolog Greg Diment omkring en Elitekultur. 

Desuden var der ved samlingen besøg af DKF´s nye sportschef Bo Vestergaard, der tiltræder 1. januar 2013.

René og jeg har haft en meget udbyttesrig weekend med holdet. Vi har set nogle spændende konstellationer i mandskabsbåde og taget hul på en snak om fremtidens hold og hvilke kulturer og værdier, det skal bygges på. Det ser ud til. at vi kan gå en meget spændende olympiade i møde. Der er nu et helt hold af piger, der virker ufravigelig i deres indstilling til træningen og samtidig går godt i spænd sammen, fortæller Martin Hald.

Der blev roet mandskabsbåde med to ropas i går og et i dag. Holdet denne weekend var:

Lasse Nielsen
Casper Nielsen
Kasper Bleibach
Emil Stær
Jimmy Bøjesen
Mads Kern
Emilie Rosenkilde
Martin Larsen
Emma Jørgensen
Emilie Ahmt Petersen
Amalie Thomsen
Ida Villumsen
Katrine Græsbøll
Anne Nielsen
Troels Lund
Jesper Beer
Kasper Stig Henriksen
Jeppe Jensby

26. november 2012

Årets kajakfoto 2012 er fundet

Foto: Thomas Storch
Så er stemmerne talt op i konkurrencen om årets kajakfoto 2012. Med 35% af alle stemmer blev Thomas Storchs billede fra World Cup Maraton på Bagsværd sø i juni en klar vinder.

Det er Sebastian Søndergaard forrest og Jacob Arbøl som ses bagerst. Ved overbæringen er Sebastian ved at rejse sig op, da båden rammer en samling i broen, og så er Sebastian ude at flyve.

Jacob og Sebastian blev iøvrigt nr. 3 til World Cup stævnet efter England og Sverige.

Stort tillykke til Thomas Storch med dette pletskud!

22. november 2012

Bo Vestergaard ny sportschef i DKF

Foto: ATRO
Dansk Kano og Kajak Forbund har ansat 46-årige Bo Vestergaard som ny sportschef efter Mikkel von Seelen.

Bo Vestergaard har siden 1988 været involveret i dansk roning på eliteniveau. De første 8 år som roer på den danske letvægtsotter hvor det blev til 1 bronze, 4 sølv og 2 guldmedaljer, samt et par nordiske og danske mesterskaber.

Efter endt rokarriere hoppede Bo direkte over i motorbåden og blev landstræner for udvalgte landshold i Danmarks Rocenter og var det i 10 år. Siden 2008 har han deltaget i Team Danmark Kraftcenter København som sportskonsulent og træner.

I 2008 gennemførte Bo Vestergaard DIF diplomtræner uddannelsen og har medvirket ved udviklingen af DFfR´s Aldersrelaterede Trænings-koncept (ATK).

Samtidig med ansættelsen af Bo Vestergaard har DKF forlænget samarbejdet med landstræner
Martin Hald og ungdomslandstræner René Olsen. Teamet vil fremover arbejde endnu mere
tværgående, således at alle kompetencer kan komme i spil.

Desuden vil flere af de mest talentfulde unge kajakroere blive tættere tilknyttet til Elitecenteret ved Bagsværd Sø.

29. oktober 2012

Stem på årets kajakfoto 2012

Vil du være med i en lille sjov konkurrence om at finde årets kano- og kajakfoto 2012 ? Vi har her udvalgt en række flotte fotos fra 2012-sæsonen.

Nu vil vi så gerne høre, hvilket foto du synes er det bedste, og skal kåres som Årets kano- og kajakfoto 2012!

Du kan afgive din stemme nederst, og afstemningen kører i 8 dage.... Ready - set - go!


Foto nr. 1 (Fotograf Jens Thybo)



Foto nr. 2 (Fotograf Jens Thybo)



Foto nr. 3 (Fotograf Jens Thybo)




Foto nr. 4 (Fotograf Jens Thybo)



Foto nr. 5 (Fotograf Jens Thybo)



Foto nr. 6 (Fotograf Thomas Storch) 



Foto nr. 7 (Fotograf Thomas Storch)  




Foto nr. 8 (Fotograf Thomas Storch) 




Foto nr. 9 (Fotograf Thomas Storch) 




Foto nr. 10 (Fotograf Thomas Storch) 


26. oktober 2012

Status for DKF´s elitearbejde: Læs om Team Danmarks syn på kraftcenterstruktur og elitecentret


Kajaksporten i fokus har stillet Team Danmarks konsulent Nikolaj Holmboe (NH) et par spørgsmål om status for elitearbejdet i DKF her pr. oktober 2012.

