31. august 2012

DM maraton: VM-medaljevindere i toerkajak skal dyste i enerkajak

Birgit Pontoppidan vandt World Cup sølv tidligere på året på Bagsværd sø. Foto: Michael Cederqvist.

Ved weekendens DM maraton i Silkeborg kan kvindernes enerkajakløb godt gå hen og blive et meget spændende løb at følge.

Med til start på den 26,2 km. lange rute er nemlig hele tre tidligere VM-medaljevindere i toerkajak, da både Henriette Engel Hansen, Jeanette Løvborg og Birgit Pontoppidan møder til start på Silkeborg Langsø.

Mens Birgit Pontoppidan sidste weekend blev dansk mester i enerkajak over 5000 meter på Bagsværd sø og vandt World Cup sølv i juni, så er det efterhånden nogle sæsoner siden, at den tidligere 3-dobbelte verdensmester i toerkajak Henriette Engel Hansen har været til start på maratondistancen.

Derfor skal hun ved  weekendens DM marathon vise formen og bekræfte sin VM-forhåndsudtagelse, som hun har fået på de tidligere opnåede resultater.

Birgit Pontoppidan har imidlertid allerede sikret sin VM-deltagelse på baggrund af World Cup sølvmedaljen i juni.

Også Jeanette Løvborg, der har vundet VM-sølv sammen med Birgit Pontoppidan i 2010, kommer til start på hjemmebanen i kvindernes enerkajak efter en pause. Det skal blive spændende at se hende i konkurrence igen mod de øvrige stærke roere.

I alt seks kvinder er til start i dame senior og herunder også U23-roerne Annemia Pretzmann og Sofie Aastrand Jørgensen, der er VM-udtaget i K2 i U23-klassen.

VM maraton afvikles i Italien 21. - 23. september 2012. I 2013 afvikles VM maraton i Danmark.

28. august 2012

Ny kraftcenterstruktur i DKF: Uafklarede planer skaber et forandringsår i 2013




I januar 2012 inviterede DKF de danske kajakklubber til et visionsmøde om ungdomsudvikling og kraftcenterstruktur, således at en ny elitestrategi for 2013-2016 kunne udvikles.

Det udmøntede sig ved den lejlighed i en debat hvor mange forskellige synspunkter blev lagt frem i forhold til de nuværende kraftcentre. Nogen klubber ville gerne holde fast i de nuværende kraftcentre, mens andre ville reducere antallet af centre og styrke disse.

Nu viser det sig, at 2013 i praksis ser ud til at blive et forandringsår, erfarer Kajaksporten i fokus.

Dels skal DKF nu på udkig efter en ny sportschef, da Mikkel von Seelen stopper pr. 1. oktober 2012 og bliver ny sportschef i Dansk Svømmeunion.

Dels er der fortsat usikkerhed om hele økonomiske grundlag for elitestrategien bl.a. også i forhold til Team Danmark midlerne.

Kajaksporten i fokus erfarer, at DKF lige før Mikkel von Seelen valgte at skifte job meldte ud, at de nuværende 7 kraftcentre nu skal gøre sig klart, om de er interesseret i at blive et såkaldt supercenter i DKF-regi.

Et supercenter skal på mange måder fungere som et elitecenter med fokus på trænere, bomuligheder, uddannelse, sportsligt støtteapparat, unge-støtteapparat, organisation og ledelse, finansiering og rekruttering af roere.

Med hensyn til rekrutteringen forventes det fra DKF´s side, at et supercenter har et atletgrundlag på omkring 100 ungdomsroere at udvælge fra, erfarer Kajaksporten i fokus.

DKF lægger desuden op til, at det økonomiske grundlag pr. år skal ligge i omegnen af 500.000 kr. pr. supercenter, bestående af klubtilskud, DKF støtte, kommunal støtte, egenbetaling og sponsorer.

Forbundet forventer, at der kan etableres 3-4 supercentre i Danmark.

Idag findes 7 kraftcentre:

Kraftcenter Gladsaxe (361, Nybro Furå og Gladsaxe)
Kraftcenter København (Neptun, Hellerup, Sundby, Esrum og Hvidovre)
Kraftcenter Vallensbæk (Vallensbæk og Sorø)
Kraftcenter Silkeborg (Silkeborg og Limfjorden)
Kraftcenter Vejle (Trekantsområdet og Fyn)
Kraftcenter Vest (Struer, Holstebro)
Kraftcenter Lolland (Maribo)

De nye supercentre skal udpeges ultimo november 2012, med mindre processen nu udskydes eller ændres som følge af, at forbundet skal finde en ny sportschef efter det i går blev offentliggjort at sportschef Mikkel von Seelen stopper 1. oktober 2012.

