Med præcis én måned til OL i London opjusterer Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark medaljemålsætningen til otte medaljer.
Første udmelding fra DIF og Team Danmark om forventningerne til den danske medaljehøst lød på syv medaljer og blev offentliggjort den 27. januar 2012 med et halvt år til OL.
Den endelige målsætning ville blive lagt fast en måned før OL.
Efter et forår, der har budt på en række positive resultater sammenholdt med den øjeblikkelige form hos OL-atleterne, har DIF og Team Danmark besluttet at opjustere den fælles medaljemålsætning til otte medaljer, mens seks medaljer vil være acceptabelt.
”Det har været et rigtig godt forår for det danske OL-hold, og med en måned til OL er der god grund til optimisme. Mange atleter og hold har leveret gode præstationer ved EM, VM og World Cups, og OL-holdet er stort set fri for skader.
Vi glæder os meget over, at det bliver et stort og stærkt dansk OL-hold på mindst 112 atleter, der skal i ilden i London – det største hold siden OL i Atlanta i 1996,” siger OL/Elitechef i DIF, Jesper Frigast Larsen.
DIF og Team Danmark vurderer, at det største medaljepotentiale findes i otte idrætsgrene: ”Medaljekandidaterne skal stadig primært findes i badminton, cykling, håndbold, roning, svømning, sejlsport og tennis – men kajakroernes stærke præstationer gennem de seneste måneder betyder, at de nu også tilhører gruppen af forbund med flere potentielle medaljekandidater ved OL.
Og så skal vi ikke glemme de positive overraskelser, som ethvert OL heldigvis også byder på,” siger Team Danmarks direktør Michael Andersen.
Se et interview med Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe efter DIF´s OL-pressemøde d. 27. juni 2012.
27. juni 2012
Emil Stær: Jeg glæder mig til at konkurrere til verdens største sportsbegivenhed
Hør Emil Stær fortælle om planerne og forberedelserne de næste 30 dage inden OL i London starter.
- Jeg glæder mig meget til at konkurrere til verdens største sportsbegivenhed, fortæller Emil Stær, der skal med til OL for første gang.
- Jeg glæder mig meget til at konkurrere til verdens største sportsbegivenhed, fortæller Emil Stær, der skal med til OL for første gang.
Hør hele interviewet fra OL-pressemødet med Emil herunder: (varer 3:09 min.)
OL-pressekonference med fokus på de danske kajakroere
Det bliver sølvmedaljevinderen i kajak fra OL i Beijing, Kim Wraae, der går forrest med Dannebrog, når det danske OL-hold 27. juli går ind til OL-åbningsceremonien på det olympiske stadion i London.
Se billeder fra dagens pressekonferencen her, hvor de danske kajakroere for alvor var i fokus:
Hør hele OL-pressekonferencen her (varer 39:27):
Se video fra pressekonferencen med Kim Wraae:
Se billeder fra dagens pressekonferencen her, hvor de danske kajakroere for alvor var i fokus:
Hør hele OL-pressekonferencen her (varer 39:27):
Se video fra pressekonferencen med Kim Wraae:
Video: Kim Wraae dansk fanebærer ved OL i London
Kim Wraae på OL-pressemødet idag. Foto: Jan Christensen |
Det var kajakroeren Kim Wraae, der idag blev afsløret som dansk fanebærer ved OL i London. Det ske ved DIF´s OL-pressemøde i Idrættens Hus, hvor knap 80 OL-deltagere deltog.
Åbningsceremonien finder sted d. 27. juli 2012.
De danske fanebærere ved OL gennem tiden har været:
1908 London Svømmer Aage Vilhelm Holm
1912 Stockholm Kapgænger Arne Højme
1920 Antwerpen Gymnast Robert Johnsen
1924 Paris Fægter Peter Ryefelt
1928 Amsterdam Atletikudøver Marius Jørgensen
1932 Los Angeles Fægter Axel Bloch
1936 Berlin Fægter Erik Hammer Sørensen
1948 London Hockeyspiller Vagn Loft
1952 Helsinki Fægter Erik Swane Lund
1956 Melbourne Skytte Ole Hviid Jensen
1960 Rom Femkæmper Benny Schmidt
1964 Tokyo Finnjollesejler Henning Wind
1968 Mexico City Kajakroer Erik Hansen
1972 München Cykelrytter Peder Pedersen
1976 Montreal Roer Judith Andersen
1980 Moskva Jollesejler Jørgen Lindhardtsen
1984 Los Angeles Cykelrytter Michael Marcussen
1988 Seoul Dressurrytter Anne Grethe Törnblad
1992 Barcelona Sejlsportsvand Jørgen Bojsen-Møller
1996 Atlanta Badmintonspiller Thomas Stuer-Lauridsen
2000 Sydney Sejler/Skytte Jesper Bank - indmarch Torben Grimmel - udmarch
2004 Athen Roer Eskild Ebbesen
2008 Beijing Kuglestøder Joachim B. Olsen
2012 London Kajakroer Kim Wraae
Se præsentationen af den danske fanebærer Kim Wraae og Kims kommentarer fra OL-pressemødet herunder:
På dagens pressemøde i Idrættens Hus i Brøndby sagde Jesper Frigast Larsen, der er OL/elitechef i DIF og chef de mission for den danske OL-delegation i London:
”Kajakroeren Kim Wraae er om nogen personificeringen af den olympiske drøm, der kan drive en sportsmand mod ukendte højder. I en alder af 34 år står han nu på sin sportskarrieres højdepunkt som olympisk sølvvinder i toerkajak i Beijing og nu også som nykåret europamester og olympisk medaljekandidat i firerkajakken,” sagde Jesper Frigast Larsen på pressemødet og fortsatte:
”Som fanebærer til OL går man i spidsen for det danske hold i mere end en forstand. Man er også en rollemodel, der med sit eksempel har vist, at hårdt arbejde, ydmyghed for opgaven, personlige afsavn ogrespekt for sportens værdier kan give resultater på højeste internationale niveau i form af en olympisk medalje.
