Kraftcenter Lolland har igen lagt deres påsketræningslejr i i Tjekkiet. Foto: Stas Magdych.
Orion Pilo gør klar til endnu et
træningspas i Tjekkiet.
Foto: Stas Magdych.
Op til påske og i påsken træner et stort hold fra Kraftcenter Lolland med gæsteroere fra ndre klubber på fuld kraft i Tjekkiet. 12 roere skal være afsted i 3 uger og 24 roere skal være afsted i to uger.
Udgangspunktet er som så mange gange før Canoe Club Jiskra i den lille by Tyn nad Vltavou knap 125 km. syd for Prag.
Der er også en lille gruppe roere på fem roere afsted i Portugal fra forskellige klubber. På billedet fra træningslejren i Porugal ses herunder Nicolai Blach, Skanderborg, Niels Boe fra Maribo samt Jesper Beer fra Limfjorden.
Denne gruppe er afsted 2 1/2 uge i Nelos træningsscenter.
- Det er et rigtig lækkert sted at træne, ca. 80 km rovand i mange forskellige retninger, lyder melding fra Maribo Kajakklub.
DKF´s Storsamling for landsholdsroere blev afviklet i Silkeborg i weekenden 17. og 18. marts. Storsamlingen havde langt færre deltagere end mange tidligere Storsamlinger. Elitecenteret deltog ikke pga. træningslejr i Florida, og mange Kraftcenter- og U-Landsholdsroere deltog heller ikke. Ca. 50 procent af de aktive fra DKFs forskellige U-landshold deltog.
I Herre U16 klassen deltog kun 6 af i alt 11 fra DKFs U16 Bruttolandshold og i Dame U16 klassen deltog ligeledes kun 6 ud af 11 fra DKFs U16 Bruttolandshold. I Herre U18 klassen deltog 7 ud af 11 fra DKFs U18 Bruttolandshold og i Dame U18 deltog 3 ud af i alt 7 fra DKFs U18 Bruttolandshold.
Foto: Maribo Kajakklub
I Herre Senior/U23 klassen deltog kun 4 ud af 10 fra DKFs U23 Bruttolandshold. I Dame Senior/U23 deltog 4 damer som alle er U23.
Allerede nu er flere roere af de bedste roere afsted på træningslejr igen og andre er på vej om få dage. Kraftcenter Lolland tager igen i år til Tyn i Tjekkiet og Kraftcenter Gladsaxe er i Porto Antigo i Portugal. Kraftcenter Vallensbæk er både i Florida i USA og Tjekkiet, mens Kraftcenter Silkeborg traditionen tro tager til Italien. Elitecententret træner i Indian Harbour Beach i Florida.
21. og 22. april afvikles årets første stævne, nemlig Copenhagen Spring Regatta.
Let's take a look back at the danish indoor kayak championships 2012 in january in this great video by Nicolaj Skotte. In a few weeks the paddlers will be competing on the water in the first national sprint regatta in Copenhagen.
Kajaksporten i fokus fangede Team Danmarks Nicolaj Holmboe til et interview ved Dansk Kano og Kajak Forbunds temadag i Roskilde.
Nicolaj Holmboe vurderer mulighederne for de danske kajakroere knap 125 dage inden OL i London starter. Han fortæller i indslaget desuden om det nye Aldersrelaterede TræningsKoncept, som Team Danmark netop har igangsat i samarbejde med Dansk Kano og Kajak Forbund.
OL-portræt: Gennem historien har Danmark vundet olympiske medaljer i kapkano fire gange. Det skete ved legene i 1952, 1960, 1984 og 1992.
Ved OL i 1984 i Los Angeles var det den dengang 22-årige Henning Lynge Jakobsen, der repræsenterede Danmark i enerkano over 500 meter og 1000 meter.
- OL var ikke noget jeg gik og drømte om som barn, for det var jo kun noget for dem, der var rigtig gode. At jeg en dag skulle kunne blande mig med de bedste, det tænkte jeg slet ikke på, fortæller Henning Lynge Jakobsen.
- Men da jeg kom op og blev senior, begyndte jeg at ro toerkano sammen med Jørgen Lassen, og det gik godt. Vi kom med til VM i 1981 - 82, og i 1983 begyndte jeg så at tænke på, at jeg måske også kunne klare mig i enerkano. Og det var så den, jeg begyndte at satse på, fortæller han.
- Det gik også godt til nogle stævner i udlandet, og her hjemme vandt jeg det hele. Jeg blev så udtaget til VM i Finland. Her skulle jeg så blive blandt de 6 første, det kom jeg også på 1000 meteren, men klarede ikke kravet på 500 meter. Men nu var jeg da forhånds udtaget til OL i 1984.
- Og da jeg skulle derover alligevel og ro 1000 meter, som jeg var udtaget på, ja så syntes man lige så godt, at jeg også kunne ro 500 meter. Det er jeg rigtig glad for, at jeg fik lov til, fortæller Henning Lynge Jakobsen.