Ser man på resultaterne for U16 og U18 på nordisk plan har Danmark været absolut førende i Skandinavien i mange år. Kigger man på europæisk plan i 2012 på juniorsiden, så har Danmark her opnået de bedste resultater i mands minde ved EM.

Det har givet anledning til at stille Team Danmark følgende spørgsmål:

Ønsker Team Danmark at ændre at ændre kraftcenterstrukturen i DKF til færre "superkraftcentre" og hvis ja, hvorfor og hvad er målet med dette?

NH: Team Danmark drøfter sammen med DKF, hvordan den fremtidige kraftcenterstruktur skal se ud. Det kommer til at foregå på det kommende styregruppemøde, hvor vi skal snakke om DKF's masterplan for den kommende olympiske periode. Vi er orienteret om, hvilke tanker DKF har omkring en kommende struktur.

Hvornår er Team Danmarks nye budget på plads for DKF, og hvilken betydning kan budgettet få for Elitecentret og kraftcentrenes aktiviteter i 2013 og fremover?

NH: På det kommende styregruppemøde, som pt ikke er fastsat, vil vi modtage DKF's oplæg til kommende finansiering i forhold til den Masterplan, de skal præsentere.

Herefter vil vi i Team Danmark tage stilling, i hvilket omfang vi vil investere i DKF's elitearbejde. Denne procedure er den samme for samtlige specialforbund. De fleste forbunds ansøgninger bliver behandlet på et bestyrelsesmøde i Team Danmark medio december, men der er også nogle, der først når at komme på til et bestyrelsesmøde i februar.

Der er således stadig et stykke vej til en mere præcis afklaring af kraftcenterområdet og elitecentrets fremtid.

På Dansk Kano og Kajak Forbunds næste bestyrelsesmøde d. 30. oktober er elitearbejdet også på dagsordenen.  DKF´s eliteansvarlige Jan Darfelt skal under punkt 7 her give en status på "Landshold & elite".

Der er ikke på forhånd udsendt et skriftligt materiale til dette dagsordenspunkt. Bilagsmaterialet til bestyrelsesmødet iøvrigt er på 39 sider og kan ses her.


24. oktober 2012

Konkurrence: Vind en pagaj af sølv!

Kajaksporten i fokus udlodder sammen med Tage Hansens Guldsmedie en lækker wingpagaj i sølv med tilhørende lædersnor i en lille konkurrence.

Sidst frist for at være med i konkurrencen om smykket er onsdag d. 31. oktober 2012. Man kan kun indsende sit svar 1 gang. Vinderen offentliggøres på Facebookgruppen for Kajaksporten i fokus.

Tage Hansens Guldsmedie på www.tagehansensguldsmedie.dk  har et stort udvalg af kajaksmykker - både indenfor kaproning og grønlandske kajakker. Der er således både wingpagajer, kapkajakker og grønlandske kajakker at vælge imellem.

Se udvalget  på linket her.




19. oktober 2012

Landstræner vil ikke kommentere på omstruktureringer af elitecentret

Lasse Bro Madsen fra Vallensbæk har takket nej til optagelse på elitecentret pt.

Elitecentret er kommet godt i gang med træningen igen efter OL, fortæller landstræner Martin Hald til Kajaksporten i fokus.

- Angående de igangværende omstruktureringer af elitecentret og forhandlingerne med Team Danmark kan jeg dog ikke kommentere på nuværende tidspunkt. Når de interne processer er færdige, melder vi vores plan ud samlet. At afsløre brudstykker forvirrer bare mere end det gavner, fortæller Martin Hald.

- De samme roere som sidste sæson opnår fuld støtte, men Kim Wraae og Nikolaj Dagnæs er stoppet, fortæller landstræneren. 35-årige Kim Wraae har efter OL lagt pagajen på hylden, men også den noget yngre 23-årige Nikolaj Dagnæs er stoppet på centret.

I oktober måned blev den meget talentfulde 18-årige Lasse Bro Madsen fra Vallensbæk tilbudt fuld optagelse på elitecentret i Bagsværd, men takkede nej af flere årsager. Vallensbæk-roeren går stadig i 3. G og mangler 4. G på Ishøj Gymnasium og kunne ikke se sig selv flytte til Bagsværd og skifte gymnasium. Han er også godt tilfreds med sit træningsmiljø hjemme i Vallensbæk.

