31. januar 2012

Video: Henriette Engel Hansen og Jimmy Bøjesen udfordret af nørder

DR´s program Store Nørd sætter fokus på de Olympiske Lege i London og danske deltagere, der satser på at få succes i den ene eller anden sportsgren.

I det første program udfordrer "store nørderne" kajakroerne Henriette Engel Hansen og Jimmy Bøjesen.

Se indslaget her, hvor du også kan se Jimmy og Henriette ro mix K2, ro K4 med nørderne og dyste i tovtrækning og en række andre udfordringer.

>



30. januar 2012

Video: U18-23 samling d. 20. - 22. januar 2012

Se klip fra den seneste samling for U18- og U23-landsholdsroerne her filmet af landstræner René Olsen.

Henriette Engel Hansen: Vidste jo godt min OL-plads var sikker!

Henriette Engel Hansen (forrest i rød båd) her  på
en tidligere træningslejr i Florida sammen med
den internationale træningsgruppe.
Da Henriette Engel Hansen i sidste uge officielt blev udtaget til OL i London af Danmarks Idrætsforbund, befandt hun sig noget væk fra Danmark, nemlig på træningslejr i Florida. Selv om OL-udtagelsen betyder utroligt meget, så var den officielle udtagelse alligevel ikke rigtig det, der fyldte tankerne i ugens løb.

- Træningen kører godt, og jeg skal vende mig til de lange pas på vandet igen. Jeg kan virkelig mærke kvaliteten i vandtræningen her i de varme forhold, fortæller Henriette Engel Hansen til "Kajaksporten i fokus".

- OL har jeg ikke tænkt over. Jeg vidste jo nok godt, at min plads var sikker, fortæller hun med et smil. Men det passer mig fint at komme hjem igen og blive stærk i en måned. Der er jo lang tid til OL.

Selv om træningen i Florida under de varme forhold er perfekt for den danske OL-deltager, så glæder Henriette Engel Hansen sig alligevel til at komme hjem nogle uger, inden hun atter drager til USA på endnu en træningslejr.

- Vi har en kanon træningsgruppe, og jeg holder virkelig af at træne med de piger. Jeg har da også tænkt over, hvor heldige de andre er, at de ikke skal arbejde og har økonomi til at blive her.

- Men jeg har en mand og en hund derhjemme, som jeg ikke ville undvære i tre måneder, lyder meldingen fra Henriette Engel Hansen om prioriteringerne.

28. januar 2012

Kajak: Kraftcentrenes struktur til debat

Dansk Kano og Kajak Forbund afviklede for nylig et visionsmøde, hvor kraftcentrenes fremtidige struktur blev drøftet.

Forbundet orienterede bl.a. om at Team Danmark ændrer sin støttestruktur til specialforbundene i 2013. F.eks. bliver det muligt at lave 2-4 årige aftaler imod kun etårige aftaler.

Toårige aftaler, mellem DKF og Team Danmark, og også mellem DKF og Kraftcentrene, bliver en mulighed, hvis DKF bliver kategoriseret i næstbedste kategori af specialforbund.

Derudover bliver DKF´s Aldersrelaterede Træningskoncept udgivet i løbet af foråret 2012, og der bliver ansat en ATK konsulent, der skal implementere principperne i ATK i både DKF´s uddannelser og i klubbernes talentudvikling.

Efter denne indledning blev deltagerne opdelt i grupper, der hver skulle komme med bud på, hvordan ATK kunne bruges i klubberne og hvordan Kraftcentrenes og U16-, U18- og U23 Landsholdenes struktur kunne se ud i fremtiden.

Et af de gennemgående problemstillinger var, at mange klubber følte at det var vanskeligt at rekruttere konkurrence-aktive og trænere. Disse klubber oplevede problemer, når de bedste aktive flyttede deres træning fra klub til Kraftcenter, hvorved de så manglede som kulturbærere, i den daglige klubtræning.

Der var også eksempler på at Elitecenteret (EC) ønskede at enkelte af de bedste aktive fra Kraftcenter trænede med EC et par gange om ugen, i en slags overgangeperiode, før de blev fuldt optaget på EC. Dette blev også oplevet som et problem for nogle Kraftcentre, da de herved oplevede at deres Kraftcenter-træningskultur blev forringet.

Et par arbejdsgrupper fremførte, at for at klubtræningen og Kraftcenter-træningen begge kunne fungere optimalt havde man behov for en kritisk masse af talenter begge steder.

Kraftcenter Silkeborg har bygget et samarbejde op mellem en række klubber, der er med til at danne grundlag for en såkaldt kritisk masse, både hvad angår økonomi og i antallet af talenter, fortæller Finn Pape på klubbens hjemmeside om Silkeborgs model.

Antallet af klubber og talenter danner baggrund for fuldtidsansættelse af ham som KC-træner, og danner baggrund for et stabilt samarbejde med en række skoler og uddannelsessteder omkring morgentræning, som altsammen medvirker til et elitetræningsmiljø på KC Silkeborg.

Kraftcenter Silkeborgs foreslår derfor, at DKF får en fremtidig kraftcenterstruktur, der indeholder kraftcentre med fuldtidsansatte trænere, samt en række underliggende Talent-kraftcentre og/eller "ATK-klubber", skriver Finn Pape på Silkeborgs hjemmeside.

Men også en række andre synspunkter og holdninger kom frem på mødet mellem klubberne. Så mange modeller og interesser kan komme i spil.

Kraftcenterklubberne mødes igen til en drøftelse, når DKF holder årsmøde i Roskilde i marts måned.

FAKTA:

I dag findes 7 kraftcentre støttet af Dansk Kano og Kajak Forbund.

I Københavnsområdet findes:

Kraftcenter Gladsaxe (361, Nybro Furå og Gladsaxe)
Kraftcenter København (Neptun, Hellerup, Sundby, Esrum og Hvidovre)
Kraftcenter Vallensbæk (Vallensbæk og Sorø)

I Jylland findes:

Kraftcenter Silkeborg (Silkeborg og Limfjorden)
Kraftcenter Vejle (Trekantsområdet og Fyn)
Kraftcenter Vest (Struer, Holstebro)

På Lolland findes:

Kraftcenter Lolland (Maribo)


26. januar 2012

Kajak: Find de bedste steder i verden at tage på træningslejr!

I Sverige har man igennem mere end 30 år måske lidt pudsigt for os danskere haft Danmark på listen over de mest populære steder at tage på træningslejr - ihvertfald for de svenske ungdomsroere...

Men som herhjemme er de allermest populære steder naturligvis under de varmere himmelstrøg.

Nu er der så blevet udarbejdet et svensk "verdenskort" over de allerbedste steder at tage på træningslejr rundt om i verden, og hvert sted er bedømt ud fra dets forskellige minusser og plusser.