Der er tradition for, at fanebæreren vælges blandt OL-deltagere, som har vundet en olympisk medalje ved et tidligere OL. De seneste tre fanebærere ved de olympiske lege taler for sig selv: Jesper Bank, Eskild Ebbesen og Joachim B. Olsen. Jeg er glad for at kunne sige, at fanebæreren til OL i London føjer sig smukt ind i den tradition.
Kim Wraae ser ikke blot frem til OL-konkurrencerne, men også til åbningsceremonien, hvor han bliver den blot anden danske kajakroer gennem tiderne til at bære OL-fanen. Den første var ErikHansen ved OL i Mexico City i 1968.
”Det er en kæmpe ære at få lov til at gå forrest med fanen. Jeg fik virkelig gåsehud, da jeg fik det at vide, og jeg glæder mig vildt til at føre et så stort og stærkt hold ind til OL,” sagde en stolt Kim Wraae om udpegningen.
Fotos fra pressemødet:
Hør hele pressemødet herunder (varer 39.24 min):
25. juni 2012
Ni medaljer til Danmark ved World Cup Marathon
René Olsen vandt World Cup bronze på Bagsværd sø. Foto: Michael Cederqvist |
Hele ni medaljer høstede danskerne, heraf tre af guld.
Som forudsagt af marathonlandsholdets koordinator Thomas Christiansen skulle især juniorroerne leve op til store forventninger, og det lykkedes til fulde. Alle danske guldmedaljer faldt i juniorernes løb. I enerkajak triumferede Amalie Thomsen fra Limfjorden og Casper Pretzmann fra Silkeborg. Den tredje guldmedalje hentede toerkjakken med Emma Jørgensen og Emilie A. Petersen fra Maribo.
Birgit Pontoppidan efter World Cup medaljen var i hus. Foto: Michael Cederqvist. |
I seniorernes mest prestigefyldte konkurrence, enerkajakken, viste Danmarks to største maratonstjerner også gode takter, før næste års VM, som også finder sted på bagsværd Sø i september.
Birgit Pontoppidan fra Gladsaxe roede en flot sølvmedalje hjem, mens Rene Olsen fra Maribo kæmpede sig til bronze. Desuden viste toerkajakken med de unge talenter Sofie Jørgensen fra Maribo og Annemia Pretzmann fra Silkeborg gode takter.
- Jeg er meget tilfreds, overrasket og ikke mindst lettet over min K1 sølvmedalje ved maraton World Cup stævnet her i København. Det er en stor oplevelse at ro et internationalt løb i dit eget land, skriver Birgit Pontoppidan på Facebook.
Sofie Jørgensen fra Maribo og Annemia Pretzmann fra Silkeborg vandt sølv. Foto: Jette Aastrand Jørgensen |
ICF World Cup Marathon sluttede søndag med herrernes toerkajak. Her stillede Rene Olsen op sammen med Nicolai Blach fra Skanderborg, og det danske par sluttede en flot dansk World Cup med en femteplads.
165 roere fra 20 nationer var med til ICF World Cup maraton, der blev arrangeret af Dansk Kano og Kajak Forbund i samarbejde med det internationale forbund, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen samt Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe kommuner.
World Cup marathon: Birgit Pontoppidan vandt sølv
En glad Birgit Pontoppidan, da World Cup sølvmedaljen var sikret. Foto: Michael Cederqvist. |
Næstbedste dansker var Annemia Pretzmann, der blev nummer fem lidt over 2 minutter efter Birgit Pontoppidan. Dermed blev det den erfarne Birgit Pontoppidan, der trak det længste danske strå i kvindernes enerkajak.
Næste store opgave bliver VM i marathon i Rom d. 21. - 23. september, hvor Dansk Kano og Kajak Forbund vil udtage roere senest ved DM marathon 2012.
Birgit Pontoppidan sammen med de italienske medaljevindere. Foto: Michael Cederqvist |
Næste store marathonbegivenhed bliver VM i Italien:
24. juni 2012
Dansk juniorsucces ved World Cup marathon på Bagsværd sø
Amalie Thomsen vandt dame junior K1 ved World Cup stævnet på Bagsværd sø. Foto: Jens Thybo. |
Den blev til en massiv dansk succes ved World Cup marathon på Bagsværd sø i juniorklasserne. Hos herrerne vandt Casper Pretzmann fornemt guld i enerkajak og hos kvinderne gjorde Amalie Thomsen kunsten efter og vandt ligeledes guld på "hjemmebanen" Bagsværd sø.