Samtidig med omstruktureringerne er DKF også pt. i gang med at ansætte en ny sportschef.


19. september 2012

Ny U16-bruttolandsholdstrup udtaget

Anne-Sofie Winther, Pernille Hansen, Linea Ebbesen og Caya Borgen er med i truppen.
 Foto: Jens Thybo.

Følgende U16-roere er udtaget til bruttolandsholdstruppen frem mod 2013:

Stas Magdych, Maribo
Søren Maratti, Silkeborg
Emil Skovgård, Silkeborg
Mikkel Ibsen, Maribo
Jonathan Dagnæs, Silkeborg
Jonas Hall-Andersen, Sundby
Victor S. Jørgensen, Lyngby
Nikolaj Winther, Silkeborg
Emil V Rasmusen, 361

Pernille Hansen, GLX
Anne-Sofie Winther, Silkeborg
Natasja Justesen, Maribo
Julie Frølund, Vallensbæk
Caroline Mogensen, 361
Bolette Nyvang, Holte
Sandra Nidløse, Sundby
Catrine Rask, Silkeborg
Linea Ebbesen, 361
Caya Borgen, Maribo

Der vil blive suppleret med yderligere 1-3 roere efter storsamlingen i uge 42.

Nye U18- og U23-bruttolandsholdstrupper udtaget

Foto: Landsholdstruppen fra NM i Finland.

Dansk Kano og Kajak Forbund har d. 19. sept. 2012 udtaget følgende bruttohold frem mod 2013 sæsonen:

U23

Lasse Bro Madsen, Vallensbæk
Martin Larsen, Sorø
Mads Kern, Skovshoved
Jesper Beer, Limfjorden
William Axelsen, GLX
Emil Noe, Silkeborg
Troels Lund, Neptun
Jonas Bro Madsen, Vallensbæk
Orion Pilo, Maribo
Jeppe Jensby, Silkeborg
Kasper Stig Henriksen, MKC

Amalie Thomsen, Limfjorden
Ida Willumsen, 361
Anne Nielsen, Vejle
Emilie Rosenkilde, Skovshoved
Zofia Nielsen, Vallensbæk
Maja Rosenkrands, Sorø
Lisa Rørhauge, Vallensbæk

U18

Andreas Tønnensen, Holsterbro
Casper Pretzmann, Silkeborg
Jens Visbech, Maribo
Morten Graversen, Silkeborg
Nicolaj Mørcke, Vejle
Stas Magdych, Maribo (U16)
Thomas Mogensen, 361
William Hansen, Sorø
Mikkel Thybo, Silkeborg
Frederik V Rasmussen, 361
Mads Brandt, Silkeborg
Anders Lundberg, Esrum

Emma Jørgensen, Maribo
Emilie Petersen, Maribo
Kathrine Græsbøll, Silkeborg
Rikke Jørgensen, Maribo
Louise Madsen, Skovshoved
Christina Winther, Silkeborg
Pernille Hansen (U16), GLX
Anne-Sofie Winter (U16), Silkeborg
Louise Roking, Vallensbæk
Nanna Aagaard, Silkeborg

Efter 2, bruttoholdssamlinger og 1 storsamling efterår /vinter 2012, bliver holdet reduceret til 26-30 roere.

18. september 2012

Dansk dominans i Høstregattaen i Sverige

Lasse Bro Madsen hentede to danske guldmedaljer
i H22 i Sverige i weekenden. Arkivfoto.
Den svenske sprintsæson blev i weekenden rundet af med Høstregattaen i Jönköping, og her blev svenskerne på hjemmebane mødt af stærke modstandere fra de nordiske lande. Fleste sejre i de ældste klasser hentede Danmark hjem.

I H22 K1 500 meter vandt Lasse Bro Madsen, mens bedste danske placering hos kvinderne på  distancen var en 4. plads til Anne Nielsen. Lasse Bro Madsen vandt tillige K1 200 meter.

I H22 K1 1000 meter blev det til endnu en dansk sejr, da Jesper Beer kom først over stregen foran William Axelsen.

En undtagelse fra den danske dominans i regattaen var dog D22-klassen, hvor de svenske OL-deltagere var til start og vandt samtlige løb.

En dansk medalje blev det dog til for Solveig Schmidt, der fik sølv i K1 1000 meter. Anne Nielsen hentede også en bronzemedalje  i K1 200 meter.

Også den svenske OL-deltager Henrik Nilsson var til start i H22 på 5000 meter distancen, men måtte her se sig slået af   Jesper Beer.  Hos kvinderne blev bedste danske placering en 4. plads på 5000 meter distancen til Solveig Schmidt.