Der var Lake Casitas i Californien, der dannede udgangspunktet for konkurrencerne, og den 10. august 1984 vandt Henning Lynge Jakobsen dansk OL-sølv i enerkano over 500 meter.
Danskeren var i OL-finalen knapt halvandet sekund efter vinderen canadieren Larry Cain, mens bronzen gik til Costicã Olaru fra Rumænien.
Dagen efter fulgt endnu en dansk OL-medalje, da det blev til bronze i enerkano over 1000 meter til Henning Lynge Jakobsen. Sølvet på 1000 meteren gik til canadieren Larry Cain, mens guldet gik til vesttyskeren Ulrich Eicke.
Den kolde krig var i øvrigt skyld i, at både OL i Moskva 1980 og Los Angeles 1984 blev ramt af boykot fra en række lande. En række vestlige nationer boykottede legene i Moskva på grund af Sovjetunionens invasion i Afghanistan.
Ved legene i Los Angeles i 1984 var der gengæld til USA med boykot fra 14 kommunistiske lande. Det betød, at bl.a. Rusland, Østtyskland, Tjekkoslovakiet, Polen og Ungarn ikke deltog i OL. Officielt lød Østblokkens begrundelse, at man var ”utilfreds med sikkerheden”.
I 1980 var kanodisciplinerne ved OL domineret af Rusland, Østtyskland og Bulgarien.
- Det kan godt være, at østlandene ikke var med i 1984, men det skal så også lige siges, at jeg i 1983 skulle kvalificere mig til OL, hvor alle østlandene deltog. Her blev jeg nr. 6, og var dermed forhåndsudtaget til OL. Det var Costicã Olaru der blev verdensmester det år, og ham slog jeg jo til OL 1984, fortæller Henning Lynge Jakobsen.
Men hvad har OL-deltagelsen så betydet for Henning Lynge Jakobsen?
- Det var jo en utrolig stor oplevelse, både alt det der sket før OL, at der var så meget opmærksomhed på én, at tv kom og skulle filme, fortæller han.
- Så kom tiden hvor jeg skulle afsted til Los Angeles og OL. Helt fantastisk, tænk at jeg skulle der over bare 22 år gammel, og jeg havde fået lov til at tage min træner Thomas Gjerlufsen med.
- Heldigvis kom vi i så god tid, at jeg kunne være med til indmarchen, hvilket var en kæmpe oplevelse, som jeg aldrig glemmer. At gå ind på sådan et kæmpe stadion, så mange mennesker og bare se op på tilskuerne, se alle de blitzlys, alle de billeder der blev taget, opleve hele dette store show. Det var så fedt, jeg får helt gåsehud på armene, bare ved tanken, fortæller Henning Lynge Jakobsen.
- Dagen efter blev vi så kørt op til Santa Barbara hvor vi skulle bo. Roerne skulle ro deres løb den første uge, så der var vi kun på nogle træningsbanerne ved siden af. Efter en uge begyndte vores løb. Jeg syntes ikke, at jeg havde haft den store fart i min båd i den uge, hvor jeg lå og trænede, husker han.
- Men da vi først begyndte at ro de indledende løb, kom der fart i båden igen, og det kørte rigtig godt for mig, og jeg vandt alle mine løb både på 500 m og på 1000 m. Så begyndte der pludselig at komme mere opmærksomhed på mig. Måske var der her én der kunne skaffe Danmark en medalje. Vi havde jo ikke fået så mange det år, fortæller Henning Lynge Jakobsen.
- En af de ting der gjorde, at det gik godt tror jeg var, at til trods for, at der sad 20.000 tilskuere på tilskuerpladserne, og der var jeg ved ikke hvor mange der fulgte med i direkte i tv, så tænkte jeg ikke på det.
- For mig var det bare et stævne jeg bare skulle vinde, og selv om det ikke blev til guld, så er jeg utrolig stolt af mine medaljer, og det er der også andre der er. Jeg tro ikke der kommer nogle mennesker hjem til min far uden at han lige skal fortælle om dengang hans søn vandt medaljer ti OL, og det gør jo også mig stolt, siger Henning Lynge Jakobsen.
- Vi var i OL byen et par dage og så var der udmarch og der fik jeg lov til at gå med den danske fane, det var en stor ære og en stor oplevelse, som jeg også husker tilbage på.
- Den næste tid skete der så rigtig meget, der var hele tide nogle der ville ha fat i mig, ugeblade, tv, aviser ja selv borgmesteren i Brøndby hvor jeg boede ville have fat i mig. Det betød, at det var ikke meget jeg fik trænet op til DM som var 14 dage efter jeg kom hjem. Ja faktisk fik jeg slet ikke trænet, men kom til DM og vandt det hele i C1 alligevel.
- Men det var en sjov tid, hvor jeg blev genkendt på gaden og folk ville have autograffer af mig. Det var sjovt den tid det nu var, nu er der ikke mange der kan huske mig, mærkeligt det er jo kun 28 år siden , siger Henning Lynge Jakobsen med et glimt i øjet.
