13. januar 2013

Emma Jørgensen og Amalie Thomsen får hjælp fra Team Danmarks talentprogram

Amalie Thomsen og Emma Jørgensen (i midten) er nu kommet med i Team Danmarks talentprogram.


28 danske supertalenter får nu endnu bedre muligheder for at nå deres sportslige drømmemål. Blandt disse er kajakroerne Emma Jørgensen og Amalie Thomsen.

De 28 talenter får særlig adgang til Team Danmarks eksperter, så de i en tidligere fase af deres udvikling kan få den bedste rådgivning og vejledning. For hvert af talenterne – der er mellem 14 og 20 år – bliver der udarbejdet helhedsplaner, som fokuserer på deres sportslige, uddannelsesmæssige og personlige udvikling.

Målet er også at udvikle en stærk talentkultur, som kan styrke talenterne og deres trænere på tværs af sportsgrenene. Videndeling og læring fra de andre talenter i lignende situationer er centralt. Ligesom regelmæssige træningssamlinger og skræddersyede forløb for hele talentgruppen og deres trænere er væsentlige elementer.

Team Danmark direktør, Michael Andersen, forventer sig meget af det nye talentprogram, som bryder med den traditionelle talentstrategi, hvor talenterne udelukkende udvikler sig i deres egen sportsgren:

”Det er en ny og anderledes måde at angribe talentarbejdet på. Vores talentprogram fokuserer på videndeling på tværs af sportsgrenene og tilfører dermed en ny dimension til dansk talentudvikling. Derudover styrker programmet talenternes mulighed for at kombinere sport og uddannelse, så vi bliver endnu bedre til at udvikle hele mennesker. Jeg er overbevist om, at den nye tilgang kommer til at gøre en markant forskel på den lange bane,” siger Michael Andersen.

Det er midler fra Dansk Supermarked, som har doneret 10 mio. kr. til at udvikle de bedste danske talenter frem mod Rio 2016, der gør det muligt for Team Danmark at etablere det nye talentprogram.

Mål for programmet:

• I 2016 skal mindst 50 % af talenterne fra programmet være Verdensklasseatleter eller Eliteatleter.

• Minimum 75 % af talenterne fra programmet skal opnå top-otte resultater ved VM på seniorniveau i den efterfølgende periode 2017-2020.

 Ved EM sprint for juniorer i Portugal 2012 vandt Amalie Thomsen, Limfjorden og Emma Jørgensen, Maribo guld i K2 500 meter og sølv i K4 500 meter.