Se det svenske kajak-verdenskort her:

Klik på billedet og læs mere om, hvor de allerbedste svenske kajakroere tager afsted på træningslejr.
Kilde: http://www.padling.nu/

"Kajaksporten i fokus" følger nu trop med det danske "kajakverdenskort", der udgives her på bloggen i februar, og du kan her være med til at komme med dine bedømmelser til kortet.



Måske har du været på kraftcenter- eller klubtræningslejr i f.eks. Tyn, Sabaudia, Cannes, Florida, Györ, Racice, Sevilla eller på træningslejr et helt andet sted i verden.

Uanset hvor du har været henne, så kan du nu være med og lave det danske verdenskort over de allerbedste kajaksteder at træne i verden (eller for de fleste vedkommende måske blot Europa).

Restauranter giver man jo kokkehuer, og på det danske "kajakverdenskort" vil vi naturligvis uddele pagajer (lig med stjerner) i vores bedømmelse.

Du kan være med til at bedømme de forskellige kajaktræningssteder i skemaet herunder.

Du er meget velkommen til at indsende flere gange, f.eks. hvis du har været på træningslejr flere steder. Kom med dine bedømmelser senest d. 5. februar 2012.

Og så rigtig god læselyst, når kajakkortet offentliggøres her på bloggen i løbet af februar!




25. januar 2012

Video: Kasper Bleibach sætter verdensrekord i 200 meter ergometerroning

Se videoen fra Maribo-hallerne, hvor Kasper Bleibach foran 1000 tilskuere i weekenden slog verdensrekorden over 200 meter indendørs.



Videoen er redigeret af Stas Magdych.

Henriette Engel Hansen er udtaget til OL i K1 500 meter

Henriette Engel Hansen her fotograferet af Jens Thybo.

Med tæt på et halvt år til OL har Danmarks Idræts-Forbund (DIF) udtaget Henriette Engel Hansen til legene i London.

Henriette Engel Hansen kan nu glæde
sig over, at OL-udtagelsen nu er officiel.
Foto: DIF
På indstilling fra Dansk Kano og Kajak Forbund har DIF’s bestyrelse (Danmarks Olympiske Komite) udtaget Henriette Engel Hansen i 500 m enerkajak. Henriette Engel, 29 år, sikrede nationspladsen til Danmark i K1 500 m ved VM i Ungarn i august 2011, da hun kom i top 8, som var OL-kravet.

”Henriette udtages allerede nu et halvt år før OL, fordi der ikke er nogen danske konkurrenter til den nationsplads, som Henriette sikrede til VM. Vi er glade for, at hun er på holdet for andet OL i træk,” siger Jesper Frigast Larsen, der er OL/Elitechef i DIF og chef de mission for det danske OL-hold.

Henriette Engel Hansen deltog ved OL i Beijing, hvor hun opnåede en 8. plads i semifinalen.

Henriette er selv i Florida lige nu på årets første træningslejr.

- Vi er i alt fem piger, der træner sammen; Jenni Mikkonen fra Finland, Jenny Egan fra Irland, Emilie Fournel fra Canada og Agnes Brun-Lie fra Norge, fortæller Henriette Engel Hansen på sin hjemmeside

- Jeg skal kun være her i 14 dage i denne omgang. De andre piger er her i ca. fem uger, så tager de hjem i to uger og så tilbage i seks til otte uger.

- Det er så rart at træne i varme omgivelser igen. Det er noget helt andet, og jeg er meget mere afslappet, når jeg ror. Der er næsten ingen mennesker her, og vi er kun os fem, det canadiske landshold samt et par tyskere, fortæller Henriette.

- Det er virkelig fedt på kanalen, hvor vi næsten har det hele for os selv, fortæller hun.

23. januar 2012

Kraftcenter Silkeborg vokser

Morten Graversen er en af de roere, der er tilknyttet Kraftcenter Silkeborg.
Blandt Dansk Kano og Kajak Forbunds 7 kraftcentre er Kraftcenter Silkeborg det center, der pt. dominerer med flest udtagelser til DKFs Bruttolandshold.

- Kraftcenter Silkeborg fik i 2009 optaget Emil Stær og Nikolaj Dagnæs på DKFs Elitecenter, og Emil Stær og Nikolaj Dagnæs vil fortsat være tilknyttet Elitecenteret i 2012, fortæller cheftræner Finn Pape på klubbens hjemmeside.

Derudover har Kraftcenter Silkeborg fået udtaget 18 aktive til DKFs U16-, U18- og U23 Bruttolandshold: Jesper Beer, Niklas M. Hansen, Amalie Thomsen, Kasper Stig Henriksen, Jeppe Jensby, Casper Pretzmann, Marcus Boesen, Morten Graversen, Katrine Græsbøll Christensen, Mikkel Thybo, Nanna Aagaard, Marie Ingemann, Christina Winther, Mads Brandt Pedersen, Søren Maretti, Anne-Sofie Winther, Emil Skovgaard og Cathrine Rask.

Næstflest udtagelser til DKFs Bruttolandshold 2012 har KC Gladsaxe med 12 udtagelser og KC Lolland med 9 udtagelser.

Kraftcenter Silkeborgs træner Finn Pape fortsætter som DKFs U16 Landstræner i 2012, og DKF har, i december 2011, ansat René Olsen, også fra Silkeborg, som ny U18 og U23 Landstræner.

- Kraftcenter Silkeborg vil i løbet af foråret 2012 nok runde 30 aktive, siger Finn Pape.

- Forklaringen er at flere og flere aktive træner på højt niveau, og opnår et sportslig niveau, der berettiger til optagelse på Kraftcenter Silkeborg. Derudover oplever Kraftcenter Silkeborg også at en række aktive flytter til Silkeborg for at forbedre deres daglige træning, fortæller han.

F.eks. er: Jesper Beer, Elias Ryom Kramer, Nicolaj Blach og Marcus Boesen alle flyttet til Silkeborg i løbet af 2011. Alle 4 er flyttet til Silkeborg for at blive tilknyttet træningsmiljøet i Kraftcenter Silkeborg, men også for at arbejde eller uddanne sig, fortæller han.

Video: Kasper Bleibach satte ny verdensrekord på 200 meter distancen indendørs


Ved et kajakergometer 200m rekordforsøg i Maribo Hallerne satte Kasper Bleibach ny verdensrekord på distancen, så rekorden nu lyder på 36,26.

Rekorden foregik i halvlegen i håndboldkampen mellem Team Sydhavsøerne og Himmerland i 1. division  foran 1000 tilskuere.

Kasper Bleibach roede rekorden hjem i en dyst mod klubkammeraten René Poulsen.

Kasper roede på 36,26, hvor den gamle rekord var sat for 4 år siden i Budapest Ungarn.