I forbindelse med  Mikkel von Seelens fratræden som sportschef har DKF´s formand Ole Tikjøb udtalt i en pressemeddelse i går:

- Det er naturligvis et ubelejligt tidspunkt, da planerne for den næste olympiade skal udarbejdes nu. Men på et andet tidspunkt, ville det være før en træningslejr, et World Cup eller et VM - så noget godt tidspunkt findes ikke, siger DKF´s formand Ole Tikjøb i pressemeddelelsen.

- Dette giver os mulighed for, på strategisk plan at udarbejde masterplan for eliten, og så lade en ny sportschef stå for implementeringen. Det kan faktisk vise sig at være en relativ ideel måde, når der skal skiftes sportschef, udtaler Ole Tikjøb.



27. august 2012

DKF’s sportschef Mikkel von Seelen tilbage til svømning


Mikkel von Seelen skifter nu tilbage til svømning.
Dansk Svømmeunion har ansat Mikkel von Seelen som ny sportschef, oplyser DKF idag i en pressemeddelelse. Det er store sko der skal fyldes efter Lars Sørensen´s, succesfulde tid som sportschef i Svømmeunionen . Det er et cadeau til Mikkel og til DKF’s elitearbejde, skriver DKF desuden i pressemeddelelsen.

- Det er naturligvis et ubelejligt tidspunkt, da planerne for den næste olympiade skal udarbejdes nu. Men på et andet tidspunkt, ville det være før en træningslejr, et World Cup eller et VM - så noget godt tidspunkt findes ikke, siger DKF´s formand Ole Tikjøb.

- Dette giver os mulighed for, på strategisk plan at udarbejde masterplan for eliten, og så lade en ny sportschef stå for implementeringen. Det kan faktisk vise sig at være en relativ ideel måde, når der skal skiftes sportschef, udtaler Ole Tikjøb.

- Vi skylder Mikkel en tak for en stor og 100% dedikeret indsats, han har medvirket til at give vores elitearbejde kant og styrke gennem de sidste 3 år, siger forbundsformanden.

- Det har været en spændende og lærerig tid i DKF, og det er ikke uden et vist vemod jeg nu skifter forbund. Svømning er dog min sport, og jobbet er mit drømmejob så muligheden skal forfølges, siger Mikkel von Seelen.

Mikkel von Seelen skifter job 1. oktober 2012.


26. august 2012

Troels Lund: Endelig blev det min tur!

Troels Lund og Kasper Stig Henriksen vandt K2 200 meter i U18-klasen. Foto: Jan Christensen.


De danske mesterskaber 2012 i U18-klassen faldt godt ud for Troels Lund fra Neptun med hele 3 guldmedaljer. To medaljer i enerkajak og en i toerkajak blev det til.

- Endelig blev det min tur til at vinde den 200 meter, fortæller han efter sidstedagen af DM.

- Ikke fordi min 200 meter var fantastisk, men jeg fik et godt flow ned af banen, så jeg fik en høj nok fart til at hente de andre efter en af mine mange dårlige starter, fortæller han.

Neptuneseren kom først i mål i tiden 37:290 sek., mens Kasper Stig Henriksen Marselisborg tog sølv i 37:740 sek. og Jeppe Jensby fra Silkeborg fik bronze i tiden 37:780 sek.



Det skulle samtidig vise sig, at der var mere U18-guld på vej til Troels Lund.

- Vores K2 200 meter var ikke noget super løb.  Jeg fik et par dårlige tag, og vi mistede helt rytmen ved 100 meter, men vi holdt altså gang i den og kom først i mål, siger Troels Lund, der roede sammen med Kasper Stig Henriksen fra Marselisborg. 

Toer blev Thomas Rasmusen fra Skovshoved og Thomas Mogensen fra 361, mens 3. pladsen gik til Lasse Bro Madsen, Vallensbæk og hans makker Simon Hvam fra Pagaj.

Også 500 meter distancen søndag kastede en guldmedalje af sig til neptuneseren.

- Jeg havde ikke forventet noget til dette DM, da jeg ikke har haft særlig meget fart i båden her på det sidste,  Så det var en stor overraskelse jeg kunne gøre mig på 500 meteren, siger Troels Lund.

Her roede han  DM-guldet hjem i tiden 01:45:610 min. mens Jeppe Jensby fra Silkeborg roede i 01:46:310 min og fik sølv. Jens Visbech fra Maribo fik bronze i tiden 01:47:800 min.


René Holten Poulsen vandt K1 1000 meter ved DM sprint 2012

Der gik  lidt "remix" i fanfare-afspilningen ved præmieoverrækkelsen i herrernes enerkajak over 1000 meter. Både Emil Stær, René  Holten Poulsen og Martin Larsen tog det dog med et smil. Foto: Jan Christensen.