- Så det at være med til OL og at have vundet 2 medaljer er da noget der gør mig meget stolt og glad, når jeg tænker på det, eller når folk spørger om det.
- Det har betydet meget for mig, for den jeg er i dag, jeg ved at jeg kan sætte mig et mål og så nå det. Jeg ved, at det ikke hjælper bare at give op. Den der først gi´r op, han taber!
Alt det jeg har lært den gang, mener jeg stadig jeg kan bruge, både i mit arbejde, mit privat liv men også i den træning jeg laver i dag. Det tror jeg er med til, at jeg stadig i dag kan være med når jeg ro DM mod dem, der faktisk kunne være mine børn, siger Henning Lynge Jakobsen.
Selv om det nu snart er en del siden OL-medaljerne blev roet hjem, så har Henning Lynge Jakobsen stadig smag for medaljer.
I 2009 blev han blandt andet dansk mester i kajakergometer i mastersklassen og vandt C2 1000 meter sammen med Lasse Foged fra 361 og C4 500 meter ved DM sprint.
Året efter blev det desuden til DM guld i C2 500 meter i seniorklassen sammen med Alexsander Papadopoulos fra 361.
- I 2010 vandt jeg også DM på 500 m C1 i senior klassen, og jeg har også vundet guld i maraton i 2008 og 2009. Udover det har jeg en del første og anden pladser fra DM både på den korte og lange bane fra de sidste par år, fortæller han.
Her i 2012 blev Henning Lynge Jakobsen for nylig dansk mester i kajakergometer (i aldersklassen 50+) i K1 200 meter og vandt tillige sølv på 1000 meter distancen.
I dag træner jeg 4 gange om uge. Det har jeg det rigtig godt med,og vi er nogle gamle kanoroere som nu træner sammen. Det er det, der gør, at jeg stadig roer, fordi vi har det så hyggeligt sammen, men samtidig kan ligge og presse hinanden, når vi træner.
- Det skal dog siges, at jeg ikke har holdt ved kanosporten hele tiden, i 1986 da jeg fik min datter var der ligesom noget andet der trak, og det var ikke meget jeg fik roet. Efter et stykke tid stoppede det helt og i 1990 fik jeg så en søn. Dem brugte jeg meget tid sammen med og sammen med min kone. Efter nogle år begyndte min søn at spille tennis, så det begyndte jeg også på i håb om, at vi kunne spille sammen.
- Der gik nu ikke lang tid så blev han for god, men jeg fortsatte i en del år med at spille. Min datter fik også hest og så måtte jeg jo også lære at ride, så det gjorde jeg også og havde også mange gode år med det.
- I 2005 mødte jeg så en, som blev ved at spørge om jeg ikke kom ned og roede sammen med dem lørdag og søndag. Til sidst lykkes det ham at få mig derned, og det er jeg ham meget taknemlig for i dag, siger han.
Henning Lynge Jakobsen repræsenterede i 1984 Nybro-Furå Kano og Kajak Klub, men han har også været medlem i Lyngby Kanoklub og Kano- og kajakklubben Nord, som han stiller op for i dag.
- Ja jeg elsker det med at stille op til løb, og er bare en gammel cirkushest, der gerne vil til start igen og mærke den der følelse, når man ligger til start.
- Så ja jeg vil nok være at se mange gange endnu, når der er kanoløb på Bagsværd sø, siger Henning Lynge Jakobsen.
Kom med på landsholdets træninglejr i Indian Harbour Beach i Florida med bl.a. Nicolai Dagnæs, Lasse Nielsen, Kim Wraae, René Poulsen, Kasper Bleibach, Emil Stær m.fl. Videoen er optaget af Nicolai Dagnæs.
Kraftcenter Lolland var i weekenden på træningstur til Malmø med klubbens unge roere.
- Det blev en givtig træningsweekend, hvor vi roede mellem 70 og 80 kilometer, fortæller Finn Larsen fra kraftcentret.
Fra Malmö Kanottklub bistod træner Alexandra Nielsen med træningen. Malmö Kanottklub er Sydsveriges største kajakklub med en lang tradition for kaproning på højt internationalt plan.
De danske kajakherrer har givet det kommende European Olympic Qualifier stævne i Polen i tankerne, mens roerne lige nu er i Florida på træningslejr.
Ved det europæiske OL-kvalifikationsstævne d. 16. og 17. maj 2012 i Poznan er der nemlig flere OL-pladser at kæmpe om på distancerne K2 1000 meter og K2 200 meter.
Herunder kan du se hvilke nationer der pt. er kvalificeret til OL i London samt de OL-pladser bl.a. Kim Wraae (K2 1000m), Emil Stær (K2 1000m), Casper Nielsen (K2 200m) og Lasse Nielsen (K2 200m) jagter.
Følgende danske både er pt. kvalificeret til OL 2012 Herre K4 1000 meter, Herre K1 200 meter og Dame K1 500 meter. Da René Poulsen har siddet i en K4 som er kvalificeret til OL skal han ikke igen kvalificere en båd i K1 1000 meter.