Se rekordforsøget i videoen her - spol frem til 6.12 minut i udsendelsen:

http://www.tv2east.dk/video/2012-01-22/soendagssporten-1930-22-januar-2012



17. januar 2012

Udsigt til 6,5 mio. kr. til nyt rostadion i Bagsværd

Bagsværd sø i 2011. Foto: René Poulsen

Elitefacilitetsudvalget har fornylig bevilget 6,5 mio. kr. til en opgradering af det internationale rostadion på Bagsværd Sø. Bevillingen er givet som et forhåndstilsagn, der afventer udviklingen i arbejdet med at reetablere det internationale rostadion.

En undersøgelse foretaget de rådgivende ingeniører fra COWI har netop vist, at det er muligt at reetablere det internationale rostadion på Bagsværd Sø uden at komme i konflikt med områdets fredningsbestemmelser.

Elitefacilitetsudvalget har efterfølgende valgt at projektet med at bringe verdenseliten i kano, kajak og roning tilbage på dansk vand skal støttes med et forhåndstilsagn på 6,5 mio. kr.

Støtten er øremærket en opgradering af mål- og startområder samt området, hvor bådene sættes i og tages op af søen. Støtten bliver en del af den første del af projektet, som vil gøre det muligt at afholde VM i kano og kajak i optimale rammer i Danmark.

Samtidig vil denne del af projektet gøre den daglige brug nemmere og mere handicapvenlig, roerne får en bedre 2.000 meter bane og mere plads til "afroning" ved målområdet og en ny tribune i målområdet vil optimere tilskueroplevelsen ved danmarksmesterskaber for alle søens idrætsgrene.

Første del af reetablerings-projektet kommer til at koste 29,8 mio. kr. at anlægge. Hvis det skal være muligt at afvikle de største mesterskaber i roning kræver det en yderligere investering, da bunden i Bagsværd Sø i så fald skal renses for slam, så søens dybde i konkurrenceområdet når op på de tre meter, som det kræves på internationalt niveau. Dette vil koste yderligere 63 til 82 mio. kr.

Søen udvides med 10 meter i startområdet, hvor der også genskabes en naturlig søbred frem for den nuværende cementerede. I målområdet opføres der en ny permanent tilskuertribune med 3.000 faste pladser og mulighed for opstilling af 6.000 midlertidige pladser. Der opføres nyt dommertårn, nyt podie til præmieoverrækkelser og en ny anlægsbro.

I området ved eksisterende klubhus etableres fire nye permanente bådebroer og mulighed for at tilføje yderligere to midlertidige bådebroer ved de største begivenheder.

Projektet vil ikke kun gøre det muligt at arrangere de største internationale idrætsbegivenheder inden for kano og kajak - og på længere sigt roning - men vil også betyde en forbedring af naturoplevelserne omkring Bagsværd Sø.

Startområdet får et mere naturligt udtryk end i dag, hvor det er domineret af cement og stål. I start- og målområdet bliver dommertårnene offentligt tilgængelige som udsigtspunkter. På langt sigt er det muligt at kombinere fjernelsen af slam fra bunden af søen med et større oprensningsprojekt, som vil kunne forbedre søens naturlige balance og biodiversitet.

Torben Frølich, direktør for Elitefacilitetsudvalgets sekretariat, siger om projektet i en pressemeddelelse:

"Det reetablerede rostadion på Bagsværd Sø bliver i stand til at rumme VM i kano og kajak og efter en rensning også et VM i roning. Der er tale om et skridt frem imod en opgradering af en historisk idrætsfacilitet, hvor der siden 1935 har været afholdt internationale konkurrencer. Samtidig er et bevis på, at det er muligt at fastholde rosporten i dens naturlige omgivelser modsat mange andre af de moderne kano-, kajak- og roanlæg, som er kunstigt anlagte betonbassiner i unaturlige omgivelser.

Derfor har Elitefacilitetsudvalget besluttet at give et forhåndstilsagn om støtte, der kan udbetales, når projektet første fase er tilfredsstillende opført."

Læs mere om projektet her: www.gladsaxe.dk/rostadion

Se video her:

Danmarks Rostation - Bagsværd Sø from Webmaster Gladsaxe on Vimeo.



Om Elitefacilitetsudvalget:

Formålet med Elitefacilitetsudvalget er at støtte opgraderinger og såvel eksisterende som nye idrætsfaciliteter til internationalt konkurrenceniveau, så det bliver muligt at afholde fx verdens- og europamesterskaber i Danmark.

Elitefacilitetsudvalget er finansieret af Lokale- og Anlægsfonden og staten. Elitefacilitetsudvalget har sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Blandt tidligere støttede projekter er multiarenaen JYSKE BANK BOXEN i Herning og cykelbanen Ballerup Super Arena.

Video: Dame U23 samling i Vallensbæk

For nylig udtog landstræner René Olsen et U23-bruttolandshold udelukkende med herrer, hvilket udløste en del kritik fra flere roere og klubber.

De danske kajak-kvinder har derfor taget pagajen i egen hånd og holdt i weekenden deres egen alternative træningssamling i Vallensbæk.

Se videoen fra samlingen i Vallensbæk her:



Seks danske mesterskaber til Maribo Kajakklub

Maribos Kasper Bleibach var tilfreds med medaljehøsten ved DM i ergometerroning i Rødovre.
Foto: Helle Juell.

Maribos Kasper Bleibach blev den store triumfator ved lørdagens danske mesterskaber i ergometerkajak i Rødovre Centret, da han både vandt mændenes distancer over 200 og 1000 meter.

På 200 meteren fik Kasper Bleibach en fin sejr, da han vandt titlen for sjette gang i træk, mens Jimmy Bøjesen fra Struer kom på andenpladsen.

Netop Jimmy Bøjesen sikrede sidste år Danmark deltagelse på 200 meter enerkajak ved OL til sommer, men Kasper Bleibach håber at kunne besejre Jimmy Bøjesen på vandet i forårets udtagelsesløb.

På 1000 meter havde Kasper Bleibach lagt en taktik: Han skulle gemme krudtet til sin spurt.

- Jeg blev ikke grebet af panik, men bevarede koncentrationen og skød det hele af i spurten, hvor jeg vandt forholdsvis sikkert, siger Kasper Bleibach til avisen Folketidende.

Maribo-roeren fortsætter træningen i elitecentret i Bagsværd de næste tre uger, hvorefter han rejser til Portugal i februar på et to uger træningsophold sammen med de øvrige danske landsholdssprintere.

I begyndelsen af marts skal Kasper Bleibach sammen med klubkammeraten René Poulsen og de øvrige danske landsholdsroere til Florida i USA på et seks uger langt træningsophold.

René Poulsen stillede også op ved DM i ergometerroning og kom også på podiet, da han vandt bronzemedalje på 1000 meter. På 200 meter opnåede han en femteplads.

Emma Jørgensen blev tredobbelt dansk mester, da hun sejrede på 200 meter og 500 meter i sin aldersklasse U16 samt 200 meter i U18.

Stas Magdych vandt guld i U16 200 meter og blev nummer fire på 1000 meter distancen.