Ikke overraskende var det den danske OL-deltager René Holten Poulsen, der vandt herrernes K1 1000 meter ved lørdagens danske mesterskaber. Har var på forhånd storfavorit på distancen, hvor han til OL i London blev nr. 4.

Tættest på René kom en anden OL-deltager, Silkeborgs Emil Stær, der var i mål ca. 2 sekunder efter Maribo-roeren.

Sorøs Martin Larsen vandt DM-bronze og var i mål knap 5 sekunder efter René Holten Poulsen, der roede i tiden 3.32.480 min.

Det var 6. gang, at René Poulsen vandt titlen på denne distance, og Maribo-roeren var samtidig en af de ældste  roere i finaleløbet. Så de "gamle" kan stadig tage guld!


25. august 2012

Maratonroere dominerede på 5000 meter distancen

Birgit Pontoppidan vandt  kvindernes 5000 meter løb ved DM sprint 2012. Arkivfoto: Michael Cederqvist.

Det var maratonlandsholdsroere, der vandt den lange 5000 meter distance  hos både kvinderne og herrerne ved DM sprint 2012.

Hos kvinderne vandt Birgit Pontoppidan fra Gladsaxe sin DIF-guldmedalje på "hjemmebanen" Bagsværd sø foran Emma Broberg fra Hvidovre og Maribos Sofie Jørgensen.

Hos herrerne var det U18- og U23-landstræner René Olsen, der tog 5000 meter guldet hjem foran Emil Stær fra Silkeborg. Martin Larsen fra Sorø tog sig her af bronzen.

Med guldmedaljen på 5000 meteren sikrede René Olsen sig samtidig sin første officielle DM-guldmedalje.

Dansk kajakronings "grand old man" Thor Nielsen fra Sundby var også med i 5000 meter løbet og blev nr. 12 ud af de 31 deltagere hos herrerne.


René Olsen vandt K1 5000 meter hos herrerne. Foto: Winnie Feldtmose / Facebook

Flot kanofelt til start ved DM sprint 2012

Ved årets danske mesterskaber i kano- og kajakroning kunne man i år notere et flot kanofelt til start.

Både unge roere og gamle kendinge var mødt til start.

I enerkano over 1000 meter kunne Asbjørn Binau fra 361 hos seniorerne ro sejren hjem foran Bob Dokkedal fra Nybro-Furå og Alexsander Papadopoulos fra 361. Og på 200 meter distancen var rækkefølgen næsten den samme, dog byttede Bob Dokkedal og Alexsander Papadopoulos plads på præmieskammelen i forhold til 1000 meteren.

I toerkano over 1000 meter var det 50-årige Henning Lynge Jacobsen fra Nord, der på imponerende vis vandt DM-guld sammen med Alexsander Papadopoulos. Parret vandt tillige bronze i C2 200 meter, mens Asbjørn Binau fra 361 og unge Christoffer B. Hansen fra Vallensbæk her tog sig af guldet.

Henning Lynge Jacobsen er således stil going strong , og den tidligere OL-medaljevinder fra 1984  snuppede desuden yderligere en 3. DM-medalje hos seniorerne over 5000 meter lørdag eftermiddag.

Søndag gælder det C1 og C2 over 500 meter, ligesom der også skal dystes i C4 200 meter.

Du kan læse alle kanoresultaterne fra DM sprint 2012 her.

Læs et portræt af Henning Lynge Jakobsen her som Kajaksporten i fokus har bragt tidligere i år.

Danmarks OL-medaljetager fra 1984 Henning Lynge Jacobsen vandt endnu en DM-guldmedalje i seniorklassen ved DM sprint i 2012 . Foto: Jan Christensen

Tæt kamp om DM-medaljerne i herre enerkajak over 200 meter

Der var meget tæt kamp om medaljerne i herrernes enerkajak over 200 meter. Kasper Bleibach fra Maribo
trak  dog som favorit det længste strå.  Foto: Jan Christensen.

I herrernes enerkajak over 200 meter er der ved DM altid lagt op til et actionfyldt drama. 2012-dysten var ingen undtagelse til stor glæde for de mange tilskuere ved Bagsværd sø.

På forhånd var det Kasper Bleibach fra Maribo, der bar rundt på favoritværdigheden, og den danske OL-deltager levede da også op til forventningerne og kom først over stregen.

En af dagens lidt større DM-overraskelser var det dog, at unge Lasse Bro Madsen fra Vallensbæk kunne hive sølvmedaljen hjem ved mesterskaberne på distancen. Der skulle dog en nærstudering af målfotoet til, før  det kunne afgøres, at Vallensbæk-roeren var kommet blot 20/100 dele hurtigere i mål end Casper Nielsen fra Gladsaxe.

Også Lasse Nielsen var med i den tætte dyst og var kun 40/100 sekund efter sin bror.