Casper Pretmann på vej mod sejren. Foto: Jens Thybo. |
I toerkajakken blev det også til masser af medaljer, da Danmark gjorde rent bord hos kvinderne og vandt alle tre medaljer. Hos herrerne blev det yderligere til bronze for Sebastian Søndergaard og Jacob Arbøl.
En fantastisk dansk kajakweekend på Bagsværd sø, der lover godt for fremtiden!
De danske kvinder gjorde rent bord i juniorernes K2. Foto: Thoma Storch/ DKF |
Se alle resultaterne herunder:
Dansk firerkajak bliver europamester!
Den danske firerkajak vandt EM guld i Kroatien over 1000 meter. Foto: DKF |
Den danske firer kajak bestående af Kim Wraae, René Holten Poulsen, Emil Stær og Kasper Bleibach roede på sidste dagen af europamesterskabet i kroatiske Zagreb fra alle konkurrenterne og kunne hyldes som Europamestre. Firerkajakken har derved fået medalje ved alle internationale konkurrencer i år og med det vundne europamesterskab er der naturligvis grund til optimisme her 5 uger før OL.
Strategen Kim Wraae, der sidder forrest i firerkajakken udtaler:” Det er en super fornemmelse, at vi kan mærke at vi kan få så meget fart i båden. Selvom vi er en ret ny båd og kun har roet sammen i et år, synes jeg vi har rigtig godt styr på måden vi arbejder sammen på i båden. I dag holdte vi os 100% til vores raceplan selvom både rumænerne og serberne lagde ud som bare pokker. Vi holdt hovedet koldt og på den sidste tredjedel af løbet har vi kræfterne til at gå forbi”.
I forhold til OL er Kim en smule mere afventende: Det er naturligvis en rigtig fed fornemmelse at vi har præsteret rigtig godt hele året og kommer til OL, som Europamestre. Dog ligger vi 6 både inden for 2 sekunder og OL er et helt nyt løb, så vi går ydmygt til opgaven. Desuden ligger alle i ret tung træning på nuværende tidspunkt, og vi må forvente, at der skal roes noget hurtigere i London. Vi er heller ikke nedtrappede på nuværende tidspunkt, så jeg er overbevist om der er endnu mere i os. Vi er i hvert fald optimistiske. Vi holder fast i en målsætning om at gå i top 5 og så kan alt ske.
Den omtalte raceplan er naturligvis lagt i samarbejde med landstræner Martin Hald og han er yders tilfreds med hvad han har set ved weekendens europamesterskab og siger: ” Udover jeg naturligvis er rigtig glad og stolt over at gutterne vinder EM, så er det virkelig fedt, at de for anden gang i år formår at løfte sig rigtig meget i finalen. De var ikke rigtig godt kørende i hverken indledende heat eller i semifinalen, men efter at de har sovet på tingene så får de snakket om, hvad der skal gøres anderledes og fremfor alt, så går de ud og gør det. Det er en meget væsentlig kvalitet at have i en firerkajak kvartet, og det giver da grund til optimisme”.
Næste gang firerkajakken er i aktion er på Eton Dorney Lake lidt uden for London hvor de olympiske kajakkonkurrencer afholdes. Kajakkonkurrencerne starter 6. august og fireren er på vandet til deres indledende heat den 7
Den danske jubel var selv sagt stor efter sejren: Foto: DKF |
22. juni 2012
René Poulsen direkte i EM-finalen i enerkajak med heatsejr - Firerkajakken er også EM-finaleklar
Foto: Das Büro |
I dagens indledende heats sejrede den 23-årige kajakroer i enerkajakken på herrernes OL-distance 1.000 meter, og tog dermed en direkte finaleplads i morgen lørdag.
"Det gik fint i K1 i dag. Jeg roede godt til i mit indledende, men jeg roede mig ikke fuldt ud. Det var rigtig rart at ro mig direkte i finalen, så jeg slap for et løb ekstra, når vi også ror K4. Næsten alle i K1-finalen kan vinde, men jeg går efter sejren. En medalje vil være godkendt. Max Hoff er altid farlig i finaler og har vundet EM de seneste to år, men også Yurenia, Gustafsson og Veraas Larsen har alle et højt niveau og tager ofte medaljer. Hvis jeg ror op til mit bedste tror jeg på et godt resultat," siger René Holten Poulsen.
Firerkajakken med Kim Wraae, René Holten Poulsen, Emil Stær og Kasper Bleibach roede sig i finalen efter en andenplads i eftermiddagens semifinale. I indledende fik holdet en dårlig start. Åkander på banen bliver filtret ind i kajakkernes ror og har præget de fleste løb ved EM i dag, og det var da også åkander, der sendte firerkajakken i semifinalen. Bagerste mand i båden, Kasper Bleibach, var ved at fjerne åkander fra roret på kajakken, da dommeren laver en hurtig start. Danskernes båd når ikke at blive klar og mister et par tag.
Dermed semfinale her til eftermiddag, hvor mandskabet dog roede sig til finalen med en andenplads.