Henriette Engel Hansen har allerede sikret sig en udtagelse i hus til OL i London. Nu gælder det så om at få de bedst
mulige forberedelser på træningslejren i Florida op til sæsonens første stævner. Foto: DKF.
Tolv kajakroere er for tiden med på Dansk Kano og Kajak Forbunds træningslejr i Indian Harbour Beach i Florida. Det er ni roere fra forbundets elitecenter og så tre U23-roere, som også er inviteret med af DKF.
Derudover består det danske team også af landstræner Martin Hald og sportschef Mikkel von Seelen.
Det er de tre unge U23-roere, Martin Larsen, William Axelsen og Mads Kernn, der alle har fået chancen for at vise, hvad de kan på elitecentrets træningslejr.
U23-roerne er med på træningslejren på lige fod med resten af holdet og yder en rigtig god indsats i alle træningspas. Deres mål bliver i første omgang at ro stærkt til Copenhagen Spring Regatta, siger landstræner Martin Hald.
Den OL-udtagede Henriette Engel Hansen træner i Florida i en international gruppe med canadiske Emilie Fournel, finske Jenni Mikkonnen og irske Jenny Egan. De norske piger kobler sig også på en gang imellem, når de kan følge med, fortæller landstræneren.
Den danske 1000 meter gruppe hos herrerne har rundet over 200 roede kilometer i den første uge af træningslejren i Indian Harbour Beach.
- Vi er kommet godt igennem den første uge, som har stået på en stor mængde grundtræning for både 200 meter og 1000 meter gruppen. Grundelementerne går så igen de næste 2 uger, men der er hele tiden en lille progression i kvaliteten i træningen, forklarer Martin Hald..
For begge grupper er der stadig fokus på at bygge det træningsmæssige fundament op gennem grundtræningen. For 200 meter roerne står den på meget vægttræning og mange sprintintervaller med knap så megen kvalitet. Det kommer så senere, fortæller Martin Hald.
.
Og den danske landstræner er tilfreds med holdets indsats.
- Træningen kører som den skal. Det er hårdt, og der skal spises og soves en del for at komme igennem ugen. Men roerne er disciplineret med disse ting, og derfor klarer de det rigtig godt, fortæller han.
- Vi har et rigtig stærkt og motiveret hold, konkluderer Martin Hald lige inden vi slutter vores 5 minutters interview. Næste træningspas venter nemlig forude og roerne sidder allerede klar ude i bilen på vej til endnu et pas på vandet.
Jimmy Bøjesen satser 100% på kajakken i år.
Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund
og Team Danmark
Elitecentrets træningslejr i Florida er nu skudt godt i gang, og Struers Jimmy Bøjesen glæder sig over, at han er kommet rigtig godt fra start på træningslejren og på sæsonen.
For nylig fik han en god sponsoraftale i hus med Struer Forsyning, og den aftale gør en stor forskel.
- Det betyder, at jeg kan fokusere 100 procent på kajakken. Når man skal være med helt på toppen, så er det ikke kun det, man laver på vandet, der har betydning, siger Jimmy Bøjesen.
- Hvad du laver imellem træningspassene betyder også utroligt meget, og det er vigtigt, at du får den rette ernæring og hvile. Mit sponsorat giver mig en frihed i hverdagen, så jeg har tid og råd til at gøre det rigtige, fortæller han.
Men den aktuelle træningslejr i Indian Harbour Beach i Florida er dog betalt af forbundet. Og på vandet bliver der nu for alvor gået til den i de forskellige træningsgrupper.
Jimmy Bøjesen giver den fuld skrue i Florida for tiden.
Foto: DKF
- Brødrene Nielsen og jeg træner sammen, og så ror Bleibach et pas med os en gang imellem og hjælper, når vi ror K4, fortæller Jimmy Bøjesen.
- Vi vægttræner i et center som hedder Beach Bodies, og det ligger 5 minutters kørsel, hvor vi bor. Vægttræningen er fire gange om ugen, siger han.
Mellem træningspassene slappes der af med at spise, sove, lektier osv. Og så tager vi ud og shopper lidt, når vi har rigtig fri, fortæller Struer-roeren.
Og Jimmy Bøjesen selv har sat alle sejl til på vandet i denne sæson, hvor det 100 procent er kajakroning, det handler om.
- Jeg ser tiden an i denne sæson med studierne, fortæller han.
Og den talentfulde kajakroer kan da også forvente en travl sæson, når den inden længe står på de store internationale stævner.
OL i London er det helt store mål i år. Legene afvikles mellem d. 6. og 11. august.
Der bliver gået til den på kanalen i Indian Harbour Beach. Foto: DKF
De danske landsholdsroere på elitecentret er kommet godt fra start på 6-ugers træningslejren i Indian Harbour Beach i Florida. 12 roere er afsted, og udover hele elitecentret er også Martin Larsen, William Axelsen og Mads Kernn med i Florida.
- De første par dage bruges altid som en form for tilvænning, men vi har siden mandag kørt hårdt på, fortæller Casper Nielsen fra USA.