14. januar 2012

Kajakroere dystede om de danske mesterskaber indendørs



Kasper Bleibach (i midten) blev dobbelt dansk mester. Foto: Helle Juell.
Link til resultater er her



Lørdag blev der afholdt danmarksmesterskaber i ergometerroning i Rødovre Centret, og der blev for alvor gået til den indendørs i romaskinerne.

Det var favoritten Kasper Bleibach fra Maribo, der løb med DM-sejren både på 200 meter og 1000 meter hos herrerne og Vejles Anne Nielsen, der vandt begge titler hos kvinderne.

Hos kvinderne var der derefter sølv til Emma Broberg fra Hvidovre, mens Iben Stokholm fra Nybro-Furå hentede bronze på både 200 meter og 500 meter distancerne. Både Henriette Engel Hansen og Birgit Pontoppidan deltog ikke ved DM.
Hos herrerne fulgte Kim Wraee fra ARK og René Poulsen fra Maribo på henholdsvis 2. og 3. pladsen på 1.000 meter distancen. På 200 meter distancen gik sølvet derimod til Jimmy Bøjesen fra Struer og bronzen til Claus Krebjerg fra Pagaj.
I U18-klassen blev Troels Lund fra Neptun dansk mester på 200 meter i U18-klassen og hentede også sølv på 1000 meteren. Vejles Nicolai Mørche tog guldet og klubkammeraten Marcus Boesen bronze på 1000 meter distancen.

På herresiden viste Thomas Mogensen fra 361, at han stadig er med helt fremme ved at vinde bronze på 200 meter i herre U18. Sølvet gik til Koldings Jens Visbech.

Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo vandt i U18 200 meter foran Stine Axelsen fra Hellerup og Amalie Thomsen fra Limfjorden.

På 500 meteren gik guldet derimod til Amalie Thomsen, mens Stine Axelsen vandt endnu en sølvmedalje. Emilie Rosenkilde fra Skovshoved fik bronzen i U18-klassen over 200 meter.

En anden af U18-favoritterne Ida Villumsen fra 361 havde på forhånd meldt fra med en mindre skulderskade.
Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo vandt også U16 200 meter og 500 og meter. U14-pigen Caroline Mogensen fra 361 viste endnu engang fine takter ved at vinde en sølvmedalje i U16-klassen på 200 m distancen. Bronzen gik her til Silkeborg Marie Ingemann Pedersen.

På 500 meter distancen gik sølvet i U16 til Silkeborgs Marie Ingemann Pedesen og bronzen denne gang til Gladsaxe-pigen Pernille Hansen.

Stas Magdych fra Maribo vandt drenge U16-klassen over 200 meter foran Rasmus Møller Jørgensen fra Strømmen og Thomas Raben fra Hellerup.

Der blev gået til den i mange af klasserne
ved dagens DM i ergometerroning.
Foto: Helle Juell
Morten Graversen fra Silkeborg vandt derimod guldet i U16-klassen over 1000 meter, og Tobias Møller Friedrichsen fra Vejle fik sølv og Thomas Raben fra Hellerup hentede bronze.

I pige U14-klassen fik Caroline Mogensen guld på både 200 meter og 500 meter distancen, mens der var sølv på 200 meteren til 361-roeren Linea Gry Ebbesen og bronzen gik til Cathrine Rask fra Silkeborg. På 500 meter distancen byttede Cathrine og Linea medaljepladser.
Silkeborg havde 18 roere til start og kom hjem med 4 guld, 2 sølv og 5 bronzemedaljer.

Her vandt Silkeborg bl.a. både U12 og U14-klassen hos drengene, idet Thorbjørn Rask tog guldet hjem i U12-klassen og hentede bronze på 200 meter. Emil Skovgaard vandt guldet hos drengene i U14-klassen i dagens dyst i Rødovre Centret.

I de yngre klasser så man flere nye roere fra Lyngby Kanoklub, der dermed atter er tilbage med en flok kaproere under ledelse af træner Søren Hyttel. Her blev det også til flere medaljer i U12- og U14-klassen til Lyngby-roerne.

Også Sorø tog et par medaljer med hjem fra Rødovre Centret i de mindste klasser hos pigerne med 3 piger til start i U12-klassen.

13. januar 2012

Video: U18-23 samling januar 2012

Se videoen fra den første U18 og U23 landsholdssamling, hvor roerne var samlet i Silkeborg med landstræner René Olsen.



12. januar 2012

Debat: Er kano- og kajaksporten helt fortabt i sportsmedierne?

René Poulsen betaler en pressechef for at komme
mere i medierne og skabe et større sponsorgrundlag.
Politikere gør det i stor stil. Erhvervslivet har også allieret sig med både kommunikationsfolk og spindoktorer. Og det samme vil i stigende grad blive tilfældet med sportsfolk på et vist niveau. Selv i dansk kajaksport er tendensen allerede på vej.

Team Danmarks direktør Michael Andersen peger på, at udviklingen generelt peger mere og mere i retning af en professionalisering af udøvernes og forbundenes pressearbejde.

Flere og flere sportsfolk og idrætsforbund hyrer idag spindoktorer eller pressefolk, så de bedre kan tæmme pressen.

Dels har idrætsudøverne og forbundene selv fået øjnene op for, at det har stor betydning for deres markedsværdi. Samtidig kan hele medietrykket for både store og små idrætsgrene påvirkes på en ny måde.

Traditionelt har op i mod 75% af den danske sportspresses daglige dækning nemlig omfattet idrætsgrene fodbold, cykling, golf og håndhold. Så mange andre idrætsgrene må nøjes med en plads langt ude på sidelinen.

Medierådgivere sættes derfor nu i stigende omfang ind på banen for dels at pleje det vigtige forhold til pressen, udøvernes fans og også sponsorerne.

Men også i krisesituationer, hvor f.eks. en sportsstjerne har været indblandet i mere eller mindre uheldige sager er medierådgiveren en kærkommen hjælp.

- I dag stiller medier, fans og sponsorer krav om resultatformidling og synlighed. Det er derfor vigtigt, at pressen bliver serviceret med relevante nyheder og historier, og at atleterne har velfungerende hjemmesider, hvor presse og fans kan følge med, siger Team Danmarks direktør Michael Andersen i pressemeddelelse.

- Danske atleter leverer ofte verdensklasseresultater – og mange får ikke den synlighed i medierne, som deres resultater fortjener.

- Ved at professionalisere og systematisere pressearbejdet får vores bedste atleter fra de mindre idrætsgrene langt større chance for at trænge igennem i medierne, siger Team Danmark direktøren.

Flere eliteudøvere tilbydes samtidig medietræning af DIF og Team Danmark, og senest i december deltog Henriettte Engel Hansen, Kasper Bleibach, Lasse Nielsen og Casper Nielsen i et medietræningskursus som forberedelse til det kommende OL i London.