Hos kvinderne er Henriette Engel Hansen klar til EM-finalen i K1 500 meter, der også er OL-disciplin mens Kim Wraae og Emil Stær er i EM-finalen i K2 over 1.000 meter.
21. juni 2012
Mange spændende løb ved weekendens World Cup marathon venter
Foto: DKF / Thomas Storch |
Der bliver masser af spændende kano- og kajakløb at følge
ved weekendens World Cup stævne på Bagsværd sø. Mange danske deltagere er
ligeledes til start på hjemmebanen i de forskellige klasser. Ser man på seniorklasserne i kajak følger her nogle bud på,
hvilke roere man kan følge i medaljekampen ved weekendens World Cup stævne.
Den regerende ungarnske verdensmester Renata Csay kommer
ikke til start i kvindernes enerkajak, så her må italienske Stefania Cicali i stedet
regnes blandt favoritterne sammen med finske Nina Itkonen, tyske Anne
Petruschat og engelske Jenny Illidge.
Sidste års VM sølvvinder i enerkajak Anna Alberti fra Italien er
også med ved World Cup stævnet i København men stiller kun op i toerkajak.
Mellem de danske kvinder synes der i enerkajakken at vente en
tæt kamp, hvis man ser på den hidtidige danske marathonsæson. Her skal man både holde øje med erfarne Birgit Pontoppidan og yngre roere som Annemia Pretzmann og Sofie Aastrand Jørgensen.
Hos herrerne er sidste års VM 5´er Ivan Alonso fra Spanien
og José Ramalho fra Portugal blandt favoritterne i enerkajakken. Sidste års
verdensmester Hank MacGregor fra Sydafrika er ikke til start på Bagsværd sø, og
også de ungarnske og tjekkiske toproere mangler i København.
Danmark er i herre enerkajak repræsenteret med både erfarne og lidt
yngre roere, og på papiret synes René Olsen på forhånd at have de bedste
muligheder for en topplacering.
World Cup-medaljerne der kæmpes om i weekenden. Foto: DKF. |
Hos kvinderne er kun seks både til start i toerkajak, og
favoritter synes at være engelske Fay Lamph og Lizzie Broughton samt det
italienske mandskab med Stefania Cicali og Anna Alberti.
Den danske båd med Sofie Aastrand Jørgensen og Annemia
Pretzmann vil måske kunne blande sig i medaljekampen på hjemmebanen efter en
god start på sæsonen for begge roere.
Se startlisterne for alle klasser og følg alle de danske roere her:
15. juni 2012
ICF World Cup Canoe Marathon on Lake Bagsvaerd 22 June – 24 June 2012
World Cup medals. Photo: DKF |
This summer’s biggest international sports event on Danish soil will take place on Lake Bagsvaerd from 22 June to 24 June. Here, 165 of the World’s best canoe and kayak paddlers will meet in competition at World Cup Marathon 2012 and struggle for medals under the International Canoe Federation, ICF.
Paddlers from
19 nations have already registered for the event and Denmark is participating
with a national team of 25 paddlers who will fight to the last drop of blood to
win metal and honour on home ground.
World Cup
Marathon is a rehearsal for the World Championships event in September 2013
which has been granted The Danish Canoe Federation (DKF), by the ICF. This event will also take place on Lake
Bagsvaerd.
DKF
arranges both the World Championships and the World Cup in cooperation with
Gladsaxe and Lyngby-Taarbaek municipalities, Wonderful Copenhagen and ICF
In order to
make World Cup a unique experience for competitors, spectators and the press,
the organizers have chosen to construct a circular route by the lake so that
all races can be followed from the lake shore from start to finish.
There is
free entrance for the spectators and the organizers hope that between 2,000 and
3,000 will show up and cheer on the Danish athletes. At local events the local
canoe and kayak clubs have drawn people’s attention to the World Cup regatta.
Furthermore, different activities for the audience will be arranged at the
regatta. According to tradition, Midsummer night will be celebrated with a big
bonfire on the lake on 23 June. Naturally, all participants and leaders are
also invited.
As a
prelude to World Cup 121 masters paddlers from 10 nations will compete for
gold, silver and bronze on Friday 22 June before the official opening of World
Cup on Saturday 23 June with competitions Saturday and Sunday.
Danish participants:
Men Senior K1
Rene Olsen, Maribo Kajakklub
Nicolai Blach, Skanderborg KK
Niels Boe, Maribo Kajakklub
Mads Mikkelsen, Kolding Kajakklub
Hans Chr. Stærkind, Hellerup Kajakklub
Niklas M. Hansen, Silkeborg Kajakklub
Men Senior K2
Rene Olsen (Maribo Kajakklub) / Nicolai Blach (Skanderborg
KK)
Jeppe Glesner (Kolding Kajakklub) / Peter Jensen (Kolding
Kajakklub)
Women Senior K1
Annemia Pretzmann, Silkeborg Kajakklub
Birgit Pontoppidan, Gladsaxe Kano og Kajakklub
Sofie Jørgensen, Maribo Kajakklub
Solveig Schmidt, Odense Kajakklub
Women Senior K2
Sofie Jørgensen (Maribo Kajakklub) / Annemia Pretzmann
(Silkeborg Kajakklub)
Men Junior K1
Casper Pretzmann, Silkeborg Kajakklub
Mads Brandt Petersen, Silkeborg Kajakklub
Nicolai Mørcke, Vejle Kajakklub
Morten Graversen, Silkeborg Kajakklub
Men Junior K2
Morten Graversen (Silkeborg Kajakklub) / Mads Brandt
Petersen (Silkeborg Kajakklub)
Sebastian Søndergaard (Silkeborg) / Jacob Arbøl (Vallensbæk)
Women Junior K1
Amalie Thomsen, Kano og Kajakklubben Limfjorden
Rikke Jørgensen, Maribo Kajakklub
Katrine Græsbøll Christensen, Silkeborg Kajakklub
Women Junior K2
Emilie Rosenkilde (Skovshoved Roklub) / Ida Willumsen
(Kanoklubben 361)
Rikke Jørgensen (Maribo Kajakklub) / Amalie Thomsen
(Limfjorden)
Emma Jørgensen (Maribo) / Emilie A. Petersen (Maribo).