Også i ungdomsklasserne hentede Danmark et hav af medaljer med hjem fra Høstregattaen.

Samlet set et rigtig flot dansk fingeraftryk i Sverige på sæsonens sidste sprintstævne.

Læs resultaterne fra stævnet lørdag her og søndag her.






Forsinket ATK-projekt skal have en skalle


Dansk Kano og Kajak Forbunds store projekt for aldersrelateret træning (ATK) har flere gange været ramt af forsinkelser, men nye tiltag skal nu indhente noget af det forsinkede, erfarer Kajaksporten i fokus.

Forbundets projekt for aldersrelateret træning blev startet for mere end 3 år siden.

Tilbage i januar 2009 ansatte DKF en fuldtids ungdomslandstræner for at styrke udviklingen af roerne fra kraftcentrene til elitecenteret i Bagsværd, og ATK-projektet blev her formuleret for at understøtte udviklingen og bidrage til yderligere kvalitet i forbundets talentudvikling.

”ATK-en skulle have været på gaden i 2011, men grundet tekniske vanskeligheder, så er udgivelsen blevet rykket til 2012”, fremgik det af DKF´s årsmagasin for 2012.

I begyndelse af 2012 var bogen ATK - Aldersrelateret Træningskoncept for kajak så klar til udgivelse og på forbundets temadag i marts måned blev bogen præsenteret for klubberne på en workshop.  

I forbundets årsmagasin for 2012 skrev sportschef Mikkel von Seelen:

”DKF vil lave nogle kick-off arrangementer i april-maj, hvor vi markerer det, vi tror bliver en hjørnesten i ungdomsarbejde og talentudvikling i dansk kano og kajak.”

I marts 2012 ansatte DKF en deltidsmedarbejder til at stå i spidsen for ATK-indsatsen og til at være koordinator for de tiltag, der skal gøre ATK’en til det værktøj, som rykker niveauet for ungdomsarbejdet og talentudviklingen i dansk kano- og kajaksport.

Kajaksporten i fokus har spurgt Mikkel von Seelen om ATK-projektets forløb siden lanceringen i marts i år efter at forbundet 13. september på Facebook skrev om ATK, at ”nu er vi i gang”.



 - Jeg har sidste arbejdsdag i morgen (14. sept. 2012, red.) og har rigtig mange opgaver, der skal afsluttes, forklarede Mikkel von Seelen, da Kajaksporten i fokus spurgte ind til en status for ATK.

Dagen før blev det første ATK-uddannelsesmodul á 3 timer for Skovshoved Roklub og Hellerup Kajakklub gennemført. Og næste modul afvikles i begyndelsen af oktober.

- Skovshoved Roklub og Hellerup Kajakklub er blevet valgt som pilotklubber til projektet, fordi Gentofte kommune i starten af projektet har vist interesse for ATK og støtter de to klubber med et økonomisk beløb til udgifter til diverse træneruddannelser i forbindelse med projektet, fortæller ATK-koordinator Martin Rosenkilde.

9. oktober lægges der i Esrum ud i næste fase med et såkaldt roadshow for ATK-projektet. 10. oktober afholdes et tilsvarende roadshowarrangement i Vallensbæk.

Meningen med roadshowet er at skabe interesse i klubberne for ATK, fortæller Martin Rosenkilde.

- Vi vil gerne have så mange klubber som muligt ATK certificeret hen over den næste  årrække, siger han.

Om ATK-forløbet fra marts til september fortæller Martin Rosenkilde.

- Jeg har brugt meget tid på at lave det kursusmateriale som skal bruges ved de 2 moduler. Samt få aftaler i hus med hensyn til samarbejde med Team Danmark m.fl., siger han.

- I midten af perioden blev vi lidt hæmmet af OL, da stort set hele Idrættens Hus var optaget med andre opgaver. Derfor får ATK projektet en skalle nu, så vi kan indhente det, som vi er kommet bagud, fortæller Martin Rosenkilde.

I januar 2012 inviterede DKF de danske kajakklubber til et visionsmøde om ungdomsudvikling og kraftcenterstruktur, således at en ny elitestrategi for 2013-2016 kunne udvikles.

Kajaksporten i fokus erfarer, at de nuværende 7 kraftcentre her i efteråret skal gøre sig klart, om de er interesseret i at blive et såkaldt supercenter i DKF-regi.

DKF lægger op til, at det økonomiske grundlag pr. år for et supercenter skal ligge i omegnen af 500.000 kr., bestående af klubtilskud, DKF støtte, kommunal støtte, egenbetaling og sponsorer.