Det var DIF´s formand Niels Nygaard, der fik fornøjelsen af at overrække medaljerne til de tre sprintstærke medaljetagere på 200 meteren.



24. august 2012

Mange spændende DM-løb venter for OL-deltagerne


Kim Wraae kommer til start ved DM sprint i toerkajak over 500 meter og 1000 meter. Foto: Jens Thybo


Der bliver mange spændende løb at følge ved weekendens DM sprint på Bagsværd sø. Tager man et kig på de roere, der var med ved OL i London, kan man følge dem på vandet i følgende løb:

Den danske fanebærer ved OL i London Kim Wraae Knudsen fra ARK stiller op i

K2 1000 meter med klubkammeraten Ole Scales
K2 500 meter med  klubkammeraten Kirce Ahtarovski

Følg Kims resultater live her

Henriette Engel Hansen, 361 deltager i:

K1 500 meter
K1 200 meter
K2 200 meter med Mette Barfod (parret vandt 3 VM-maraton guldmedaljer i 2007, 2008 og 2009)
K2 500 meter med sin klubkammerat Ida Villumsen
4 x 200 meter stafet

Føg Henriettes resultater live her

René H. Poulsen, Maribo  kommer til start i:

K1 1000 meter
K1 500 meter
K4 1000 meter (med OL-mandskabet, dog erstatter Lasse Nielsen Kim Wraae)
K1 5000 meter
K2 500 meter med Kasper Bleicbach
K4 200 meter

Føg René resultater live her

Emil Stær, Silkeborg starter i:

K1 1000 meter
K1 500 meter
K4 1000 meter (med OL-mandskabet, dog erstatter Lasse Nielsen Kim Wraae)
K1 5000 meter
4 x 200 meter stafet

Følg Emils resultater live her

Kasper Bleibach fra Maribo deltager i :

K1 200 meter
K1 500 meter
K1 1000 meter
K4 1000 meter (med OL-mandskabet, dog erstatter Lasse Nielsen Kim Wraae)
K2 500 meter med klubkammeraten René Poulsen
4 x 200 meter stafet

Følg Kaspers resultater live her

Flere af de "gamle" landsholdsroere er også til start  ved dette års DM sprint. Det gælder bl.a.:

Yvonne Hansen (VM bronze 1986 og VM sølv 1990 i K1 500 meter)
samt Jeanette Knudsen, Gladsaxe der begge skal ro 4 x 500 meter stafet

  
Thor Nielsen , Sundby (4 dobbelt VM-medaljevinder 1988, 1990, 1993 og 1994) stiller op i:

4 x 200 meter stafet
K1 5000 meter

Mette Barfod, Lyngby deltager ved DM sprint 2012 i:
K2 200 meter med Henriette Engel Hansen (parret vandt 3 VM-maraton guldmedaljer i 2007, 2008 og 2009).

Der er således lagt op til mange seværdige løb.

DKF skriver om DM i en pressemeddelelse:


De mest spændende løb tegner til at blive herrenes K1 1000 meter hvor finalen går klokken 13.10 lørdag eftermiddag. Her stiller René Holten Poulsen op som favorit, men det bliver spændende at se, om Emil Stær kan true ham. Desuden er der mange nye unge på vej op, som givetvis vil gøre alt for at vise sig frem her.

Lørdag eftermiddag klokken 14.53 skal det afgøres, hvem der er danmarks hurtigste mand i en kajak, da de eksplosive sprintertyper stiller til finale i herrernes K1 200 meter finale. Her skal der nok i særdeleshed holdes øje med brødrene Lasse og Casper Nielsen fra Gladsaxe Kano og Kajak Klub samt Kasper Bleibach.

På damesiden er Henriette Engel Hansen selvskrevet som favorit på K1 500 meter, hvor finalen afvikles søndag klokken 12.55. 

I alt er der 346 roere tilmeldt fra 24 forskellige klubber.



23. august 2012

Video: Viljen til sejr - Mr. Bean


London Symphony Orchestra spillede Chariots of Fire som et af indslagene ved åbningen af de olympiske lege i London. Mange vil huske indslaget, fordi Mr. Bean, alias skuespilleren Rowan Atkinson, medvirkede.

Under indslaget ser vi Mr. Bean i drømme løbe på en strand sammen med en gruppe atleter. Scenen på stranden er fra filmen "Chariots of Fire", som musikken stammer fra. Filmen har på dansk fået titlen "Viljen til sejr". På forunderlig vis er det lykkedes at flette Mr. Bean ind i denne klassiske filmscene.

Gense det sjove klip med Mr. Bean fra åbningsceremonien ved OL i London her:

 

I filmen vil Harold Abrahams bevise, at jøder er lige så gode som alle andre ved at løbe sig til olympisk guld i 1924 i Paris.