12. juni 2012
Udtagelse af U18-21 Landshold til Nordiske Mesterskaber i Finland
Efter iagttagelse ved Bagsværd regatta er følgende roere
udtaget til U18 og U21 landsholdet i forbindelse med Nordiske Ungdoms
Mesterskaber d. 28-29. juli 2012, skriver DKF i en pressemeddelelse.
Der er her igen udtaget U21-piger til landsholdet.
Der er her igen udtaget U21-piger til landsholdet.
U21
Lisa Rørhauge Hvidovre
Annemia Pretzmann Silkeborg
Sofie Jørgensen Maribo
Zofia Nielsen Vallensbæk
Maja Rosenkrands Sorø
Mads Kern Skovshoved
Jesper Beer Limfjorden
William Axelsen Gladsaxe
Orion Pilo Maribo
Niklas Berg MKC
Andreas Stig Henriksen MKC
U18
Ida Willumsen KKK 361
Emilie Rosenkilde Skovshoved
Emilie A. Petersen Maribo
Amalie Thomsen Limfjorden
Rikke Jørgensen Maribo
Lasse Bro Madsen Vallensbæk
Simon Hvam Pagaj
Andreas Tønnesen Pagaj
Troels Lund Neptun
Jeppe Jensby Silkeborg
Kasper Stig Henriksen MKC
Casper Pretzmann Silkeborg
Jens Visbech Kolding
7. juni 2012
Danish Sports Manager Mikkel von Seelen: Problem with too few olympic kayak spots
Casper Nielsen is not particularly surprised with his k1 200m win at Bagsværd Regatta. Photo: Jens Thybo. |
It was Gladsaxe’s
Casper Nielsen who pulled home the victory in the men’s k1 200m at this
weekends Bagsværd Regatta 2012.
- I’m not
particularly surprised, Casper Nielsen comments about his victory. I know how
my k1 level is when I’m in my current shape. But yes, the main focus and
training hours have been on the k2, so you might have expected that it wouldn’t
go as well as it did, he says.
But having said
that, the victory does not seem to make much difference, he comments.
Last week, the
Olympic nominations for the Danish k1 200m spot were published, and Kasper
Bleibach was selected, as he has already fulfilled the predetermined selection
criteria.
Actually, the
London Olympics will also be the premiere of the 200m event, and Jimmy Bøjesen
secured this spot for Denmark at last year’s World Championships in Hungary.
In the following,
Sports Manager Mikkel Von Seelen, explains the selection procedure determining
who will qualify for the Olympic Games.
- Naturally, the
nomination criteria have been prepared in a way that gives everyone clarity in
due time of the grounds on which the athletes are selected, says Sports
Manager, Mikkel von Seelen.
It very normal in
many Olympic sports that the athletes have to secure the spot for their country
one year prior to the games. During the Olympic year, it will then be
determined who will fill out the national spot.
In connection with
the Olympic Games, it is common procedure in many sports that the athlete
who secures the spot for his or her country, not necessarily will be the Danish
Olympic representative, the Sports Manager says.
- If we didn’t operate
with national spots and subsequently national criteria in kayaking, it would
mean that the selection of Olympic athletes would in fact take place in May
2011, since we can only enroll one paddler for the World Championships who can hereby
secure the spot.
To lock the names
of the Danish Olympic representatives 16 months before the Games would be
incompatible with the idea of presenting the strongest possible team, and I
think most people can see this, says Mikkel von Seelen.
- When a national
spot has to be distributed, the paddlers must race about it. This is relatively
simple in k1, as you can race directly against each other. On the basis of the
above criteria, it will be determined which competitions are relevant to the
Olympic Nomination, and these have been public for six months, says Sports
Manager, Mikkel von Seelen.
- Since Kasper
Bleibach is the fastest Dane at the three competitions, he gets the spot. Last
year, we had an exact similar situation regarding who should do the 200m event
at the World Championships, and at that time, Jimmy Bøjesen was the fastest at
the World Cups and hence, got the spot at the World Championships, says the
Sports Manager.
- The reason why
the Danish Canoe Association has predetermined which competitions are relevant
in connection with Olympic nomination is of course to give the athletes the
opportunity to focus on exactly those competitions. Thus, other competitions
are not included in this connection. It is of great importance that athletes,
now and in the future, are able to trust the predetermined Olympic nomination
criteria, says Mikkel von Seelen.