DKF´s sportschef Mikkel von Seelen, var tiltænkt at skulle stå i spidsen for udviklingen af en ny elitestrategi for DKF i 2013-16, men han starter d. 1. oktober 2012 som sportschef i svømmeforbundet i et job, der blev opslået først på foråret.

Uanset forsinkelserne og usikkerheden om fremtiden er det lykkedes Danmark en hel del år i træk at sætte sig på en suveræn position som nordens stærkeste i U16- og U18-klasserne samlet set.

Og på den internationale scene har Danmark været i stand til specielt i 2012 at komme helt i front både ved EM for juniorer og Olympic Hopes regattaen for 15-17 årige med særdeles imponerende resultater. 

Om fremtiden så udmønter sig i supercentre og tilhørende ATK-centre til afløsning for kraftcentrene vil 2013 vise, når forbundets bestyrelse næste år søsætter en ny udviklingsstrategi med en ny sportschef ved roret.

16. september 2012

Stor dansk succes ved Olympic Hopes regattaen i Ungarn



Hele 27 lande var med i år til Olympic Hopes regattaen i Ungarn, og Danmark havde 13 roere med i regattaen. Med 27 lande til start er det ny rekord i stævnets historie, og sidste år deltog 20 nationer.

I 2011 år blev Danmark samlet 3. bedste nation ved Olympic Hopes regattaen med 10 medaljer, heraf 5 af guld, 2 af sølv og 3 af bronze. I 2012-udgaven af regattaen for de 15 - 17 årige cementerede Danmark yderligere at ungdoms- og juniorarbejdet er i verdensklasse.

Igen i 2012 blev Danmark 3. samlet bedste nation kun overgået af Ungarn og Tjekkiet. Danmark slog dermed bl.a. Tyskland, der blev 4. bedste nation ved regattaen. I modsætning til Ungarn og Tjekkiet stillede Danmark endda kun op i kajak og ikke i kanoklasserne.

Samlet blev det i år til 8 Olympic Hope medaljer og masser af flotte A-finale placeringer. De danske medaljer var fordelt på 5 guldmedaljer, 2 sølvmedaljer og 1 bronzemedalje.

Dansk guld blev vundet i K1 af Emma Jørgensen for 15-16 årige på både 200 meter, 500 meter og 1000 meter, mens Emilie Petersen vandt guld for 17 årige i K1 1000 meter.

Mere dansk guld blev vundet i mandskabsbådene i K2 1000 meter for 15-16 årige, hvor Emma Jørgensen og Kathrine Græsbøll sejrede, men også i K4 over 500 meter, hvor Emilie Petersen, Rikke Jørgensen, Emma Jørgensen og Kathrine Græsbøll kom først og stregen i klassen for 15-17 årige.

Også hos drengene var der danske medaljer i Szeged,da Stas Magdych vandt sølvmedalje i K1 1000 meter og også i K1 500 meter.

Endnu en dansk medalje til pigerne blev vundet af Kathrine Græsbøll i K1 500 meter for 15-16 årige.

Udover medaljerne blev det til mange flotte A-finale placeringer i Szeged:

Kathrine Græsbøll blev nr. 6 i K1 200 meter (16 årige).

Pernille Hansen blev nr. 8  i K1 500 meter (15 årige) og nr. 6 i K2 500 meter med Anne-Sofie Winter (15-16 årige).

William Hansen blev nr. 4 i K1 500 meter (16 årige) og nr. 5 i K2 500 meter med Stas Magdych (15-16 årige) samt en 8. plads i K1 1000 meter (16 årige).

Rikke Jørgensen blev nr. 7 i K2 1000 meter med Emilie Petersen (17 årige).

Søren Maretti blev nr. 6 i K1 500 meter og nr. 8 i K1 200 meter (15 årige) samt nr. 6 i K2 500 meter Mikkel Thybo (15-16 årige).

Andreas Tønnesen blev nr. 8 i K1 200 meter og nr. 6 i K2 200 meter med Jens Visbech (17 årige).

Jens Vibech blev nr. 6 i K1 500 meter (17 årige).

Anne Sofie Winter blev nr. 8 i K1 200 meter (15 årige) og nr. 6 i K2 500 meter med Pernille Hansen.

Dermed leverede hele det danske hold en imponerende indsats, der lover rigtig godt for talentudviklingen i de kommende år.