Skotten Eric Lindell vil understrege sin kristne tros uendelige styrke ved at vinde samme medalje. To indædte mænd med viljer af stål og fødderne skruet rigtigt på. Men der er kun en medalje, der tæller..

 Se klip fra "Charoits of fire" filmen her:



15. august 2012

Jimmy Bøjesen melder sig klar til elitecentrets træning igen

Jimmy Bøjesen er klar til at træne med igen på elitecentret .  Foto: Jens Thybo

I sidste uge bragte Struer Dagblad en opsigtsvækkende artikel om 21-årige Jimmy Bøjesen med overskriften "Han har ikke trænet siden OL-nedtur".

 - Ja, jeg har godt set deres overskrift, som jo på ingen måde er korrekt. Jeg synes, at der går lidt for meget sladderpresse i den på den måde, siger Jimmy Bøjesen.

Han fortæller samtidig idag til Kajaksporten i fokus, at han igen er med under elitecentrets officielle træning.

 - Siden World Cup har træningen i kajakken rigtig nok ligget i baggrunden. I stedet har jeg dagligt enten trænet mountainbike, løb eller vægttræning.

- Det har været vigtigt for mig ikke bare at springe i kajakken med det samme, da der var rigtig mange følelser indblandet i at miste chancen for at ro ved OL, fortæller han.

 - Jeg har også brugt sæsonen på ting jeg ikke har kunnet de sidste mange år, fx at tage på ferie med min familie. Jeg har desuden kunne finde ud af, hvad det er ved kajakken, der gør mig glad, og har stillet og roligt fået lysten igen, siger Struer-roeren.

 - At jeg ikke har trænet og er ved at stoppe er en stor misforståelse, siger han.

 - Det har været meget vigtigt for mig at tage en pause fra kajakken og finde glæden igen. Ellers ville jeg ikke bare kunne køre på mange år endnu. Og min form til næste år er der bestemt ingen, der behøver at tvivle på, siger han.

Team Danmarks konsulent Nicolaj Holmboe fortæller til Kajaksporten i fokus, at Team Danmark har været i dialog med DKF for at finde en løsning omkring Jimmy Bøjesen.

 - Generelt arbejder vi for at sikre atleterne de bedst mulige betingelser for at kunne dyrke elitesport. Det kan vi bl.a. gøre gennem ekspertstøtte, økonomisk støtte, støtte til uddannelsesmæssige udfordringer mv. Derudover skal atleterne være motiveret og lave de nødvendige prioriteringer for at være med på højeste niveau, fortæller Nicolaj Holmboe.

Om elitecentrets tilbud til roerne fortæller sportschef Mikkel von Seelen videre:

- Jeg kan af indlysende årsager ikke gå ind i personsager, men jeg kan forsikre om, at roerne på elitecentret får tilbud om opfølgning af både trænere, ledere og støtteapparatet omkring holdet, for eksempel sportspsykologisk konsulent, når de løber ind i skuffelser, som alle jo gør i løbet af en elitesportskarriere, siger Mikkel von Seelen fra Dansk Kano og Kajak Forbund.

- Vi må samtidig respektere, at roerne er voksne mennesker, som selv beslutter i hvor høj grad de vil benytte sig af tilbuddene. Hvor lang snor den enkelte roer skal have i forhold til de trænings- og konkurrenceforpligtigelser som elitecenterroerne har ifølge deres kontrakt, afhænger af en individuel vurdering foretaget af undertegnede, forklarer sportschefen.

Jimmy Bøjesen, der startede i kajaksporten som 15-årig, blev optaget på elitecentret i januar 2011 med henblik på en satsning som en de mest talentfulde roere til fremtidens kajaklandshold.
Nu melder Jimmy Bøjesen så idag ud til Kajaksporten i fokus, at han efter lidt pause atter er med under den officielle elitecentertræning.



 

12. august 2012

Imponerende danske resultater ved Dalslands Kanotmaraton 2012




Birgit Pontoppidan efter sejren i Sverige: Foto: Dalslands Kanotmaraton/ Facebook


De danske maratonroere tog godt for sig af medaljerne i eliteklasserne ved årets Dalslands kanotmaraton i Sverige. I kvindernes eliteklasse vandt Birgit Pontoppidan foran Annemia Pretzmann og Sofie Aastrand Jørgensen.

Og i herrernes klasse vandt René Olsen, mens Nikolaj Blach blev nummer tre på den 55 km. lange rute. 

- Det var meget grænseoverskridende at ro så langt. Det har jeg aldrig prøvet før uden pause, fortæller Birgit Pontoppidan, der vandt kvindernes klasse. 

Foto: Ida Søndergaard 
- De sidste 15 km og især de sidste to, mærkede jeg, hvordan min koncentrations- og orienteringsevne blev svækket, og jeg til sidst ikke følte, jeg helt kunne se klart. Jeg lå de sidste 20 km mutters alene på en svensk skovsø, og havde ikke helt fået proviant nok i sidste halvdel af løbet.