Samtidig bliver idrætsfolkenes egen kommunikation via sociale medier mere og mere omfattende. Nye generationer af eliteudøvere, som har været på Facebook, Twitter og Youtube i årevis, søger naturligt kontakt direkte med deres fans og medier via nye kanaler. Og medierne selv bruger de nye kommunikationsformer til at finde nyhedshistorier på en helt ny måde.

Der er sket meget med nyhedsdækningen også indenfor sportens verden i de senere år. Som i resten af nyhedsverdenen er det i stigende grad begrebet web-first, der er sat på dagsordenen  på de danske nyheds- og sportsredaktioner.

I kajaksporten kan man blive VM-sølvvinder
næsten uden at de landsdækkede medier omtaler resultatet.

De danske sportsredaktioner dækker samtidig uge for uge flittigt
udvalgte sportsgrene på et langt lavere idrætsligt niveau.
Mange aviser og medier poster i dag artikler på internettet, før de kommer i trykte medier eller på TV.

Også ”Kajaksporten i fokus” er selv blevet en del af mediebilledet i dansk kajaksport. Søger man på Google og ordene ” Kajaksporten i fokus” finder i skrivende stund ca. 11.500 resultater ud fra de aktuelle 325 skrevne artikler.

Kajaksporten har spurgt landsholdsroeren og OL-deltageren René Poulsen, om hans prioritering af pressen og medierne.

- Jeg har en pressechef for at fremme mine muligheder for at skaffe sponsorer, fortæller han.
Pressechefen hedder Brian Martin Rasmussen og er René Poulsens betalte PR-rådgiver.

Brian Martin Rasmussen har specialiseret sig i at hjælpe profiler i mindre sportsgrene med PR og med at komme i medierne. Det gælder forunden René Poulsen bl. a. også triathleten Rasmus Henning. Derudover er Brian Martin Rasmussen pressechef for bl.a. Dansk Forening for Rosport .

- Min medaljebonus plus en del af mine sponsorkroner er røget på at betale min pressechef. Men jeg føler, det gør en forskel også sportsligt. Han er god til at hjælpe med hvilke journalister jeg snakker med, og hvordan jeg kommer bedst muligt igennem med det, jeg gerne vil sige, fortæller René Poulsen.

- Det aflaster i øvrigt sportsligt ved stævnerne ikke at skulle snakke med de forskellige medier uafhængigt, fortæller René Poulsen.

Mens René Poulsen lidt har taget pagajen i egen hånd, når det gælder hans pressedækning, har Dansk Kano og Kajak Forbund grebet tingene an anderledes på forbundsplan.

I Dansk Kano og Kajak Forbund er der ikke pt. afsat særlige ressourcer af til pressehåndtering og kommunikation. I Dansk Forening for Rosport har man derimod i en del år haft ansat en pressechef.

- Vi er i DKF bevidste om, at pressearbejde har en betydning for forbundets succes. Det skal dog hele tiden vejes op imod hvilke andre opgaver der skal løses og hvad de kan bidrage med, fortæller Christian Jacobsen, der er direktør i Dansk Kano og Kajak Forbund.

- I 2012 er der ikke afsat midler til eksternt pressearbejde. Der bruges en del midler til det interne i form af magasin og det semi-interne i form af ny hjemmeside. Det er således et udtryk for en prioritering, når pressen håndteres som en delopgave af flere personer, mens der eksempelvis er ansat 4 konsulenter til en række detaljeret tilrettelagte opgaver, siger Christian Jacobsen.

- Den vurdering baseres på, hvad der skaber mest udvikling for DKF og dets klubber, hvad der medvirker til at optimerer DKF og klubbernes indtægter og muligheder. Implicit ligger der også i den prioritering en erkendelse af, at en øget pressedækning ikke automatisk fører til fremgang i klubberne eller flere indtægter f.eks. på sponsorsiden, siger han.

- Mange specialforbund har igennem årene forfulgt omtale ud fra de præmisser uden nogen siden at nå tilstrækkelig omtale til at flytte sponsorkroner og uden at være i stand til at hjælpe deres klubber med at håndterer den aktivitet som omtalen generer. Vi prøver at gå en anden vej og have styr på basis hele tiden, siger Christian Jacobsen.

Ser man på Dansk Forening for Rosport, som rent medlemsmæssigt er noget mindre end DKF er det dog alligevel lykkedes at tilknytte kendte sponsorer som bl.a. TopDanmark, KPMG og Storebæltsforbindelsen, selv om pressearbejdet primært har omfattet resultatformidling.

Samme sponsorheld har DKF ikke haft, og i mange år, har forbundet reelt ikke kunne tiltrække sponsorer udover et par mindre aftaler på materiel og beklædning.

- Vi havde i 2011 løbende aftalt hvem der skrev pressemeddelelser ud fra hvilke muligheder vi havde, fortæller Christian Jacobsen

- Der var en ganske pæn dækning på VM sprint, en del var tydeligvis pressemeddelelser, men en del var også direkte eller affødt af, at DR og Politiken var med. Det er dog ikke det samme som konklusionen direkte er, at betalt pressearbejde er lig stor omtale, siger han.

- Naturligvis er pressearbejde et håndværk, men jeg var også med i 2007 og 2008 og det er tydeligt at dækningen også er reguleret af hvilke relevans kriterier medierne har. Her spiller OL en stor rolle, siger Christian Jacobsen.

Sportschef Mikkel von Seelen mener, at man skal være en
smule selektiv med flere af sportsmedierne.
- Mikkel von Seelen og jeg har dog også brugt meget tid på at pleje pressekontakter for at tiltrække pressedækningen. Vi vil naturligvis også i 2012 arbejde på at få pressen med ud, og på at håndtere OL-opmærksomheden konstruktivt for såvel sporten som for de aktive, siger Christian Jacobsen.

I 2011 havde vi en del mediedækning. Vi får daglige presseklip og det er min vurdering at vi i forbindelse med VM og WC havde en dækning, der var nogenlunde på højde med DFfR. De får en del historier på guldfireren.

Jeg kan dog se, at vi har en langt bedre hverdagsdækning end DFfR, siger Christian Jacobsen.

Alene i de sidste 3 måneder hvor det er lavsæson på alle måder, har der været 330 artikler i forskellige lokale og nationale medier. Noget er selvfølgelig personhistorier o.s.v., men det er dog stadig ganske pænt. I højsæsonen er der mellem 10 og 25 historier dagligt, fortæller han.

- Net-medierne har naturligvis også åbnet mange nye muligheder, siger Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef Mikkel von Seelen..

- Dog skal man i den sammenhæng efterhånden være en smule selektiv. Der er mange tiltag, og man kan bruge rigtig mange ressourcer på omtale på netmedier, som ret beset ikke "når ud over rampen", siger han.

- Jeg ved for eksempel hvor mange der ser kajakindslag på On-Sport, og rammer vi 600 mennesker, så er det rigtig mange.