Se den samlede medaljefordeling her:








3. september 2012

Henriette Engel Hansen: Umiddelbart er det planen at ro VM maraton på hjemmebane næste år

Henriette Engel Hansen satser fortsat på kortbane, men en deltagelse i VM maraton næste år i Danmark
 er umiddelbart også planen. Foto: Thomas Storch. 

Efter weekendens danske mesterskaber i Silkeborg kunne Henriette Engel Hansen glæde sig over endnu en maratonmedalje til samlingen.

- Der er ikke så meget at sige. Det gik fint, og jeg kan åbenbart stadig ro langt.  Men jeg ror kortbane, så maraton kommer i anden række, fortæller hun.

- Umiddelbart er det dog planen også at ro VM maraton næste år på hjemmebanen Bagsværd sø. Enten i enerkajak eller måske både i enerkajak og toerkajak.

 - Hvis der kommer nogen piger, der er hurtige nok, er det ikke utænkeligt med en toerkajak, lyder udmeldingen fra landsholdsroeren.

Henriette Engel Hansen vandt VM-guld i K2 på maratondistancen i 2007, 2008, og 2009, og allerede om kort tid får hun chancen for at kæmpe om endnu en VM-maraton medalje.

Senere på måneden gælder det nemlig VM maraton i Rom, hvor hun sammen med Birgit Pontoppidan skal repræsentere de danske farver i kvindernes enerkajak.

1. september 2012

René Olsen igen dansk mester på maratondistancen


René Olsen (forrest) blev dansk mester på marathondistancen. Foto: Thomas Storch.
De danske mesterskaber på maratondistancen 2012 blev en lidt gentagelse af sidste års mesterskaber i enerkajak hos herrerne.

Maribos René Olsen vandt således i dag på Silkeborg Langsø guld, mens Nicolaj Blach fra Skanderborg tog sig af sølv. Samme rækkefølge fik roerne i øvrigt ved sidste års danske mesterskaber.

René Olsen startede ellers DM lidt uheldigt, da han knækkede rorlinen i opvarmningen, men han fik dog løst problemet inden starten.

Bronzen i år gik til Martin F. Møller fra Vejle Å, der kom i mål knap 5 minutter efter Nicolai Blach.



Henriette Engel Hansen dansk mester på maratondistancen


Henriette Engel Hansen roede sejren hjem ved DM maraton i Silkeborg. Foto: Thomas Storch.

Selv om Henriette Engel Hansen i nogle sæsoner ikke har deltaget ved DM maraton, så blev dagens danske mesterskaber på Silkeborg Langsø alligevel en succes for 361-roeren.

Det lykkedes nemlig Henriette Engel Hansen med knap 3 1/2 minuts forspring at sikre sig det danske mesterskab i K1 foran Birgit Pontoppidan fra Gladsaxe. 

Bronzen gik til Silkeborgs Annemia Pretzmann, der var 34 sekunder efter Gladsaxe-roeren.

- Jeg fulgtes med Jeanette Løvborg indtil sidste omgang, hvor jeg roede fra hende, fortæller Annemia Pretzmann om hendes løb. Det var en super bane, og nogle rigtig gode overbæringer. Og fedt at ro på hjemmebane, fortæller hun.

Både Henriette Engel Hansen og Birgit Pontoppidan skal deltage ved VM maraton i K1 senere på måneden i Rom. 

Annemia Pretmann kommer til start ved VM i K2 i U23-klassen.

31. august 2012

DM maraton: VM-medaljevindere i toerkajak skal dyste i enerkajak

Birgit Pontoppidan vandt World Cup sølv tidligere på året på Bagsværd sø. Foto: Michael Cederqvist.

Ved weekendens DM maraton i Silkeborg kan kvindernes enerkajakløb godt gå hen og blive et meget spændende løb at følge.

Med til start på den 26,2 km. lange rute er nemlig hele tre tidligere VM-medaljevindere i toerkajak, da både Henriette Engel Hansen, Jeanette Løvborg og Birgit Pontoppidan møder til start på Silkeborg Langsø.

Mens Birgit Pontoppidan sidste weekend blev dansk mester i enerkajak over 5000 meter på Bagsværd sø og vandt World Cup sølv i juni, så er det efterhånden nogle sæsoner siden, at den tidligere 3-dobbelte verdensmester i toerkajak Henriette Engel Hansen har været til start på maratondistancen.

Derfor skal hun ved  weekendens DM marathon vise formen og bekræfte sin VM-forhåndsudtagelse, som hun har fået på de tidligere opnåede resultater.