 - Det var ret voldsomt at presse sig selv helt derud. Det er trods alt over dobbelt så langt som DM/VM marathon, fortæller hun.

- Min fart var meget lav på de sidste 10-15 km, men jeg lå jævnligt og så mig tilbage. og da jeg ikke kunne ane nogle af mine konkurrenter bag mig, satte jeg ikke hastigheden op, da der ikke var meget tilbage at skyde med, fortæller Birgit Pontoppidan. Men modsat VM og DM marathon, hvor vi ror rundt og rundt 6 gange på samme bane, var der her en skiftende smuk svensk natur hele vejen. 

- Det skader trods alt ikke motivationen, at omgivelserne er lidt inspirerende.  Men hvor var det bare langt.  Det er helt surrealistisk, at der står 56 km på ens gps, når man kommer i må, fortæller hun. 

 Resultater fra Dalslands Kanotmaraton 2012:

 





11. august 2012

Udtagelse til Olympic Hope regatta i Szeged i Ungarn


Maribo Kajakklub har 6 roere med til  Olympic Hope regattaen.  Foto fra Kraftcenter Lollands påsketræningslejr i Tjekkiet.

Dansk Kano og Kajak Forbund har udtaget 13 roere til Olympic Hope regatta i Szeged i Ungarn den 13.-17. september 2012.

Roerne fordeler sig således:

Maribo 6 roere
Silkeborg 4 roere
Pagaj 1 roer
Gladsaxe 1 roer
Sorø 1 roer

Følgende atleter er udtaget:

Andreas Tønnesen K1 200m. (årgang 1995)
Jens Visbech K1 500m. (årgang 1995)
Jens Visbech/Andreas Tønnesen K2 200m. (årgang 1995)
Jens Visbech/Andreas Tønnesen K2 500m. (årgang 1995)
Emilie A. Petersen K1 1.000m. (årgang 1995)
Rikke Jørgensen K1 1.000m. (årgang 1995)
Emilie A. Petersen/Rikke Jørgensen K2 200m. (årgang 1995)
Emilie A. Petersen/Rikke Jørgensen K4 500m. (årgang 1995/1996/1997)
Emma Jørgensen/Katrine G. Christensen
Mikkel Thybo K1 200m. (årgang 1996)
William Hansen K1 500m. (årgang 1996)
Mikkel Thybo/Søren Maretti K2 200m. (årgang 1996/1997)
William Hansen/Stas Magdych K2 500m. (årgang 1996/1997)
Emma Jørgensen K1 200m. (årgang 1996)
Emma Jørgensen K1 500m. (årgang 1996)
Katrine G. Christensen K1 500m. (årgang 1996)
Emma Jørgensen/Katrine G. Christensen K2 1.000m. (årgang 1996/1997)
Anne-Sofie Winther/Pernille Hansen K2 500m. (årgang 1996/1997)
Stas Magdych K1 500m. (årgang 1997)
Søren Maretti K1 200m. (årgang 1997)
Natasja Justesen K1 500m. (årgang 1997)
Natasja Justesen K1 1.000m. (årgang 1997)
Anne-Sofie Winther K1 200m. (årgang 1997)
Pernille Hansen K1 200m. (årgang 1997)
Anne-Sofie Winther K1 1.000m. (årgang 1997)

Casper Pretzmann, Morten Graversen og Mads Brandt Pedersen har også været vurderet egnet
til udtagelse til OL Hope. Men for disse 3 har landsholdsledelsen valgt at prioritere deltagelsen i
Verdensmesterskaberne i U18 maraton den 22.-24. september så højt, at deltagelsen i Olympic
Hope regatta, kun 6 dage før VM maraton, er fravalgt.

Udtagelsen er foretaget på baggrund af danske og internationale stævner 2012. Og der er i
udtagelse lagt vægt på emner til U18 Landsholdet i 2013, skriver landstrænerne Finn Pape og René Olsen.




Vis Canoeing: Find flatwater regatta courses all over the world (map). på et større kort

9. august 2012

Video: OL-finale K1 1000 meter (London)

Se finalen i K1 1000 meter ved OL i London her:

 

Resultaterne fra OL-finalen er her:




Ingen danske medaljer til firerkajakken eller Henriette Engel Hansen

Det blev ikke til nye danske OL-medaljer, da de danske kajakroere her i formiddag dag var i aktion på Eton Dorney.

Den danske firerkajak blev nummer fem i OL-finalen, og det resultat var René Poulsen tilfreds med, selv om det ikke blev medalje.

- Vi kæmper hele vejen, og det er småting, der skiller os fra at vinde faktisk, så det synes jeg godt, at vi kan være bekendt, sagde René Poulsen til TV2 efter løbet.