- Det er altså vigtigt, at holde sig for øje, at det muligvis kan bruges som intern information og kommunikation i kajak-Danmark, men der er praktisk talt ikke nogen "udenfor" som ser det. Derfor kan det stadig godt have en værdi, men set i forhold til, at kan man komme i sporten på TV2 eller DR, så er der omkring 200.000 der ser det, er kræfterne måske bedre brugt der, siger Mikkel von Seelen.

"Kajaksporten i fokus er selv et de nye nyhedsmedier på nettet, der bl.a. bruger de sociale medier som en del af vejen til at finde gode historier og formidle dem.

- Kajaksporten i fokus udspringer af et frivilligt arbejde gennem et årti med at skrive pressemeddelelser for en række klubber og landsholdsroere på regionalt og landsdækkende plan. Derudover har jeg selv produceret en række web-tv indslag, fortæller Jan Christensen, der i fritiden er skribent og redaktør på Kajaksporten i fokus, der blev etableret i 2010.

Og ”Kajaksporten i fokus” er faktisk historien om, hvordan net-mediet selv er blevet skabt ud fra et oplevet stort problem med nyheds- og pressedækningen for dansk kajaksport.

- Hvorfor ikke selv skabe et nyhedsmedie for kano- og kajaksporten selv, når de traditionelle medier er lidt sløve til at fokusere på vores sport trods, trods at vi har masser af internationale topresultater og dygtige og interessante udøvere, siger Jan Christensen.

Bloggen Kajaksporten i fokus har valgt at dække nyheder
fra alle de danske sprint- og marathonlandshold.
- Kajaksporten i fokus har haft en enorm fremgang både i sidevisninger og læsere fra ind- og udland siden starten i 2010.

- Flere og flere aviser bruger nu også "Kajaksporten i fokus" som kilde til deres artikler. Det sker fordi bloggen ofte er først med nyhederne og også har mange uddybende og nytænkende solohistorier, som efterfølgende kan refereres.

Web-first har også høj prioritet i nyhederne på "Kajaksporten i fokus" i det omfang det frivillige arbejde der lægges i skrivearbejdet og kan tillade det. Selvfølgelig er man også afhængig af de gode kilder og kontakter, men den del er rigtig godt dækket ind, siger Jan Christensen.

Han  får også hjælp til bloggen af fotografen Jens Thybo og af Troels Lund på den grafiske side og fra klubberne følger mange gode tip og pressemeddelelser.

- Tanken med "Kajaksporten i fokus" som blog var oprindeligt blot at lave en nyhedsside for et par  seniorholdsholdsroere, men hurtigt blev det naturligt at favne over hele landsholdet, da mange nyheder fra kano- og og kajaksporten jo aldrig nåede ud i medierne eller slet ikke blev fortalt, siger Jan Christensen.

- Dernæst fulgte en udvidelse af bloggens stofområde til U16, U18 og U23 landsholdene. Seneste skud på stammen er de artikler, der går et skridt videre end resultatformidling, fortæller han.

- Der er nu også blevet plads til artikler af mere debatterende karakter. Derimod kommer der helt sikkert ikke et forum-lignende debat koncept.

- "Kajaksporten i fokus" vil kommunikere både internt og eksternt for kajak Danmark i tråd med en journalistisk stil, fortæller Jan Christensen.

Og mens OL i London snart nærmer sig, kan de sports- og kajakinterreserede allerede så småt glæde sig over at nyhedsomtalen helt automatisk kommer op i et helt andet gear, når legene for alvor nærmer sig.

Spørgsmålet er så, om de prioriteringer der i dag arbejdes med i DKF og andre steder generelt sikrer bedst mulig målopfyldelse og omtale for både kajakroere, klubber og forbund som helhed.

Eller om kano- og kajaksportens aktører skal prøve at skifte bane for ikke at sakke yderligere bagud i medierne?

Har du et synspunkt om kajaksporten i medierne, så vil redaktøren på Kajaksporten i fokus gerne høre din mening. Send en mail på ungdomskajak@gmail.com inden d. 15/1 2012.


Note 1: Kilde: Pressemeddelelse Team Danmark. 20/6 2007.

Note 2: Den danske sportspresses dækning

Idrætsgren og omtaleprocent (april-juli 2005):

Fodbold                                47,0 %
Cykling                                 14,6 %
Håndbold                               5,3 %
Golf                                       4,9 %
Tennis                                    4,1 %
Ishockey                                 2,8 %
Ridning                                   2,7 %
Bordtennis                               2,5 %
Badminton                               2,0 %
Motorsport (uden formel 1)        1,8 %
Sejlsport                                  1,7 %
Formel 1                                  1,5 %

Kilde: www.idan.dk, Sportspressens blinde øje

9. januar 2012

Atleter klædt på til OL i London

Den officielle danske OL-kollektion blev for første gang vist frem for atleter og offentlighed ved lørdagens store sportsgalla Sport 2011. Kollektionen er blevet til i et samarbejde mellem danske atleter, DIF og BESTSELLER.

Kollektionen er udviklet af designere fra JACK & JONES og VERO MODA sammen med de to olympiske kajakroere Henriette Engel Hansen og Kasper Bleibach og den kommende OL-svømmer Rikke Møller Pedersen, skriver DIF i en pressemeddelelse.

I videoen her kan du bl.a. se Casper Nielsen være med til at præsentere en del af det nye OL-tøj.


Henriette Engel Hansen og Kasper Bleibach
har været med i processen med at udvikle
det danske OL-tøj.
Udvalgte dele af kollektionen kommer til salg i danske JACK & JONES butikker i løbet af sommeren 2012, så også andre kan komme i den helt rigtige OL-stemning

Se videoen fra Bestseller med OL-kollektionen øverst!



Andreas Tønnesen blev årets elitehåb 2011 i Holstebro

Andreas Tønnesen blev årets elitehåb 2011 i Holstebro, Foto: Facebook.

Det blev den 16-årige kajakroer Andreas Tønnesen fra Pagaj, som forleden løb med prisen som Årets Elitehåb 2011 i Holstebro.

Foto: Holstebro Elitesport / Facebook
Holstebro Elitesport står for tildeling af denne pris, der sidste år gik til en anden kajakroer fra Pagaj, nemlig Simon Hvam.

I år vandt Andreas Tønnesen prisen, for de resultater han har opnået i de danske mesterskaber samt de mange medaljer ved de Nordiske mesterskaber i Sverige sommeren 2011.

Prisen uddeles til en person som i 2011 har gjort sig ekstraordinært bemærket på baggrund af sine idrætspræstationer og en person som i årets løb har udvist et stort engagement og som med sin seriøse tilgang til  træningen, er et forbillede for andre udøvere.

Ikke kun er Andreas Tønnesen en dygtig eliteudøver, men han er også træner, som de unge piger og drenge ser op til i kajakklubben i Holstebro.