- Vi har stadig stor fokus på vægttræning, så vi har vægttrænet mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Den første uge har vi 17 pas med 4 gange vægt, 12 gange ro og 1 gang fodbold, fortæller han.
- Vi forbereder os ikke anderledes end vi plejer, men der kommer en del flere K2-pas på programmet og en del mere sprint senere, siger Casper Nielsen om sit eget program.
Også Henriette Engel Hansen er glad for at være på tilbage på træningslejr i Indian Harbour Beach, og er kommet godt igang i opstarten af træningslejren.
- Jeg har trænet lidt alene her i starten. Det er mystisk at være på vandet igen efter en måned ude af båden, så jeg skal lige finde mig selv i båden igen, siger hun.
- Men jeg håber, at det går hurtigt i den rigtige retning. De andre piger har været her siden midten af januar, så de har ikke ligefrem tilvendingsproblemer til båden, fortæller hun på sin hjemmeside.
Henriette Engel Hansen træner som tidligere år i en international gruppe med andre kvindelige landsholdsroere.
Ved OL i Brasilien i 2016 kan kano- og kajakroerne se frem til at skulle ro på et af de mest spektakulære rostadions nogensinde. Sprintkonkurrencerne skal afvikles i Rio på Lagoa Rodrigo de Freitas midt i byen og for foden af Corcovado bjerget med Rios kendte vartegn Jesus-statuen.
For tilskuerne etableres en flydebro med 10.000 siddepladser, så området hele vejen igennem bliver perfekte til konkurrencerne. Afstanden til den verdensberømte Copacabana-strand er i øvrigt blot 10 minutter.
Roere fra Kraftcenter Vejle og Vejle Idrætsefterskole er netop nu på træningslejr i spanske L'estany De Banyoles, der er en naturlig sø i Catalonien. Søen dannede iøvrigt udgangspunkt for OL i roning i 1992.
- Vi bor inde midt i Banyoles på et slags hostel. Der er 10-15 min gang med til kajakcenteret, hvor vi lejer både, som er af helt i orden kvalitet, fortæller Anne Nielsen.
- Det er super professionelt hernede og der er styr på tingene. Vi har vægttræningsfaciliteter. Vejret er godt træningsvejr med solskin, lidt koldt om morgenen, men ingen blæst og vi har kun haft en enkelt lille byge. Vi træner en del spintbetonet hernede, og det er oplagt med de 2000 meter baner, vi har at boltre os på, fortæller hun.
- Vi træner 3 gange om dagen - 2 gange roning og 1 gange enten løb eller vægttræning. Der er en del tyskere hernede både A og B-landshold. Derudover er der russiske kanoroere, og i starten var der et fransk hold hernede, fortæller Anne Nielsen.
På billedet ses Anne Nielsen, Nicolai Mørcke, Jonas Hardlei, Rasmus Møller Jørgensen og Mads Wedel Rasmussen klar til et nyt træningspas.
Det er Vejle Idrætsefterskole, der er tovholder på træningslejren i det spanske.
Så er roerne klar til endnu et pas. Foto: Anne Nielsen.
Også på andendagen af U16-landsholdstræningen i Maribo blev der knoklet igennem i K1, K2 og K4. Bruttotruppen består af 11 piger og 11 drenge, hvor de af 20 roerne deltog i samlingen i Maribo frem mod NUM i Finland.
I pausen under søndagens træning var det tid til at gennemgå videoteknik, men også tid til at hygge sig. Næste gang roerne mødes er på Bagsværd sø 21. - 22. april ved udtagelsesløbene i U16-klassen.
Elitecentrets roere er ikke med, når der holdes DKF stor samling i Silkeborg. Her er træningen i stedet lagt i Florida.
I weekenden d. 17. - 18. marts 2012 afholder Dansk Kano og Kajak Forbund årets første storsamling for landsholdsroere og roere, der er i nærheden af landsholdsniveuet.
Roerne skal bl.a. testes på vandet i K1 200 meter 2000 meter, ligesom der er vægttest og løbetest.
Allerede inden samlingen står det klart, at en række roere ikke deltager i samlingen, idet elitecentret dels er i Florida på træningslejr, ligesom Kraftcenter Lolland har planlagt en samling i Malmø.
Når de 30 roere fra Silkeborg Kajakklub, som er inviteret af Silkeborgs borgmester Hanne Bæk Olsen til uddeling af Silkeborg Kommunes Idrætspriser 2011, vil der uden tvivl komme et rødt skær over podiet.
I alt har de 30 roere kunnet hænge 69 DM og 4 NM medaljer af guld om halsen i løbet af 2011, fortæller klubben på deres hjemmeside.
De 30 roere er som skal hædres d. 13. marts er:
Nikolaj Dagnæs
Dansk Mester i Herre senior K2 1.000m.
Emil Stær
Dansk Mester i Herre senior K4 1.000m.
Samt: Kvalificeret ”Nationsplads” på samme distance til OL i London 2012
Annemia Pretzmann
Nordisk Mester i Dame U21 K2 5.000m.