It is impossible
for DKF to prevent that one might ask the hypothetical question after the
Olympics: would it have been better if another athlete were selected? And we
will never know the answer to this question, he says.
However, we have
tried to make the selection as transparent as possible so that everyone knows what
they are up against, and also to maximize the chances of presenting the best possible
team. We are very well aware of how much the Olympic Games mean to the
athletes, and we are handling the nomination with the required respect, says
Mikkel von Seelen.
Fundamentally, the
main problem with Olympic kayak selections is that there are simply too few spots,
says the Sports Manager.
In sprint, 264
spots are distributed over women’s kayak, men’s kayak and men’s canoe. Withdraw
from this a handful of spots for the hosting nation. 80 spots go to k4, and
that leaves about 180 spots for the rest of the sprinting canoe and kayak events.
This number is so low, that world-class athletes, who would qualify in most
other sports, are being wrecked, he explains.
From a
sports-oriented perspective, it would be great and most fair if we could enroll
two or three athletes or boats in every event, like it is done in swimming or
athletics.
The way things are
now, some boats with obvious medal potential even from the strongest nations are
forced to stay home from the Olympic Games, says the Sports Manager.
Translation: Birgit Pontoppidan
5. juni 2012
Danish Canoe Association’s K1 200m Olympic Nomination stirs debate
Jimmy Bøjesen decided to spend this weekend on completely different things than kayaking . Photo: Das Büro. |
This weekend’s Bagsværd Regatta offered a
remarkable race and drama both on and off the lanes in the men’s k1 200 meters.
At May’s two World Cup races in Poland
and Germany, Jimmy Bøjesen and Kasper Bleibach both raced to fight over the
Olympic spot in k1 200m, which Jimmy Bøjesen secured for Denmark at the 2011
World Championships in Hungary. In this battle, Kasper Bleibach drew the
longest straw with a margin of better times and placings.
However, none of the paddlers managed to
make it to the top, as Jimmy Bøjesen came fourth in the Duisburg B-final in
time 35.863, and Kasper Bleibach came third in the same B-final in time 35.838.
Shortly before Bagsværd Regatta where
all Danish paddlers had the chance to race against each other, the Danish Canoe
Association had submitted the Olympic nominations to The Sports Confederation
of Denmark (DIF) regarding the k1 200m spot at the Olympics, and nominated Kasper
Bleibach on the basis of the predetermined selection criteria of “best out of
three races”.
Casper Nielsen wins Bagsværd Regatta 2012 in K1 200 meter. Video: Jens Thybo
Jimmy Bøjesen was enrolled to Bagsværd Regatta, but the national team paddler had decided to spend the weekend on completely different things than kayaking. And the debate of DKF’s Olympic nomination for the k1 200m spot has certainly fueled during the past week.
Unfortunately, I’m aware of the problems
there has been along the way; I fully respect Kasper Bleibach and congratulate
him on the 200m spot. But naturally, I had rather seen Jimmy do the k1 200m,
and I hope DKF and Team Danmark will consider who should be doing k1 200m in
the future, says Lars Bøjesen on The Danish Paddling Magazine’s Facebook debate
site.
Casper Nielsen won Bagsværd Regatta. Photo: Jens Thybo. |
At the same time, this weekend’s
Bagsværd Regatta showed that Denmark’s currently fastest guy on the k1 200m
distance – with the absence of Jimmy Bøjesen – is Gladsaxe’s Casper Nielsen.
Casper Nielsen won Bagsværd Regatta in
front of Olympic nominee Kasper Bleibach and Esben Østergaard from the club
Odin in Odense. Esben is not on the national team, but was able to push both
Casper Nielsen and Kasper Bleibach to the fullest, and only 73/100 of a second
separated the gold from bronze in the race.
Following Bagsværd Regatta, Esben
Østergaard has been selected to do k1 200m at the U23 European Championships in
July in Portugal.
Results from Bagsværd Regatta 2012, k1
men 200m:
1
|
Casper
Nielsen
|
Gladsaxe
|
00:38:007
|
|
2
|
Kasper
Bleibach
|
Maribo
|
00:38:032
|
|
3
|
Esben
Østergaard
|
Odin
|
00:38:080
|
Mikkel von Seelen: Problem med for få kajakpladser til OL
Casper Nielsen er ikke specielt overrasket over at kunne vinde K1 200 meter ved Bagsværd Regattaen. Foto: Jens Thybo. |
Det var Gladsaxes Casper Nielsen der roede sejren hjem i K1 200 meter ved weekendens Bagværd Regatta 2012.
- Jeg er egentlig ikke specielt overrasket, fortæller Casper Nielsen om sin sejr. Jeg ved hvordan mit K1 niveau er, når jeg er i min nuværende form. Men jo, der har været meget fokus og træningstid i K2'en, så man kunne måske forvente, at det ikke ville gå som det gik, siger han.
Men derudover kan sejren ikke umiddelbart bruges til noget, fortæller han.
Der var tæt kamp i Herre senior K1 200 meter ved Bagsværd Regattaen 2012. Video: Jens Thybo
Indstillingen til den danske OL-deltagelse på distancen K1 200 meter blev i sidste uge offentliggjort og her er Kasper Bleibach valgt, da han allerede har opfyldt de fastsatte udtagelseskriterier.