INFO - Resultater 2011:

Dansk og Nordisk mester for U16 5 medaljer ved DM:  3 guld, 1 sølv og 1 bronze. 6 medaljer ved Nordisk Mesterskab: 4 guld, 1 sølv, 1 bronze. Nr. 6 ved Olympic Hopes i Polen. 

8. januar 2012

Årets U14-komet: Anne-Sofie Winther hentede flest stemmer

Anne-Sofie Winter blev årets U14-komet. Foto: Jens Thybo
Mange nye kajaktalenter er godt på vej frem. Kajaksporten i fokus har lavet en afstemning om årets U14-komet i 2011,  og her blev det Silkeborgs Anne-Sofie Winther, der sikrede sig flest stemmer fra læserne  i et tæt opløb med de øvrige kandidater.

Anne-Sofie der er 14 år startede med at ro i april 2008 og havde tidligere prøvet gymnastik, svømning og håndbold, inden det blev kajaksporten hun valgte. Hendes første stævne var et Danske Bank Cup stævne tilbage i 2009.

Senere på sæsonen blev udtaget af sin træner til at ro på 4x200m på stafetholdet i U12 til DM i 2009. Holdet vandt, og dermed var Anne-Sofies første DM-titel i hus.

I 2010 skiftede hun i klubben fra børnehold til talenthold. Sæsonen 2010 bød herefter på mange udfordringer, men væsentligst var at den store træningsmængde begyndte at vise resultater, og deltagelse i KCS samlinger i efteråret viste også at der var potentiale og lyst til mere.

I dag er Anne-Sofie kommet med på Kraftcenter Silkeborg og træner derfor alle dage undtagen søndag. Udover dette løbetræner Anne-Sofie 2 til 3 gange om ugen.
Hendes store træningsindsats har betydet flotte resultater ved forskellige stævner i 2011. Favoritdistancerne på vandet er 200 meter og 500 meter.

I 2011 blev det til en række flotte resultater på vandet:

Guld ved Paradisløbet, 4 guld ved Bagsværd Regatta, udtagelse til U16 landsholdet,
sølvmedalje til NUM, 6 Danske Mesterskaber i sprint og maraton, sølvmedalje til Tour de
Gudenå, og endelig guldmedalje ved Høstregattaen i Sverige.

Målene for 2012 er primært at holde fast i landsholdsudtagelsen, og deltagelse i NUM i Finland i alle bådtyper, K1 podieplads til DM Sprint, og top 5 til maraton i K1 og K2.
Anne-Sofie har været heldig at få nogle lokale sponsorer tilknyttet, og det har allerede hjulpet meget på bl.a. udstyrssiden, at Phytokost.dk og Vikma.dk har bakket fornemt op.

Anne-Sofie deltager i påsken i KCS træningslejr i Italien, og ellers venter sommertræningslejren i Silkeborg og Holstebro i denne sæson.

Mon ikke den dygtige Silkeborgpige godt kan se frem til endnu en udbytterig sæson på medaljesiden...

Resultater for Anne-Sofie Winther i 2011:

Huskvarna Høstrregatta - U16 landsholdet, Sverige
K1 - 200m - Guld
K1 - 500m - Sølv
K1 - 2.500m - Bronze

Tour de Gudenå - U16 landsholdet
K2 - 57 km - Sølv

Danmarksmesterskabet – Maraton 13,5 km, Bagsværd Sø
U14 - K2 – Guld
U14 – K1 - Bronze

Danmarksmesterskabet Sprint - Holstebro
U14: K1 200m guld
K1 500m guld
K1 2500m sølv
K1 4x200m guld
K2 200m guld
K2 500m guld
U16: K2 2500m bronze
K4 500m sølv

Nordisk mesterskab, Sverige
U16 - K4 - 500m - Sølv

Knock-Out Sprint - Silkeborg
U16 - 100m - 4. plads

Bagsværd Regatta
4 guld, 3 sølv (heraf 2 i U16/U18)

Paradisløbet - 12 km
K1 - 1. plads

Copenhagen Spring Regatta
K1 - U16 - 3. plads

Anne Lolk: Kajakpigen der kom med til OL i dobbeltsculler

Anne Lolk er med ved OL i London 2012.
Foto: http://www.ol.dk/
Den 4-dobbelte verdensmester i  toerkajak på marathondistancen Anne Lolk havde egentlig opgivet OL-drømmen i toerkajak i 2008. Så fik hun i 2009 forelagt en ny idé om at komme til OL.

Som 19-årig i 2002 blev Anne Lolk for første gang sat sammen i toerkajak med Mette Barfod, og flyttede samtidig fra sin hjemklub på Tåsinge til Kraftcenter Gladsaxe.

Succesen blev hurtigt skabt og VM marathon i toerkajak blev roet hjem i 2006 med Mette Barfod. I 2007, 2008 og 2009 fulgte mere VM-guld på marathondistancen sammen med Henriette Engel Hansen.

I 2005 havde Anne Lolk sin første internationale kortbanesæson i kajak og vandt bl.a. dette år EM sølv i K2 og blev nummer 4 ved VM på 1000 meter distancen.

Tre år senere i 2008 glippede OL-kvalifikationen i toerkajak med Lyngbys Mette Barfod.

Herefter stod Anne Lolk i en uafklaret situation, da Mette Barfod valgte at stoppe elitekarrieren. Anne Lolk startede i kajakken som 10-årig, men efter 16 år i kajakken stod hun som 26-årig ved en skillevej.

Det blev efterfølgende til en periode, hvor Anne Lolk gik i tænkeboks. Først ville hun helt stoppe elitekarrieren, men så fik hun kort tid efter en e-mail fra roeren Juliane Elander Rasmussen, der havde været til OL to gange tidligere i roning.

Hun præsenterede Anne Lolk for en helt speciel idé. Juliane syntes det var fjollet, at Annes store talent var på vej til at gå til spilde, og hun øjnede en mulighed for at de to sammen kunne komme til OL i dobbeltsculler.

Det blev starten på et projekt, der nok ikke er set magen til før herhjemme i dansk eliteidræt. Anne Lolk sagde ja tak til at være med, og den helt store omskoling gik nu i gang.

Den dengang 26-årige kajakpige udskiftede herefter pagajen med en åre og satte sig over i en ny bådtype, nemlig dobbeltsculleren.

Nærmest for sjov deltog Anne Lolk med sin gamle marathonmakker Henriette Engel Hansen ved DM sprint i 2010, hvor de sammen vandt K2 200 meter. Men da var Anne Lolk forlængst gået tabt for kajaksporten.

I DKF´s Årsmagasin for 2010 skrev forbundet om Anne Lolks farvel til kajaklandsholdet:

"Ved indgangen til sæsonen 2010 har Adam Spliid og Anne Lolk valgt at afslutte deres elitekarriere og koncentrere sig om deres studier og private liv efter en lang og flot karriere.