Jeppe Iversen Jannic Iversen Jakob ”Pixi” Iversen Andreas Juhl Mikkel Fredholm Michael Jacobsen
Dansk Mestre i Herre senior Kajakpolo
Niklas M. Hansen
Dansk Mester i Herre U18 K1 maraton
Dansk Mester i Herre U18 K2 1.000m.
Dansk Mester i Mix U18 K1 4 x 200m.
Jeppe Jensby
Dansk Mester i Herre U18 K1 5.000m.
Dansk Mester i Herre U18 K2 1.000m.
Dansk Mester i Mix U18 K1 4 x 200m.
Martin van der Bijl Emil van der Bijl Mathias Kløjgård Andreas Iversen
Dansk Mestre i Herre U18 Kajakpolo
Casper Pretzmann
Nordisk Mester i Herre U16 K1 2.500m.
Nordisk Mester i Herre U16 K4 200m.
Nordisk Mester i Herre U16 K4 500m.
Dansk Mester i Mix U18 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Herre U16 K1 2.500m.
Dansk Mester i Herre U16 K1 200m.
Dansk Mester i Mix U16 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Herre U16 K4 500m.
Dansk Mester i Herre U16 K1 maraton
Nanna Aagaard
Dansk Mester i Mix U18 K1 4 x 200m.
Mikkel Thybo
Dansk Mester i Mix U16 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Herre U16 K4 500m.
Morten Graversen
Dansk Mester i Herre U16 K4 500m.
Dansk Mester i Herre U16 K2 maraton
Mads Brandt Pedersen
Dansk Mester i Herre U16 K2 maraton
Katrine G. Christensen
Dansk Mester i Mix U16 K1 4 x 200m.
Søren Maretti
Dansk Mester i Mix U16 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Herre U16 K4 500m.
Dansk Mester i Herre U14 K1 200m.
Dansk Mester i Herre U14 K1 500m.
Dansk Mester i Herre U14 K1 2.500m.
Dansk Mester i Mix U14 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Herre U14 K1 maraton
Dansk Mester i Herre U14 K2 maraton
Dansk Mester i Herre U14 500m. ergometer
Dansk Mester i Herre U14 200m. ergometer
Anne-Sofie Winther
Dansk Mester i Dame U14 K1 200m.
Dansk Mester i Dame U14 K1 500m.
Dansk Mester i Dame U14 K2 200m.
Dansk Mester i Dame U14 K2 500m.
Dansk Mester i Mix U14 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Dame U14 K2 maraton
Jonathan Dagnæs
Dansk Mester i Mix U14 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Herre U14 K2 maraton
Emil Skovgaard
Dansk Mester i Mix U14 K1 4 x 200m.
Cathrine Rask
Dansk Mester i Dame U14 K1 2.500m.
Dansk Mester i Dame U14 K2 200m.
Dansk Mester i Dame U14 K2 500m.
Dansk Mester i Dame U14 K2 maraton
Frederikke Maretti
Dansk Mester i Mix U12 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Dame U12 K1 200m.
Dansk Mester i Dame U12 K1 500m.
Dansk Mester i Dame U12 K1 1.250m.
Dansk Mester i Dame U12 K2 200m.
Dansk Mester i Dame U12 K1 maraton
Dansk Mester i Dame U12 500m. ergometer
Dansk Mester i Dame U12 200m. ergometer
Andreas Føns
Dansk Mester i Mix U12 K1 4 x 200m.
Caroline E. Faurschou
Dansk Mester i Mix U12 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Dame U12 K2 200m.
Thorbjørn Rask
Dansk Mester i Mix U12 K1 4 x 200m.
Dansk Mester i Herre U12 K2 200m.
Dansk Mester i Herre U12 500m. ergometer
Dansk Mester i Herre U12 200m. ergometer
Derudover deltager Formand Peter Nyegaard, Elitechef Tom Faurschou og Cheftræner Finn Pape i festlighederne.
I weekenden 3. - 4. marts er U16 bruttolandsholdet samlet i Maribo Kajakklub under ledelse af U16 landstræner Finn Pape. Det er årets første samling frem mod sæsonen, der har NM i Tampere i Finland som årets hovedmål i juli måned.
På samlingen er der både vandtræning, løb og vægttræning. Se billeder fra førstedagen af samlingen her:
U16-bruttolandsholdstruppen sammen med landstræner Finn Pape.
Maribo sø bød på perfekt vejr til landsholdssamlingen.
2011 var det store fokus VM i Szeged i Ungarn og dermed også OL kvalifikation til De Olympiske Lege i London 2012.
Det samlede niveau på vort A-hold er stærkere end nogensinde, og sæsonen startede da også fornemt ved World Cup i Racize, Tjekkiet, hvor alle tog A-finaler. I K1 200 m havde vi endda både Kasper Bleibach, Maribo Kajakklub og Jimmy Bøjesen, Struer Kajakklub i A-finalen. René Poulsen, Maribo Kajakklub roede en flot 1.plads hjem i K1 1000, Henriette Engel Hansen, Kano og Kajakklubben 361 en 2. plads på dame K1 500 m, som de bedste resultater, men også en fin 4.plads til Kim Wraa, Amager Ro-Kajakklub og Emil Stær, Silkeborg Kajakklub på K2 1000m og en 5.plads til brødrene Nielsen på K2 200 m.
