25. januar 2012

Henriette Engel Hansen er udtaget til OL i K1 500 meter

Henriette Engel Hansen her fotograferet af Jens Thybo.

Med tæt på et halvt år til OL har Danmarks Idræts-Forbund (DIF) udtaget Henriette Engel Hansen til legene i London.

Henriette Engel Hansen kan nu glæde
sig over, at OL-udtagelsen nu er officiel.
Foto: DIF
På indstilling fra Dansk Kano og Kajak Forbund har DIF’s bestyrelse (Danmarks Olympiske Komite) udtaget Henriette Engel Hansen i 500 m enerkajak. Henriette Engel, 29 år, sikrede nationspladsen til Danmark i K1 500 m ved VM i Ungarn i august 2011, da hun kom i top 8, som var OL-kravet.

”Henriette udtages allerede nu et halvt år før OL, fordi der ikke er nogen danske konkurrenter til den nationsplads, som Henriette sikrede til VM. Vi er glade for, at hun er på holdet for andet OL i træk,” siger Jesper Frigast Larsen, der er OL/Elitechef i DIF og chef de mission for det danske OL-hold.

Henriette Engel Hansen deltog ved OL i Beijing, hvor hun opnåede en 8. plads i semifinalen.

Henriette er selv i Florida lige nu på årets første træningslejr.

- Vi er i alt fem piger, der træner sammen; Jenni Mikkonen fra Finland, Jenny Egan fra Irland, Emilie Fournel fra Canada og Agnes Brun-Lie fra Norge, fortæller Henriette Engel Hansen på sin hjemmeside

- Jeg skal kun være her i 14 dage i denne omgang. De andre piger er her i ca. fem uger, så tager de hjem i to uger og så tilbage i seks til otte uger.

- Det er så rart at træne i varme omgivelser igen. Det er noget helt andet, og jeg er meget mere afslappet, når jeg ror. Der er næsten ingen mennesker her, og vi er kun os fem, det canadiske landshold samt et par tyskere, fortæller Henriette.

- Det er virkelig fedt på kanalen, hvor vi næsten har det hele for os selv, fortæller hun.