Det vil her føre for vidt at opliste alle de mange resultater de to roere har opnået, men Anne opnåede
en række flotte medaljeplaceringer ved kortbane EM for U23 og seniorer, herunder sølv i toerkajak 1000 m sammen med Mette Barfod ved EM.

Topplaceringer blev det dog til på maratondistancen, hvor Anne sammen med Mette Barfod blev verdensmester i K2 i 2006 og herefter verdensmester i 2007, 2008 og 2009 sammen med Henriette Engel Hansen. Tillykke Anne med en flot karriere og held og lykke i fremtiden."

Kort tid efter tog Anne Lolk dog en ny beslutning, så elitekarrieren ikke stoppede som 26-årig. Den beslutning viste sig at være vejen til OL for Anne Lolk.

Anne Lolks gamle makker i K2´en Mette Barfod er idag kajaktræner på KCK - Kraftcenter København og Annes marathonmakker Henriette Engel Hansen har kvalificeret sig til OL i London i K1 500 meter, ligesom hun også gjorde i 2008.

Anne Lolk fik i efteråret 2011 selv sin OL-kvalifikation til at gå i opfyldelse, men det blev i dobbeltsculler og ikke i kajakken som hun ellers havde roet siden hun var 10 år gammel.

På bare to år fra efteråret 2009 lykkedes det Anne Lolk at kvalificere sig til OL i London i en helt ny bådtype. En utrolig og næsten vanvittig plan var lykkedes. Juliane havde set rigtigt dengang i 2009, da Anne Lolk var på vej til at stoppe karrieren.

Nedenfor kan du se videoklip og læse mere om hvordan det gik til, at Anne Lolk kom med til OL på baglæns facon:

Interessant interview fra TV Lorry - her

Indslag fra On-sport herunder:



Læs også mere i denne artikel fra Politiken i december 2009, om det opsigtsvækkende skifte fra kajakken til dobbeltsculleren:

http://i.pol.dk/sport/ECE864391/eks-verdensmester-overtalt-til-at-ro-baglaens/



7. januar 2012

Landsholdsroere er med ved Sport 2011

René Poulsen, Kasper Bleibach, Casper Nielsen, Lasse Nielsen, Jimmy Bøjesen,  marathonkoordinator Adam Spliid og U23-landsholdsroeren Martin Larsen er blandt gæsterne i Herning ved Sport 2011. Foto: Lasse Nielsen.
Jimmy Bøjesen ved Sport 2011.
Flere danske kajakroere er på plads i Herning, når  DR Sporten ser tilbage på de største sportsøjeblikke i det forgangne år og hylder de store sportsstjerner i den nye multiarena. Næsten 10.000 gæster er med ved Sport 2011.

Udover den prestigefyldte pris som Årets Sportsnavn bliver følgende priser uddelt: B.T.’s Guld, Årets fodboldspiller, Årets Mål i Superligaen, Team Danmarks Talentpris, Årets Idrætskommune, Nordeas Gør-det-muligt Pris, Bestsellers Olympiske Håb og Kulturministerens Handicapidrætspris.

Men DR Sporten har endnu flere overraskelser i ærmet. Hvem bliver f.eks. årets nye navn i idrættens prestigefyldte Hall of Fame?

Ved Sport 2010 sidste år vandt Lone Bro Madsen fra Vallensbæk den fornemme pris Nordeas Gør-det-muligt-pris på 75.000 kr.

Emil Stær var i år med til at overrække prisen Bestsellers Olympiske håb, som han selv vandt i 2008.

Rikke Møller Pedersen og Emil Stær overrakte en pris ved Sport 2011.

Casper Nielsen var også med i et indslag ved Sport 2011.

 

Morten Graversen er årets U16-komet i dansk kajaksport

Morten Graversen er årets U16-komet i 2011. Foto: Jens Thybo.
Det blev i Silkeborg, at årets U16-komet i dansk kajaksport skulle findes. Det mener læserne af bloggen Kajaksporten i fokus, der har haft mulighed for at stemme om den fornemme titel og pegede på Morten Graversen.

- Morten startede, i en alder af 11½ år, som nybegynder på Silkeborg Kajakkubs børnehold i maj 2008. Han startede sammen med sin skolekammerat Mads Brandt Pedersen, og på samme hold startede også Søren Maretti og Anne-Sofie Winther, fortæller Silkeborg Kajakklubs cheftræner Finn Pape.

Før Morten startede til kajak, gik han til atletik i en kort periode, men efter at han havde prøvet kajak, var det denne sport, han valgte at fortsætte med.

- Den eneste distance, der ikke passer Morten er 200 meter. På alle andre distancer fra 500 meter og op har Morten Graversen haft gode resultater i 2011. Morten Graversen er samtidig vokset meget i 2011. Han har taget ca. 15 kg. på i kropsvægt, og dette har været med til at give Morten en stor fremgang fra 2010 til 2011, fortæller Finn Pape.

F.eks. har Morten forbedret sin tid på K1 500m. fra DM 2010 på 2,32,07 min. til 1,56,77 min. ved DM 2011. Det giver en fremgang på 35,30 sek. Ca. 7-8 sek. af disse skyldes nok vejret, men selv når der trækkes 7-8 sek. fra, er der tale om en stor fremgang, siger han.

Morten er et af de talenter, der træner rigtig meget. Her i vinterperioden består Mortens ugeprogram af : 5 x kajak, 3 x vægt, 2 x løb, 1 x cirkeltræning og 1 x svømning. Dvs. at der er flere dage om ugen hvor Morten får trænet 2 gange.

Morten har f.eks. fået lov til at udskifte idræt i skolen torsdag morgen fra 8.00-10.00 med kajaktræning, hvilket hjælper med til, at nå en stor træningsmængde i løbet af en uge, fortæller Finn Pape.

Efter Copenhagen Spring regatta i 2011 blev Morten udtaget til U16 bruttolandsholdet, og deltog i en enkelt træningsweekend. Men ved Bagsværd Regatta 2011, hvor udtagelsen af U16 NM landsholdet fandt sted, var Morten desværre syg, så chancen for at blive udtaget til U16 NM i 2011 glippede.

Morten overraskede samtidig mange ved at vinde sølv til de Danske Mesterskaber 2011 i Herre U16 K1 på både 500 meter og 2.500 meter.

Ved DM marathon 2011 blev det igen til 2 medaljer. Her vandt Morten bronze i Herre U16 K1 marathon, og derefter en sikker guldmedalje i Herre U16 K2 maraton sammen med Mads Brandt Pedersen.

De to skolekammerater vandt med 3,21 min. ned til andenpladsen. Morten Graversen sluttede sin sæson af med at vinde guld i Herre U16 K1 ved Tour de Gudenaa.

For 2012 er målet først og fremmest at blive udtaget til Nordiske Mesterskaber i U16-klassen, lyder meldingen fra Finn Pape.