Ved World Cup i Duisburg fortsatte René de fornemme takter fra Racice og tog endnu en flot 1.plads i K1 1000m. En meget flot start på sæsonen for René! Henriette fulgte også godt op på resultatet fra den første World Cup ved at blive nr. 3 i K1 500m. Noget der lignede et rigtig gennembrud fik Jimmy med en super flot 4.plads i K1 200m. Igen var alle danske både i A-finalerne med gode placeringer!
Ved EM var holdet igen A-finale-klar på stort set alle distancer, kun brødrene Nielsen nåede ikke finalen i K2 200 m. René blev nr. 6, Henriette nr. 4, Kim og Emil nr. 8 og Jimmy nr. 8. Til gengæld blev det til EM medaljer på to ikke olympiske distancer – Kasper Bleibach fik bronze efter et meget tæt løb på K1 500 m og René tog en fin bronze i herrernes K1 5000 m.
Næste opgave var VM i Ungarn og dermed også OL kvalifikation. Vi havde alle en god fornemmelse, og vi kan da også slå fast, at det danske hold gjorde det rigtig flot. Alle vore deltagere kom i A-finaler på nær René i K1 1000m og Kim/Emil i K2 på 1000m. Ingen tvivl om, at det var en stor skuffelse for holdet og for René selv, at han ikke formåede at leve op til det høje niveau, han var startet ud med ved sæsonstart. Til gengæld indledte den nysammensatte K4 på 1000m med et super heat, som de vandt efter flot roning.
I semifinalen blev der igen roet stærkt og det gav en klar 3.plads og dermed en plads i finalen. Da alle finalebåde samtidig havde kvalificeret sig til OL var vore 4 roere René, Kim, Emil og Kasper klar til OL. Henriette havde et flot VM med overbevisende roning i indledende heat og semifinalen. I finalen kom Henriette ikke ud med samme kraft som i de to foregående løb. Dermed blev det til en 8.plads, som gav kvalifikation til OL og dermed Henriettes anden OL deltagelse. Også Jimmy roede super flot i sit indledende heat og semifinalen.
Det betød kvalifikation til A-finalen og dermed nåede Jimmy A-finalen i alle sine starter på 200 m i 2011. I finalen blev Jimmy nr. 9 og sidst, men da en af finaledeltagerne allerede var kvalificeret til OL gav Jimmys 9.plads også kvalifikation til OL. Et flot resultat af Jimmy og dermed 6 kvalificerede til OL. På nuværende tidspunkt er det dog kun Henriette, som er udtaget. For herrernes vedkommende vil den endelige udtagelse afhænge af resultaterne i forårets World Cups i Poznan og Duisburg.
Også brødrene Casper og Lasse Nielsen, Gladsaxe Kano-og Kajakklub nåede finalen i K2 200m efter et meget flot løb i semifinalen. Desværre blev starten i finalen ikke helt optimal og brødrene endt på en 8.plads, medens kun de 6 bedste kvalificerede sig til OL. Casper og Lasse har dog endnu en chance ved World cuppen i Poznan, 17. maj, hvor der kæmpes om de sidste europæiske pladser.
VM sluttede dog rigtig fint for DKF, da vort hold ved VM`s sidste løb, K1 4x200 m (Kasper, Casper, Lasse og Jimmy) fik en flot bronzemedalje. Stort tillykke med det flotte resultat.
En rigtig flot sæson for vort sprintlandshold med 6 OL pladser som toppen af kransekagen!
På ungdomssiden deltog DKF ved såvel U18/U23 EM, samt U18 VM. Vi deltog med et ungt hold – de fleste var førsteårs U18 roere og på den baggrund blev der ydet rigtig gode præstationer hele vejen rundt. Vi kan så i 2012 stille med stort set det samme hold og så er der grund til at tro på A-finaleplaceringer til vore dygtige talenter. Der er dog grund til at fremhæve Lasse Bro Madsen, Vallensbæk, som ved såvel EM som VM tog A-finaleplaceringer på både 200m og 1000m.
Ved NUM var holdet dog sammen med vore U16 roere igen i front og i lighed med de tidligere år tog Danmark/DKF hovedparten af topplaceringerne ved det veltilrettelagte stævne i Jönköping, Sverige. Igen et stort tillykke til vore unge aktive med titlen som nordens bedste!
Kraftcentersamarbejdet har i 2011 omfattet Gladsaxe (361, Gladsaxe og Nybro-Furå), Vallensbæk/Sorø, Maribo, København, Vejle, Silkeborg og Vest (Holstebro/Struer). Der gøres et kæmpe arbejde med vores unge talenter i disse centre, eks. ambitiøse træningslejre, stævnedeltagelse i udlandet, nationale stævner, daglig struktureret træning, sociale aktiviteter og ikke mindst et stort lederarbejde omkring klubforhold, tilvejebringelse af økonomi og samarbejde med kommuner.