200 meter distancen får i øvrigt olympisk premiere ved legene i London, og Jimmy Bøjesen sikrede den danske nationsplads ved VM i Ungarn sidste år.
Sportschef Mikkel von Seelen forklarer her om udtagelsesprocedurerne, der afgør hvem der kommer med til OL.
Sportschef Mikkel von Seelen forklarer her om udtagelsesprocedurerne, der afgør hvem der kommer med til OL.
- Kriterierne for indstilling til udtagelse er naturligvis udfærdiget, så alle på forhånd har haft klarhed over hvilket grundlag, der udvælges ud fra, siger sportschef Mikkel von Seelen.
- Det er ganske normalt i langt de fleste olympiske idrætsgrene, at man i året før OL sikrer sig nationspladser. I det olympiske år afgøres det så, hvem der skal udfylde nationspladsen.
- Det er ganske normalt i langt de fleste olympiske idrætsgrene, at man i året før OL sikrer sig nationspladser. I det olympiske år afgøres det så, hvem der skal udfylde nationspladsen.
- Det er normal procedure i forbindelse med OL i mange idrætsgrene, at de som sikrer en nationsplads ikke nødvendigvis repræsenterer Danmark til OL. Guldfireren og 4000 meter holdforfølgelsesløb banecykling er nok de mest kendte tilfælde, siger sportschefen.
- Hvis man ikke opererede med nationspladser og efterfølgende nationale kriterier i kajak, ville det for øvrigt betyde, at udvælgelsen af OL-atleter reelt skete i maj 2011, da der kun kan være en roer til VM og derved sikre pladsen.
- At lægge sig fast på, hvem der skal repræsentere Danmark 16 måneder før OL, tror jeg alle kan se, ikke er hensigtsmæssigt i forhold til at stille med stærkeste hold, siger Mikkel von Seelen.
- Når en nationsplads skal fordeles, så skal der roes om det. Det er forholdsvist simpelt i K1, da man kan ro direkte mod hinanden. Med ovenstående kriterier bliver det fastlagt, hvilke stævner der er med i betragtning til OL indstillingen, og det har været kendt i et halvt år, siger sportschef Mikkel von Seelen.
- Da Kasper Bleibach er bedste dansker til de tre stævner, så er det ham der får pladsen. Sidste år havde vi nøjagtig samme situation om, hvem der skulle ro disciplinen til VM, og her var det, Jimmy Bøjesen, der gjorde det bedst til World Cups og derved fik pladsen til VM, siger sportschefen.
- Når DKF har skrevet hvilke stævner, der tæller med i forhold til OL indstilling, så er det naturligvis så de aktuelle roere kan fokusere på lige netop de stævner. Andre stævner kommer derfor ikke i betragtning. Det er væsentligt at roere nu og i fremtiden kan stole på de kriterier omkring OL indstillinger, der kommer ud, siger Mikkel von Seelen.
- DKF kan helt sikkert ikke sikre sig mod, at man efter OL kan stille det hypotetiske spørgsmål: Havde det været bedre eller dårligere, hvis man havde udtaget en anden. Det finder vi jo heller aldrig ud af, siger han.
- Vi har dog forsøgt, at gøre udtagelsen så gennemskuelig som muligt, så alle ved, hvad de har at forholde sig til, samtidig med at vi optimerer mulighederne for, at vi stiller med bedst mulige hold. Vi er meget opmærksomme på, hvor meget OL betyder for atleterne, og vi behandler indstillingen med den respekt det fortjener, siger Mikkel von Seelen.
Helt grundlæggende er hovedproblemet med kajakudtagelser til OL, at der simpelthen bare er for få pladser, siger sportschefen.
- I sprint er der fordelt over dame-kajak, herre-kajak og herre-kano 264 pladser. Herfra kan man så trække en håndfuld værtsnationspladser. 80 pladser går til K4, så der omtrent 180 pladser tilbage til alle andre kano og kajak discipliner i sprint. Dette er så få, at der bliver vraget verdensklasse atleter som i de fleste andre idrætsgrene ville være kvalificeret, siger han.
- Det ville være lækkert og sportsligt set mest rimeligt, hvis man som i svømning eller i atletik kunne stille med henholdsvis 2 og 3 atleter eller både i hver disciplin.
Som tingene er nu, er der derfor åbentlyse medaljepotentielle både fra selv de bedste nationer, der må blive hjemme fra OL, siger sportschefen.
- Hvis man ikke opererede med nationspladser og efterfølgende nationale kriterier i kajak, ville det for øvrigt betyde, at udvælgelsen af OL-atleter reelt skete i maj 2011, da der kun kan være en roer til VM og derved sikre pladsen.
- At lægge sig fast på, hvem der skal repræsentere Danmark 16 måneder før OL, tror jeg alle kan se, ikke er hensigtsmæssigt i forhold til at stille med stærkeste hold, siger Mikkel von Seelen.