Emil Stær skriver på sin Facebookside, at han her kort tid efter løbet sidder tilbage med lidt blandede følelser efter 5. pladsen i firerkajakken. Men han sender en stor tak til alle, der har bakket op om ham og firerkajakken.

- Det var et klasseløb, og under 1/2 sekund fra sølvmedaljerne, så det er en verdensklassepræstation, sagde medkommenator hos TV2 Adam Spliid om den danske firerkajaks præstation i OL-finalen.

- Det er svært, når man hun har roet sammen i et år at skulle levere på det her niveau. De har fået meget ud af det år, de har roet sammen, sagde Adam Spliid.

René Holten Poulsen sagde også til TV2 efter finaleløbet, at det var lidt trist, at samarbejdet med Kim Wraae nu ser ud til at skulle slutte, da alt tyder på, at Kim nu lægger pagajen på hylden efter OL.

- Vi ville selvfølgelig godt alle have været på podiet, sagde Kim Wraae selv til TV2 efter løbet.

I enerkajakken over 500 meter blev det idag også til en 7. plads for Henriette Engel Hansen, der på forhånd havde meldt ud, at OL-finale kvalifikationen var af stor betydning for hende.

- Det er øv, men kun to pladser fra min mål, sagde Henriette Engel Hansen om dagens OL-finale. Så slemt er det så heller ikke, men indrømmede også at hun havde været lidt anspændt under løbet.

- Det er lidt frustrerende, at jeg tidligere har slået dem alle sammen, bortset fra ungareren. Men idag var ikke min dag, sagde hun.

I morgen ror danskeren også 200 meter ved OL, men det løb betragter hun som et ekstra løb.

- Det er ikke min distance, men havde der været 1000 meter på programmet, så havde det været noget andet, sagde Henriette med et glimt i øjet.

Også Kasper Bleibach skal snart i aktion i enerkajak over 200 meter ved OL.

Henriette Engel Hansen: Jeg vil det så meget!

Henriette Engel Hansen er klar til OL-fianlen idag. Foto: Jens Thybo.

Danmark har indtil nu hentet ni OL-medaljer, men det kan blive til flere, når kajakroerne idag er med i to finaler på Eton Dorney ved OL- i London.

- Jeg vil det så meget, og jeg har sat alt til side de sidste 3 år, fortæller Henriette Engel Hansen til TV2 inden OL-finalen over 500 meter idag. Når det nu lykkes at komme i finalen er så fedt, siger hun,

- De fleste finaler bliver afgjort indenfor et sekund. Det bliver hårdt, og så fedt, siger Henriette Engel Hansen. Nu kan alt ske, siger Henriette Engel Hansen til TV2.

Også TV2´s medkommentator Adam Spliid vurderer, at Henriette Engel Hansen går efter et godt resultat.

- Hun er lettet over at komme i finalen, men hun har også været i finalerne så mange gange. Det her er en chance for at lave et stort resultat til et stort mesterskab. Hun vil ihvert fald i top fem, og når hun er deroppe, så kan hun lige så godt tage en medalje, mener Adam Spliid.

- Det hele bliver afgjort på 10-dele eller 100-dele til sidst, så det er vigtigt, at holde sig til sin raceplan, selv om der er nogen andre, der lægger hurtigt ud, siger Adam Spliid, der selv er tidligere landsholdsroer i kajak.

- Når du er i finalen, så kan alt ske, vurderer Adam Spliid inden Henriettes OL-finale.


René Holten Poulsen undskylder til Eirik Verås Larsen


Selv med egen pressechef og medietræning af DIF og Team Danmark kan det være svært at være i medierne i forbindelse med de olympiske lege.

Det måtte kajakroeren René Holten Poulsen sande, da han fem minutter efter OL-finalen i enerkajak på Eton  Dorney i går blev interviewet af TV2, og i frustation over sin egen præstation kaldte OL-vinderen Eirik Verås Larsen for en "gammel krage".

Foto: Das Büro for Team Danmark
TV2 forelagde udtalelsen overfor Erik, og den olympiske mester svarede, at han godt kunne forstå, at det måtte være svært at blive slået, men at de unges tid nok skal komme. 

Og ser man på aldersfordelingen i OL-finalen, så var guldvinderen 36 år, sølvvinderen 30 år og bronzevinderen 29 år. 

René Holten Poulsen er selv 23 år og kun to andre roere var yngre end ham i OL-finalen.

På sin Facebookside skrev René Holten Poulsen i går aftes om udtalelserne til TV2:

- Kære Eirik Verås Larsen:  Du er manden! I al min frustration over mig selv på 4. pladsen i den olympiske K1 1,000 meter brugte jeg ikke særlige pæne ord om Eirik.