Birgit Pontoppidan har imidlertid allerede sikret sin VM-deltagelse på baggrund af World Cup sølvmedaljen i juni.

Også Jeanette Løvborg, der har vundet VM-sølv sammen med Birgit Pontoppidan i 2010, kommer til start på hjemmebanen i kvindernes enerkajak efter en pause. Det skal blive spændende at se hende i konkurrence igen mod de øvrige stærke roere.

I alt seks kvinder er til start i dame senior og herunder også U23-roerne Annemia Pretzmann og Sofie Aastrand Jørgensen, der er VM-udtaget i K2 i U23-klassen.

VM maraton afvikles i Italien 21. - 23. september 2012. I 2013 afvikles VM maraton i Danmark.

28. august 2012

Ny kraftcenterstruktur i DKF: Uafklarede planer skaber et forandringsår i 2013




I januar 2012 inviterede DKF de danske kajakklubber til et visionsmøde om ungdomsudvikling og kraftcenterstruktur, således at en ny elitestrategi for 2013-2016 kunne udvikles.

Det udmøntede sig ved den lejlighed i en debat hvor mange forskellige synspunkter blev lagt frem i forhold til de nuværende kraftcentre. Nogen klubber ville gerne holde fast i de nuværende kraftcentre, mens andre ville reducere antallet af centre og styrke disse.

Nu viser det sig, at 2013 i praksis ser ud til at blive et forandringsår, erfarer Kajaksporten i fokus.

Dels skal DKF nu på udkig efter en ny sportschef, da Mikkel von Seelen stopper pr. 1. oktober 2012 og bliver ny sportschef i Dansk Svømmeunion.

Dels er der fortsat usikkerhed om hele økonomiske grundlag for elitestrategien bl.a. også i forhold til Team Danmark midlerne.

Kajaksporten i fokus erfarer, at DKF lige før Mikkel von Seelen valgte at skifte job meldte ud, at de nuværende 7 kraftcentre nu skal gøre sig klart, om de er interesseret i at blive et såkaldt supercenter i DKF-regi.

Et supercenter skal på mange måder fungere som et elitecenter med fokus på trænere, bomuligheder, uddannelse, sportsligt støtteapparat, unge-støtteapparat, organisation og ledelse, finansiering og rekruttering af roere.

Med hensyn til rekrutteringen forventes det fra DKF´s side, at et supercenter har et atletgrundlag på omkring 100 ungdomsroere at udvælge fra, erfarer Kajaksporten i fokus.

DKF lægger desuden op til, at det økonomiske grundlag pr. år skal ligge i omegnen af 500.000 kr. pr. supercenter, bestående af klubtilskud, DKF støtte, kommunal støtte, egenbetaling og sponsorer.

Forbundet forventer, at der kan etableres 3-4 supercentre i Danmark.

Idag findes 7 kraftcentre:

Kraftcenter Gladsaxe (361, Nybro Furå og Gladsaxe)
Kraftcenter København (Neptun, Hellerup, Sundby, Esrum og Hvidovre)
Kraftcenter Vallensbæk (Vallensbæk og Sorø)
Kraftcenter Silkeborg (Silkeborg og Limfjorden)
Kraftcenter Vejle (Trekantsområdet og Fyn)
Kraftcenter Vest (Struer, Holstebro)
Kraftcenter Lolland (Maribo)

De nye supercentre skal udpeges ultimo november 2012, med mindre processen nu udskydes eller ændres som følge af, at forbundet skal finde en ny sportschef efter det i går blev offentliggjort at sportschef Mikkel von Seelen stopper 1. oktober 2012.

I forbindelse med  Mikkel von Seelens fratræden som sportschef har DKF´s formand Ole Tikjøb udtalt i en pressemeddelse i går:

- Det er naturligvis et ubelejligt tidspunkt, da planerne for den næste olympiade skal udarbejdes nu. Men på et andet tidspunkt, ville det være før en træningslejr, et World Cup eller et VM - så noget godt tidspunkt findes ikke, siger DKF´s formand Ole Tikjøb i pressemeddelelsen.

- Dette giver os mulighed for, på strategisk plan at udarbejde masterplan for eliten, og så lade en ny sportschef stå for implementeringen. Det kan faktisk vise sig at være en relativ ideel måde, når der skal skiftes sportschef, udtaler Ole Tikjøb.