- Når en nationsplads skal fordeles, så skal der roes om det. Det er forholdsvist simpelt i K1, da man kan ro direkte mod hinanden. Med ovenstående kriterier bliver det fastlagt, hvilke stævner der er med i betragtning til OL indstillingen, og det har været kendt i et halvt år, siger sportschef Mikkel von Seelen.
- Da Kasper Bleibach er bedste dansker til de tre stævner, så er det ham der får pladsen. Sidste år havde vi nøjagtig samme situation om, hvem der skulle ro disciplinen til VM, og her var det, Jimmy Bøjesen, der gjorde det bedst til World Cups og derved fik pladsen til VM, siger sportschefen.
- Når DKF har skrevet hvilke stævner, der tæller med i forhold til OL indstilling, så er det naturligvis så de aktuelle roere kan fokusere på lige netop de stævner. Andre stævner kommer derfor ikke i betragtning. Det er væsentligt at roere nu og i fremtiden kan stole på de kriterier omkring OL indstillinger, der kommer ud, siger Mikkel von Seelen.
- DKF kan helt sikkert ikke sikre sig mod, at man efter OL kan stille det hypotetiske spørgsmål: Havde det været bedre eller dårligere, hvis man havde udtaget en anden. Det finder vi jo heller aldrig ud af, siger han.
- Vi har dog forsøgt, at gøre udtagelsen så gennemskuelig som muligt, så alle ved, hvad de har at forholde sig til, samtidig med at vi optimerer mulighederne for, at vi stiller med bedst mulige hold. Vi er meget opmærksomme på, hvor meget OL betyder for atleterne, og vi behandler indstillingen med den respekt det fortjener, siger Mikkel von Seelen.
Helt grundlæggende er hovedproblemet med kajakudtagelser til OL, at der simpelthen bare er for få pladser, siger sportschefen.
- I sprint er der fordelt over dame-kajak, herre-kajak og herre-kano 264 pladser. Herfra kan man så trække en håndfuld værtsnationspladser. 80 pladser går til K4, så der omtrent 180 pladser tilbage til alle andre kano og kajak discipliner i sprint. Dette er så få, at der bliver vraget verdensklasse atleter som i de fleste andre idrætsgrene ville være kvalificeret, siger han.
- Det ville være lækkert og sportsligt set mest rimeligt, hvis man som i svømning eller i atletik kunne stille med henholdsvis 2 og 3 atleter eller både i hver disciplin.
Som tingene er nu, er der derfor åbentlyse medaljepotentielle både fra selv de bedste nationer, der må blive hjemme fra OL, siger sportschefen.
4. juni 2012
Udtagelse af U16-landshold til Nordiske Mesterskaber i Finland
Så er U16-holdet til de nordiske mesterskaber i Finland blevet udtaget. med er bl.a. Gladsaxes Pernille Hansen i blåt og Anne Sofie Winter fra Silkeborg (nummer 5). Foto: Jens Thybo. |
Efter iagttagelse ved Bagsværd regatta 2012 er følgende U16-landshold udtaget til Nordiske Mesterskaber for U16, skriver DKF i en pressemeddelelse:
Emma Jørgensen Maribo Kajakklub
Katrine G. Christensen Silkeborg Kajakklub
Pernille Hansen Gladsaxe Kano og Kajakklub
Nanna Aagaard Silkeborg Kajakklub
Katja Holm Maribo Kajakklub
Louisa Roking Vallensbæk Kano og Kajak Club
Caroline Mogensen 361 Kano og Kajakklub
Christina Winther Silkeborg Kajakklub
Natasja Justesen Maribo Kajakklub
Anne-Sofie Winther Silkeborg Kajakklub
William Hansen Sorø Kajakklub
Mikkel Thybo Silkeborg Kajakklub
Tobias Møller Vejle Kajakklub
Thomas Raben Hellerup Kajakklub
Mads Brandt Pedersen Silkeborg Kajakklub
Frederik V. Rasmussen 361 Kano og Kajakklub
Søren Maretti Silkeborg Kajakklub
Stas Magdych Maribo Kajakklub
Anders Lundberg Kano og Kajakklubben Esrum sø
Emil Skovgaard Silkeborg Kajakklub
Morten Graversen Silkeborg Kajakklub
NUM afholdes i Tampere i Finland den 28. og 29. juli 2012.
I udtagelsen af U16-landsholdet 2012 er der lagt vægt på resultater opnået ved Bagsværd
regattaen 2012. Der er yderlig suppleret med resultater fra Copenhagen Spring regatta 2012 og
erfaringer fra U16 landsholdets træningssamlinger i 2012.
Konkurrencen om pladserne har været hård, og der har været vist præstationer, på højt niveau,
af flere aktive, end det har været muligt at udtage.
Bl.a. har 3 talenter født i 1997 vist flotte præstationer. Det vigtigt for disse talenter at huske, at der senere på i sæsonen 2012 vil blive udtaget et U16 Landshold til Høstregatta bestående af årgangene født i 1997 og 1998.
U16 NM-landsholdet 2012 skal samles til NM-træningslejr i Kano og Kajakklubben 361 fra
mandag den 16. juli til lørdag den 21. juli.
Finn Pape – U16 landstræner, Dansk Kano og Kajak Forbund
Mikkel von Seelen – Sportschef, Dansk Kano og Kajak Forbund
Abonner på:
Opslag (Atom)