- Jeg har altid haft og har stadig den største respekt for Erik og hans resultater. Han er ældre end mig, men er også en af de bedste, der nogensinde har været i K1 1,000 meter. Og jeg er en stor fan af manden, skriver René Holten Poulsen på Facebook.

- Fem minutter efter den største skuffelse i min karriere blev jeg spurgt om mit løb, og jeg tænkte ikke klart, fordi jeg var ked af mit resultat i dag.

René Poulsen undskylder til
Eirik Verås Larsen på sin Facebookside.
- Jeg troede virkelig, at jeg kunne vinde i dag. Men hvis nogen skulle slå mig, er jeg glad for at det er disse gutter: Alle nogle af de største nogensinde.

Eirik Verås Larsen, 2x olympisk mester (+ 1 bronze og 1 sølv), Adam Van Koeverden, 1 x  olympisk mester (+1 bronze og 2 sølv), Max Hoff, 1 x OL-bronze og 4x VM titler i K1 og K4 inden for de sidste 4 år, og desuden verdensrekordindehaver.

- Og en særlig tak til Anders Gustafsson for den ekstra lille dyst i slutningen af løbet. (Anders, der i øvrigt er 2 x VM sølvmedaljevinder ved 1000 m K1).

I morgen er det K4 1000 m, og jeg vil give det mit bedste, meldte René Holten Poulsen ud på Facebook.

Eirik Verås Larsens OL-guldmedalje i London bliver i øvrigt afslutningen på hans fantastiske karriere. 

- Nok er nok. Jeg ved, hvor meget jeg må træne for at opnå dette, sagde Eirik efter OL-triumfen til den norske avis VG. Guldvinderen fra OL i Athen lykkes ikke at forsvare medaljen i Beijing, men i går i London lykkedes det.

Nogle uger før OL-finalen i går præsterede Eirik iøvrigt tider, som hans træner Tom Selvik valgte at lyve om, da en journalist spurgte ind til Eiriks træningstider på Årungen lidt udenfor Oslo. Vi havde ikke mod til at sige det, fortalte Tom Selvik til VG i går.

- Det har været vigtigt, at bruge nye ting i træningen. Bl.a. kajakergometer men der er også lagt meget fokus på at træne hurtighed, fortalte træneren. 

- Vi vidste jo godt, at en gammel mand ikke bliver hurtigere med årene, fortalte Tom Selvik til avisen i går.

Resultater K1 1000 meter, OL London 2012:

Resultater fra OL-finalen i K1 1000 meter.
 Kilde: www.london2012.com

7. august 2012

Flot førstedag ved OL i kajak




Kim Wraae og Emil Stær. Foto: Das Büro for Team Danmark
Danmark stillede til start med to både på førstedagen af OL i London. Det var René Holten Poulsen i enerkajak 1000 meter samt Kim Wraae og Emil Stær i toerkajak over 1000 m. René var første dansker på vandet, og vandt sit indledende heat foran blandt andet den tidligere olympiske mester Eirik V. Larsen fra Norge. En halv time efter var det Kim og Emils tur, og de lagde ud med en femteplads. Begge både var hermed klar til semifinalen.

OL stævneskemaet er noget utraditionelt, da der er markant mindre pause mellem de indledende heat og semifinalerne. René havde for eksempel blot omkring en time efter sin indledende løb, inden han skulle på vandet igen til semifinalen. Det forhindrede dog ikke René i at ro sig ind på en tredjeplads, og han er derved klar til onsdagens finale. René var lettet efter semifinalen og sagde, at det han frygtede mest er semifinalen, for der er alt at tabe, mens når man kommer til finalen, så er der alt at vinde, fortæller han i en pressemeddelelse fra DKF.

Det var en god fornemmelse at kunne sætte et flueben for godkendt udfor semifinalen. René vurderer, at Adam van Koeverden fra Canada, som også vandt semien, må påtage sig favoritværdigheden på onsdag, men at alle 8 til start kan blande sig i medaljerne på den rigtige dag. René er dog optimistisk, og ser sine egne
chancer som ganske gode, skriver forbundet i pressemeddelelsen.

 Toerkajakken blev nummer fire, efter de var lidt uheldige med lodtrækningen til semifinalen. Dermed må de to desværre nøjes med B-finale på onsdag. Emil udtalte efter løbet, at det egentlig gik rigtig fint efter de første 150 meter, men at de simpelthen havde tabt for meget på starten, og det fik de aldrig hentet igen.

De to roere var skuffet over toerkajakresultatet i dag, men er fuldt klar til at revancherer sig i morgendagens firerkajak, hvor de ror med René og Kasper Bleibach.

Dronning Margrethe fulgt øvrigt kajakløbene live på rostadion på OL-førstedagen.

Resultater fra førstedagen på disse links:

K1 1000m

K2 1000m