27. august 2012

DKF’s sportschef Mikkel von Seelen tilbage til svømning


Mikkel von Seelen skifter nu tilbage til svømning.
Dansk Svømmeunion har ansat Mikkel von Seelen som ny sportschef, oplyser DKF idag i en pressemeddelelse. Det er store sko der skal fyldes efter Lars Sørensen´s, succesfulde tid som sportschef i Svømmeunionen . Det er et cadeau til Mikkel og til DKF’s elitearbejde, skriver DKF desuden i pressemeddelelsen.

- Det er naturligvis et ubelejligt tidspunkt, da planerne for den næste olympiade skal udarbejdes nu. Men på et andet tidspunkt, ville det være før en træningslejr, et World Cup eller et VM - så noget godt tidspunkt findes ikke, siger DKF´s formand Ole Tikjøb.

- Dette giver os mulighed for, på strategisk plan at udarbejde masterplan for eliten, og så lade en ny sportschef stå for implementeringen. Det kan faktisk vise sig at være en relativ ideel måde, når der skal skiftes sportschef, udtaler Ole Tikjøb.

- Vi skylder Mikkel en tak for en stor og 100% dedikeret indsats, han har medvirket til at give vores elitearbejde kant og styrke gennem de sidste 3 år, siger forbundsformanden.

- Det har været en spændende og lærerig tid i DKF, og det er ikke uden et vist vemod jeg nu skifter forbund. Svømning er dog min sport, og jobbet er mit drømmejob så muligheden skal forfølges, siger Mikkel von Seelen.

Mikkel von Seelen skifter job 1. oktober 2012.


26. august 2012

Troels Lund: Endelig blev det min tur!

Troels Lund og Kasper Stig Henriksen vandt K2 200 meter i U18-klasen. Foto: Jan Christensen.


De danske mesterskaber 2012 i U18-klassen faldt godt ud for Troels Lund fra Neptun med hele 3 guldmedaljer. To medaljer i enerkajak og en i toerkajak blev det til.

- Endelig blev det min tur til at vinde den 200 meter, fortæller han efter sidstedagen af DM.

- Ikke fordi min 200 meter var fantastisk, men jeg fik et godt flow ned af banen, så jeg fik en høj nok fart til at hente de andre efter en af mine mange dårlige starter, fortæller han.

Neptuneseren kom først i mål i tiden 37:290 sek., mens Kasper Stig Henriksen Marselisborg tog sølv i 37:740 sek. og Jeppe Jensby fra Silkeborg fik bronze i tiden 37:780 sek.



Det skulle samtidig vise sig, at der var mere U18-guld på vej til Troels Lund.

- Vores K2 200 meter var ikke noget super løb.  Jeg fik et par dårlige tag, og vi mistede helt rytmen ved 100 meter, men vi holdt altså gang i den og kom først i mål, siger Troels Lund, der roede sammen med Kasper Stig Henriksen fra Marselisborg. 

Toer blev Thomas Rasmusen fra Skovshoved og Thomas Mogensen fra 361, mens 3. pladsen gik til Lasse Bro Madsen, Vallensbæk og hans makker Simon Hvam fra Pagaj.

Også 500 meter distancen søndag kastede en guldmedalje af sig til neptuneseren.

- Jeg havde ikke forventet noget til dette DM, da jeg ikke har haft særlig meget fart i båden her på det sidste,  Så det var en stor overraskelse jeg kunne gøre mig på 500 meteren, siger Troels Lund.

Her roede han  DM-guldet hjem i tiden 01:45:610 min. mens Jeppe Jensby fra Silkeborg roede i 01:46:310 min og fik sølv. Jens Visbech fra Maribo fik bronze i tiden 01:47:800 min.


René Holten Poulsen vandt K1 1000 meter ved DM sprint 2012

Der gik  lidt "remix" i fanfare-afspilningen ved præmieoverrækkelsen i herrernes enerkajak over 1000 meter. Både Emil Stær, René  Holten Poulsen og Martin Larsen tog det dog med et smil. Foto: Jan Christensen.

Ikke overraskende var det den danske OL-deltager René Holten Poulsen, der vandt herrernes K1 1000 meter ved lørdagens danske mesterskaber. Har var på forhånd storfavorit på distancen, hvor han til OL i London blev nr. 4.

Tættest på René kom en anden OL-deltager, Silkeborgs Emil Stær, der var i mål ca. 2 sekunder efter Maribo-roeren.

Sorøs Martin Larsen vandt DM-bronze og var i mål knap 5 sekunder efter René Holten Poulsen, der roede i tiden 3.32.480 min.

Det var 6. gang, at René Poulsen vandt titlen på denne distance, og Maribo-roeren var samtidig en af de ældste  roere i finaleløbet. Så de "gamle" kan stadig tage guld!