Der foregår et solidt arbejde i Kraftcentrerene og de unge talenter bliver ført frem på en god og forsvarlig måde. Især er det positivt, at vi på ungdoms- og juniorniveau er ved at være stærkt repræsenteret på pigesiden, så nu er udfordringen at få dette til at slå igennem på seniorniveau de kommende år.
Vi må dog samtidig konstatere, at vore konkurrenter i udlandet også løbende forbedrer sig, og vi er derfor nødt til at se om vi kan udnytte vore menneskelige og økonomiske ressourcer bedre. Vi afholdt kraftcentermøde i november og et møde for alle interesserede i januar. Efter de to møder kan vi konstatere, at vi skal effektivisere arbejdet for de allerbedste yderligere, samt søge at inddrage flere klubber og dermed unge aktive i konkurrencearbejdet.
Team Danmark har netop støttet vort ATK projekt (Aldersrelateret Trænings Koncept), som dels udgøres af et fagligt materiale og dels udgøres af midler til en ansættelse, til implementering af konceptet/fagligheden på forbunds- og klubplan. Det forventer vi os meget af. Yderligere lægger Team Danmark et nyt støttekoncept for perioden 2013-2016 frem til implementering fra efteråret. Der vil være øget fokus på resultater og talentudvikling. I skrivende stund kender vi ikke DKF`s økonomiske muligheder i dette nye støttekoncept, men med forhåbentlig gode OL resultater i bagagen, tror vi på gode muligheder for vort elitearbejde, samt talentudviklingsarbejde på kraftcenterplan.
Vor maraton resultater i 2011 har koncentreret sig om René Olsen, Maribo Kajakklub, Birgit Pontoppidan, Gladsaxe Kano og Kajakklub og Sofie Jørgensen, Maribo Kajakklub. Ved EM fik René en flot 4.plads, medens det blev til sølvmedalje i Dame K1 til Birgit Pontoppidan, og guldmedalje til Sofie Jørgensen i Dame K1 U23. Tillykke til alle 3 med de flotte resultater.
VM var lagt i Singapore, en lang og dyr tur for alle parter. Sofie fik en flot sølvmedalje i U23, medens det blev til to lidt skuffende 14.pladser til såvel René som Birgit. Det hører dog med til historien, at René var en tur i vandet under løbet, og så er topplaceringer som bekendt ikke nemme at opnå!
Vore kajakpolohold har også i 2012 været meget aktive og flittige med deltagelse i turneringer i ind- og udland. Dame og herre holdene har deltaget i ECA-cuppen, EM og VM. Ved VM blev vore herrer nr. 12, damerne nr. 16 og U21 herrerne blev nr. 10. Godkendte placeringer, og det skal da siges at vore hold i mange af kampene mod de hold, som opnåede topplaceringer, var helt jævnbyrdige med enkelte sejre over bedre placerede hold.
Vort kajakpolo-elitearbejde drives i dag af en række ildsjæle, som gør et stort arbejde for at holde gang i vort landsholdsarbejde sammen med sportschefen. Jeg vil her gerne fremhæve Pixi Iversen og Mai-Britt Søndberg, som begge gør et stort arbejde og som løbende sikrer at vore pololandshold fungere. Håber ikke jeg har glemt nogen, men en stor tak til alle som arbejder med vore pololandshold.
Også til næste år vil vore polohold deltage ved VM – denne gang i Poznan, Polen.
Vor elitestab i DKF består af Sportschef Mikkel Von Seelen, Landstræner Martin Hald og Martin Hunter samt Talenttræner René Olsen. Michael Fjeldvig måtte af personlige årsager opsige sin ansættelse i DKF. En stor tak til Michael for hans flotte arbejde med vore unge talenter. Vi håber at kunne trække på dig også fremover i vort elitearbejde.
Her kan du se et indslag fra DR sporten d. 29/2 2012, hvor René Poulsen fortæller, at der satses på både enerkajak og firerkajak til OL i London, selv om testen ikke gik helt optimalt i går.
Så er kraftcenter Vallensbæk hjemme igen efter 10,5 dages pragtfuld træningslejr på Nelocentret i Aguieira iPortugal.
- Det gode vejr kombineret med optimale vandforhold gav mellem 250 og lige over 300 km i armene, fortæller Lone Bro Madsen.
2-3 daglige træningspas og en fuld fridag, som kom helt fortjent midt i perioden. Vægttræningen var optimal og selv om der samtidig var 80-100 andre roere fra forskellige lande og en del landshold, der roede diverse tests, var alt skemalagt, så alle havde deres faste tider til vægttræning og svømning, fortæller Lone.
- Det stærkt kuperede terræn var godt til løb og fra næste sæson anlægges et stort udendørs motionsanlæg, fortæller hun.
Næsten alle deltagerne på træningslejren er her samlet til gruppefoto. Foto: Kraftcenter Vallensbæk